2017-03-29 309 瀏覽
炸雞脾 (辣)新鮮炸起既雞脾,咬一口雞皮脆卜卜,表面又唔算太多油,內裡有少少肉汁唔乾身,整隻雞脾有少少扁身,估計店員可能鎚仔壓平過,肉身就會少少軟,雞皮落左少量辣粉, 如果愛辣既朋友可能自由添加,但小編覺得剛剛好。辣肉炒腸粉辣醬汁炒起既腸粉,打開蓋香氣四溢,剛剛新鮮炒起,全部色澤好均衡,有肉碎加辣香,還有一小絮牙菜絲,濃味而軟滑既腸粉混入爽嫩牙菜。
炸雞脾 (辣)
辣肉炒腸粉

2017-03-26
2017-03-27 181 瀏覽
睇完劇落旺角,口痕想食野,比朋友說左食炸肶。要左辣既,等左五分鐘就有得食。一拎到手就感受到好熱,現炸唔係講笑,一咬落去就食到個熱油飛緊出黎,肉係嫩既,不過唔太有雞味,勝在炸得好好,炸皮香脆有口感但未到好厚,不過有小小硬,最好一點就係鎖到肉汁。
外賣自取
2017-03-07 155 瀏覽
三多炸脾,今日路經此地,終於有機會一試。$29一隻炸脾,是否物超所值就見人見智吧。不過塊雞皮的確火喉剛剛好,金黃色,很脆很薄。一咬下去,雞汁湧了出來。本身隻雞脾肉質亦嫩,不是太油,吃完不會覺得很膩口,又不是太咸。不過這個價位就不會令我常常光顧🙊
三多炸脾,今日路經此地,終於有機會一試。
5 分鐘 (外賣自取)
2017-03-05 140 瀏覽
作為一個將軍澳深山嘅人,要我去大埔?No! 去元朗?No! 😭因為我懶得濟所以我從來冇食過三多😭😭慶幸佢終於喺旺角開分店!感動流涕😢😎炸雞肶-HKD29黎三多唔試最出名嘅炸雞肶不如唔好黎啦!呢個炸雞肶除左出名之外,更加係非常高CP值之選啊!❤炸雞肶用一個紙袋入面,而且有竹簽吉住,唔洗怕熱親手唔知點食☺仲有手套用,好貼心喔!雖然已經好大隻,但比我預期細左啲😮味道方面,正🙄真係正!雞皮唔會炸到太厚粉又唔會油淋淋😎食雞唔食雞皮不如唔好食啦,個雞皮又脆卜卜,好味🤗雞肉亦算嫩滑,加上唔會乾爭爭,呢種一口咬落啖啖肉嘅感覺好幸福😍難怪三多咁出名,有原因的!!由於未去過其他分店,所以唔知其他分店環境如何,不過旺角呢間有得坐得黎都幾寬敞,除左炸肶,其他小食同飲品都十分不錯!可唔可以開間黎食物沙漠將軍澳!
炸雞肶-HKD29

可唔可以開間黎食物沙漠將軍澳!
2016-12-12
  • 炸雞腿
2017-03-04 152 瀏覽
之前聽過朋友提起呢間三多炸脾係元朗區名物,今日咁岩經過,我就提議未食飯既朋友入去try try~呢度既裝飾有一個大型雞脾光管照牌,十分搶眼!係人都知黎呢度一定係食雞脾!不過我未食飯既朋友,可能想大家一齊share食啦~叫左雞軟骨。雞軟骨都要成$50蚊,大家都好奇究竟有咩咁特別可以賣到咁貴。大概等左十分鐘,終於整好啦!嘩!我地一齊都嘩左一聲!超大兜呀!仲大碟過平時小炒個D! 椒鹽味就一般,可以自己加辣粉。而另外叫既紅莓意大利蘇打,第一次飲,唔係好濃好甜個D,可以稱得上淡,不過好特別好fresh好好飲~椒鹽雞軟骨$50紅莓意大利蘇打$26

