火鍋放題店選擇越來越多 但一鍋堂總可以喺邊爐界佔一席位 原因好簡單~夠抵食 坐得舒服 食物選擇多 質素亦唔錯(´ω`*)晚市正價時段有3個餐揀 每位大概$200-$300 食足120分鐘🤰🏻想唔飽都難為咗食盡佢 今次揀咗最豐富嘅C餐 可以食勻日本和牛、安格斯牛、日本豚肉等等(≧∇≦).♥ 湯底|養生藥膳湯♥ 海鮮 // 帆立貝|花膠|海蝦|墨魚仔|鮮魚類♥ 牛肉類 // 黑毛和牛|安格斯牛|封門柳|牛脊肉♥ 豬肉類 // 北海道豚肉|西班牙黑毛豬♥ 肉丸類 // 手打肉丸|魚滑|手作餃子|貢丸牛丸|自家墨魚餅|牛肉餅♥ 特色類 // 蝦滑釀油炸鬼|芫荽燒賣|紅心蘿蔔|腐皮福袋♥ 甜品 // 自家製焦糖海鹽軟雪糕.湯底款式多到眼花🍲最後叫左養生藥膳湯 主要由紅棗杞子熬製 足料清甜 藥材味唔會太苦食材整體都夠新鮮 種類多元化(。^‿^。)選擇大多偏向港式 實岩口味~用𝘘𝘙 𝘤𝘰𝘥𝘦落單 大概3分鐘就送上 好快手✌🏻肉類特別推薦和牛、安格斯、封門柳 牛味十足又夠滑嫩 各款手打肉丸 魚滑都好彈牙 而且細細舊唔怕滯( ´ ∀ ` )自助區仲有前菜、自家製健康茶飲 同埋巨量蔬菜 不能錯過!最後記得

♥ 湯底|養生藥膳湯

♥ 海鮮 // 帆立貝|花膠|海蝦|墨魚仔|鮮魚類
♥ 牛肉類 // 黑毛和牛|安格斯牛|封門柳|牛脊肉
♥ 豬肉類 // 北海道豚肉|西班牙黑毛豬
甜品 // 自家製焦糖海鹽軟雪糕
自助區仲有前菜、自家製健康茶飲 同埋巨量蔬菜 不能錯過!最後記得整返杯招牌軟雪糕 口感軟滑輕盈🍦除咗任唧唔嬲 口味仲係定時更換的~
      約朋友出來火鍋我一定首選這間!最近頻頻約會朋友聚餐,最喜歡選擇火鍋或燒烤類放題。食物種類一定遷就到不同口味的朋友。 葵芳這間 "一鍋堂"旗艦店我最愛來,除食物種類多選擇外環境夠寬敞舒適 也是首選之一,地點近地鐵方便昜找!每枱卡位都各有自己的空間。吃得無拘無束非常自在!當然更重要的是食材夠新鮮,種類選擇多, 而且價錢大眾化好抵食!分時段收費,也有多項優惠價。食物擺放排列有序整潔衛生,應有盡有無限量供應任飲任食!有大型蔬菜櫃,熟食,冷盤,冷熱花茶,甜品,自家製清潤飲品……等。入座前在多款湯底中點選了個鴛鴦鍋底……選了C餐~成人 $ 308  / 位  120 分鍾 多款豬,牛,羊, 肉類選擇……精選進口牛板腱,西班粟飼豬肉,美國安格斯牛肉,手切 牛脊肉, 日本產黑毛和牛 ,北海道千歲戶米 豚肉等。QR  Code入單快而準!服務流暢!各款肉類都鮮味十足有質素!手作麻辣豬肉餃, 醬爆瀨尿牛丸, 手作蝦丸,南瓜墨魚滑, 蟹籽手打蝦滑……手串生猛海蝦爽口彈牙!每次都會點的啖啖肉八吋長蟹柳。手切白鱔片,鯇魚片, 脆骨腩 -每次來都很見水準保持!十分享受!吃得很滿足!
每枱卡位都各有自己的空間。
吃得無拘無束非常自在!
食物擺放排列有序整潔衛生,應有盡有無限量供應任飲任食!
入座前在多款湯底中點選了個鴛鴦鍋底……
冬陰功湯,胡椒豬肚湯
選了C餐~
成人 $ 308  / 位  120 分鍾
 多款豬,牛,羊, 肉類選擇……
QR  Code入單快而準!服務流暢!

各款肉類都鮮味十足有質素!

手串生猛海蝦爽口彈牙!
每次都會點的啖啖肉八吋長蟹柳。
手切白鱔片,鯇魚片, 脆骨腩 -
每次來都很見水準保持!十分享受!吃得很滿足!

2023-03-16
冬陰功湯,胡椒豬肚湯
2023-03-17 1373 瀏覽
今日和朋友到葵芳一鍋堂食火鍋放題,店內寬敞,大多都是卡位,坐得很舒服,而且私隱度高,是與朋友共聚的好地方。我們點了潮汕湯底,頗有特色,料頭足,烤香的大地魚,加上咸酸菜、東菇等,湯底味道濃厚,相當不錯。日本產黑毛和牛,油脂分佈均勻,肉質嫩滑,油香四溢,口感十分豐富,很有質素,所以吃了很多,值回票價。北海道千歲戶米豚肉,食味與一般豚肉有很大分別,令我對豚肉有新的感覺,薄切豚肉,剔透晶瑩,看見已令人食指大動。入口味道濃郁,一點肥膩感也沒有,必定要試試。牛脊