大概等左十分鐘,終於整好啦!
紅莓意大利蘇打$26
嘩!我地一齊都嘩左一聲!
椒鹽雞軟骨$50
超大兜呀!仲大碟過平時小炒個D!
椒鹽味就一般,可以自己加辣粉。

2017-03-01 205 瀏覽
認識三多炸肶係經大埔朋友食講好好食,叫我入去探佢順便試下,但你知啦,市區人無啦啦又點會走入去最終三多炸肶係不同地區越開越多了,連最近我嘅旺角都開了,今次終於可以唔洗出長水遠入到去大埔都有得食原來三多除左炸肶外,仲有炒菜,腸粉等小食,款式都幾多下,因為今日有少少喉嚨痛,所以無試到炸肶,只試了油肶油肶本身好大隻,味道偏甜,唔似食問果啲鹵水花椒八角味,而肉質好軟身好嫩滑,食到入面都仲好夠味,唔會好淡,同埋食時要小心,因為啲鹵水汁勁熱,小心流到手指

2017-02-23
2017-02-25 160 瀏覽
街知巷聞 既炸雞肶由大埔 打出名堂 宵夜必定幫親大埔名物 依家 遍佈 唔同地區 有別其他生炸 雞肶 雞肶外皮上了一層秘制 脆醬再炸 所以 食呢度 既 雞肶 一定要 連皮食 邪惡食辣既朋友 重可以 加辣粉 更加惹味
街知巷聞 既炸雞

2017-02-24
三多炸雞肶
  • 炸雞肶
2017-02-24 164 瀏覽
朋友推介去試的炸脾,說真的!真的很久沒吃過好吃的炸脾了!果然為食朋友推介永遠不負所望!餐廳裝修是懷舊風,舊茶餐廳風格,坐位不多,主要是Bar枱,大約10個位~雖然是賣炸物,但餐廳不會煙霧瀰漫~進去以後,看見餐牌,很多想試,但得自己一個,最後看見炸脾套餐,就決定叫這個了~炸脾餐有一隻炸脾及一杯飲料,飲料可選檸檬茶或檸檬水~炸脾可選辣或不辣,雖然小妹算一點點能吃辣,但都只是一點點而已,我就問店員,辣的會很辣嗎?她回答我說一點點了。所以最後叫了一個辣的啦~一到手,沒想過會這麼大的,比我手掌這要大!大到要用竹籤支撐著!大家也不要以為它只用雞皮袋,就會弄到很油膩,但完全沒這回事,因為炸得很好,所以表面的油份收得很好!第一口咬下去,熱到不行!燙到了!味道方面,很香口,椒鹽+辣粉的味道,但絕不要看小它的辣度,辣到我流鼻涕了!但好吃到停不了口!然後,電光火石間把它KO了!到第二天起床,感覺到自己超熱氣!幸好!喝多一點水就沒事了!檸檬水方面,就一般了.......應該檸檬茶會比較好了!因為底下是甜爆珠,太甜了.......最後,大家可以參考一下,男生為食朋友覺得$48,滿貴的,但小妹覺得還好,因為覺得很
朋友推介去試的炸脾,

說真的!真的很久沒吃過好吃的炸脾了!

果然為食朋友推介永遠不負所望!

餐廳裝修是懷舊風,舊茶餐廳風格,

坐位不多,主要是Bar枱,大約10個位~

雖然是賣炸物,但餐廳不會煙霧瀰漫~

炸脾餐有一隻炸脾及一杯飲料,

飲料可選檸檬茶或檸檬水~
炸脾套餐
炸脾可選辣或不辣,

雖然小妹算一點點能吃辣,但都只是一點點而已,

我就問店員,辣的會很辣嗎?

她回答我說一點點了。

所以最後叫了一個辣的啦~

一到手,沒想過會這麼大的,

比我手掌這要大!

大到要用竹籤支撐著!

大家也不要以為它只用雞皮袋,就會弄到很油膩,

但完全沒這回事,因為炸得很好,所以表面的油份收得很好!
第一口咬下去,熱到不行!燙到了!

味道方面,很香口,椒鹽+辣粉的味道,

但絕不要看小它的辣度,

辣到我流鼻涕了!

但好吃到停不了口!

然後,電光火石間把它KO了!

到第二天起床,感覺到自己超熱氣!
幸好!喝多一點水就沒事了!
炸雞脾
檸檬水方面,就一般了.......

應該檸檬茶會比較好了!

因為底下是甜爆珠,太甜了.......
爆檸
最後,大家可以參考一下,男生為食朋友覺得$48,滿貴的,但小妹覺得還好,因為覺得很夠飽~
炸脾套餐
炸雞脾
2017-02-20 5419 瀏覽
一早知道「三多」的「炸雞髀」口碑甚佳,但遠在大埔的它,對自己來說實在不太方便,所以一直未有一試。直到它愈來愈有名氣,分店愈來愈多,在元朗、荃灣等區都開始開枝散葉,甚至連自己最熟悉的旺角區都開了分店,我才終於找了一晚專誠去了一試。 店舖雖開在旺角,但並非開在人流最旺,人來人往,把行人路擠得水洩不通的地段,而是人流較少,在麥花臣球場附近的一個角落位。 店舖面積不大,可供人坐下吃東西的地方不大,所以不少顧客都是叫外賣而來。這我與老婆仔兩人有運,在店內只是等待了片刻,便有客人吃完離開,讓我倆可以安坐店中,舒服地享受這晚的美食。從友人口中得知「三多」的炸脾固然是名物必定要試,它的「鹵水雞髀」同樣質素不俗,值得一試,加上這餐是晚餐,店子除了馳名的雞髀外,也有其他飯類和小食可吃,便叫來「豉油肉碎炒腸粉」和「泰醬炒雜菜」,加上店中名物的雞髀,作為這夜大快朵頤的大餐。這兒的「炸雞髀」($29)是有套餐的,套餐($48)除炸髀外,還有大大杯「爆檸」或大大杯「爆檸水」伴吃,配搭新鮮而特別。名物「炸雞牌」令人期待,也實在值得期待,即叫即炸的雞髀,雖然比一般的炸髀貴上一點,但真的十分大隻多肉。雞髀外皮雖然炸得
一早知道「三多」的「炸雞」口碑甚佳,但遠在大埔的它,對自己來說實在不太方便,所以一直未有一試。直到它愈來愈有名氣,分店愈來愈多,在元朗、荃灣等區都開始開枝散葉,甚至連自己最熟悉的旺角區都開了分店,我才終於找了一晚專誠去了一試。

這兒的「炸雞」($29)是有套餐的,套餐($48)除炸髀外,還有大大杯「爆檸」或大大杯「爆檸水」伴吃,配搭新鮮而特別。
名物「炸雞」令人期待,也實在值得期待,即叫即炸的雞髀,雖然比一般的炸髀貴上一點,但真的十分大隻多肉。雞髀外皮雖然炸得香脆,但一點不油,一咬下去,雞肉仍然嫩滑,而且還有肉汁留存,確是質素甚佳,而且味道亦相當不錯,與牛頭角「日月星快餐店」的炸雞髀同樣出色。
所謂「爆檸」,其實是加了蜜糖爆珠的凍檸茶。蜜糖爆珠的甜味,在足有20安士的大大杯凍檸茶中隨著飲管送到我的口中,在口腔中迸濺,與檸茶混和,化成酸甜適中的味道,解渴,好喝。
老婆仔不想吃熱氣的東西,所以沒叫炸髀而吃「鹵水雞髀」($29)。香甜入味的鹵水汁,配以大大隻,啖啖肉的雞髀,美味度不讓「炸雞」專美。
兩款小食,其中一款是店中推介的「豉油肉碎炒腸粉」($35)。其實這兒的腸粉有兩款,一辣一不辣,而我點選的,是不辣的「豉油肉碎炒腸粉」。這腸粉即炒即吃,熱辣辣的還冒著煙,香氣撲鼻,使人食欲大增,熱燙軟滑的腸粉,豉油味道香濃,肉碎份量甚多,與雞髀一樣好吃。

兩夫妻都想吃點菜,所以也叫來香辣的「泰醬炒雜菜」($32)吃,即叫即炒的雜菜,散發著濃郁的香氣,各款雜菜,材料雖然簡單,但夠熱,夠香,夠辣,十分惹味。
初嚐「三多」,雖然這間只是分店,但各款食品全是即叫即做,熱氣騰騰,味道亦佳,而且飲品也有特色,「三多」真是多多好味道呢!
  • 炸雞牌
  • 鹵水雞髀
  • 豉油肉碎炒腸粉
  • 泰醬炒雜菜
2017-02-19 3002 瀏覽
三多炸脾+爆檸($48) 炸脾果然皮脆肉嫩,大大隻,食落夠曬juicy。 爆檸是檸檬加爆珠的,是20安士爆大杯的,務求解渴至極,加入蜜糖爆珠,加強味蕾刺激,引領COT新標準。 香辣肉碎炒腸粉($35) 即叫即炒的腸粉,伴上香辣肉碎、芽菜,不錯的! 沙嗲豬頸肉撈公仔麵($45) 轉出前一丁 沙嗲雞扒撈公仔麵($45) 沙嗲味道非常特別,雞扒香嫩美味! 椒鹽雞軟骨($50) 雞軟骨大大份,炸得香脆美味,好吃! 泰醬炒雜菜($32) 雜菜用了泰醬炒成,非常惹味!
三多炸脾+爆檸($48)

炸脾果然皮脆肉嫩,大大隻,食落夠曬juicy。

香辣肉碎炒腸粉($35)

即叫即炒的腸粉,伴上香辣肉碎、芽菜,不錯的!

沙嗲豬頸肉撈公仔麵($45)

轉出前一丁 沙嗲雞扒撈公仔麵($45)

沙嗲味道非常特別,雞扒香嫩美味!

椒鹽雞軟骨($50)

雞軟骨大大份,炸得香脆美味,好吃!

泰醬炒雜菜($32)

雜菜用了泰醬炒成,非常惹味!

2016-12-17
2017-02-03 143 瀏覽
大埔既三多炸脾聽就聽得多但作為市區人 真係好日都唔去大埔一次直到新年三多開始係市區不斷開分店終於可以一嚐傳說中既三多雞脾好鐘意佢地既slogan, 識食既 梗係一定要連皮食啦三多既炸脾係同一般炸脾有d唔同既首先佢地用既炸粉已經唔一樣三多既炸脾係好似日式吉列豬排既炸粉咁所以香脆好多仲可以㨂有幾辣我地係食辣之人諗住先試下佢既小辣點知真係冇咩feel鐘意食辣既朋友 試中辣$29一隻炸脾除左炸脾仲有好多其他款式既港式小食
大埔既三多炸脾聽就聽得多
但作為市區人 真係好日都唔去大埔一次
直到新年三多開始係市區不斷開分店
終於可以一嚐傳說中既三多雞脾

好鐘意佢地既slogan, 識食既 梗係一定要連皮食啦
三多既炸脾係同一般炸脾有d唔同既

鐘意食辣既朋友 試中辣
$29一隻炸脾
除左炸脾仲有好多其他款式既港式小食
2017-01-31 205 瀏覽
之前食過元朗分店都係頗吾開心既經歷 今次見佢係旺角開左分店 就再戰 仲食左其他特別啲既食物原來有得嗌套餐 計落都抵啲炸肶 $29之前食過一次 今次都一樣味道 肉嫩 一咬啲油blabla聲流出泥香辣肉碎炒腸粉 $35依個勁推介 有芽菜肉碎 甘樣睇落都似茄子煲 頂下癮都幾正 雖然有啲油 但真係好惹味 不一樣的腸粉醬炒雞軟骨 $50泥到有埋椰菜 原本以為係雞軟骨肉 但原來係炸雞軟骨再醬炒 感覺椒鹽雞軟骨會更正三多士 $35小版西多士 細細舊 易入口 醬都夠 有9舊 吾知點解友人可以食左7舊。。。爆檸 $28我幾鐘意依杯 係有爆爆珠係入面 加上係頗fresh~另外柯檸 $32 都好特別
原來有得嗌套餐 計落都抵啲
炸肶 $29

香辣肉碎炒腸粉 $35

醬炒雞軟骨 $50

三多士 $35

爆檸 $28

我幾鐘意依杯 係有爆爆珠係入面 加上係頗fresh~

另外柯檸 $32 都好特別
2017-01-21 187 瀏覽
名不虛傳嘅三多炸脾!今日放工去旺角會朋友 買完野之後正諗緊夜晚係旺角食咩好 忽然間朋友陰陰咀咁笑左一笑 同我講想唔想食個特別既晚餐? 不如唔好去餐聽食囉? 我心諗掃街都唔係好特別je. 結果佢呢個大埔人 就捉左我去食大埔名產 之三多炸脾店內有坐位可以同朋友仔一齊坐低食架 但坐位就唔太多首先選擇都有好多既 但我地今日係主攻有Like既推薦食品首先野飲黎講 係有少少失望既 因為呢兩杯都唔算好飲 藍色底個杯仲要係藥水味..但我見到好多人都叫 爆檸 大家下次食不妨試下 但呢兩杯我就唔suggest啦食野第一樣食既梗係佢最出名既炸雞脾 係袋度拎出黎個陣 已經覺得 好大 真係好大塊 仲要聞落係非常之香! 但為左印證有幾大塊 我地係影左相做對比你地睇下 真係差唔多有成隻男仔手咁大隻架!一咬落去 其實已經知道點解會咁出名 首先呢D一定係現炸先啦 然後你會feel到雞肉係好juicy 係真係好多汁 一D都唔乾 仲非常之香 其次係佢炸粉岩岩好 炸既時間亦都岩岩好 佢唔會太多粉搞到D雞皮包得好厚 時間唔會太長 個雞皮食落去係唔會滯 你仲會愈食愈想食 難怪佢地夠自信話: 食鷄脾唔食皮係一種罪. 因為佢地真係整
名不虛傳嘅三多炸脾!

店內有坐位可以同朋友仔一齊坐低食架 但坐位就唔太多

首先選擇都有好多既 但我地今日係主攻有Like既推薦食品

你地睇下 真係差唔多有成隻男仔手咁大隻架!
一咬落去 其實已經知道點解會咁出名 首先呢D一定係現炸先啦 然後你會feel到雞肉係好juicy 係真係好多汁 一D都唔乾 仲非常之香 其次係佢炸粉岩岩好 炸既時間亦都岩岩好 佢唔會太多粉搞到D雞皮包得好厚 時間唔會太長 個雞皮食落去係唔會滯 你仲會愈食愈想食 難怪佢地夠自信話: 食鷄脾唔食皮係一種罪. 因為佢地真係整得好好食!

佢另一個推介食品呢 就係呢個沙嗲豬頸肉撈公仔面又係一拎上黎就已經好香 面同豬頸肉既份量都好夠 成個配搭我係覺得好出色既 好好味 但唯一唔好我係覺得個公仔麵有乾身左D 一邊食要飲野濕下個口 如果呢樣都改善到就真係perfect池啦!
而最後一個呢 就係豉油肉碎炒腸粉啦 又係一上就好鬼香 所以佢成間野都係勁強烈既食物香氣 炒腸粉最最最最緊要就係要入味 呢間呢 係完全做到既 鼓油加肉碎呢個配搭其實都幾無敵 其實再炒到入味就無咩好挑tick. 但因為我本身食得咸 我都係覺得岩岩好 可以可以無咁咸 等肉碎既味再出D會更好 同埋我都係覺得太多油 少油D我會更鐘意 但都好好食呀!
2017-01-18 236 瀏覽
三多炸肶於多個渠道聽其大名,很多朋友們亦推介一番,有的說滷水比炸更出色,叫我去試試,上兩個星期終於有機會跟男朋友出旺角食傳說中的三多炸肶。我們買了一隻雞肶(少辣),一口咬落去,只覺得怪怪的,有麵包糠包裹著的生炸雞肶?而且跟辣粉完全配不上,辣粉只有辣度但一點都不香,辣粉亦灑得不平均。雞肶不知道什麼原因扁扁的,完全沒有大口大口咬雞肶的樂趣,雞肶最重要的雞皮也沒有雞油香,更談不上肉汁,應該要有的五香粉味道都沒有呢,幸好沒有油益味。索價$29,跟男朋友都不理解,我們一同覺得大家樂(大家樂的分店和質素參差不齊,太子店不錯啊)的炸雞肶比三多更出色,牛頭角日月星快餐店更值得推介吧!明白賣廣告的重要性,但應該提供合理的食物質素吧,可能老店大埔會比較好,旺角分店我想試過就好了。

2017-01-03
2017-01-16 150 瀏覽
三多炸肶分店越開越多,對於只係大埔食過一次嘅我,終於可以再次品嘗,但今次唔係試大路嘅炸肶跟油肶,而係試佢比較少人介紹嘅椒鹽雞軟骨、泰醬抄雜菜同佢啲飲品其實佢除咗炸肶好食外,佢個炸雞軟骨都一樣咁正,外層粉漿唔厚,炸得香肥可口,而入面嘅軟骨好爽脆,用嚟配啤酒睇波勁正而佢個泰式炒雜菜都唔錯,雜菜幾新鮮大顆,而個醬汁酸酸甜甜幾開胃,仲可減退之前啲炸物油膩感而飲品方面其實一般,唔算出式,都係凍檸茶加多少少配料再改頭換面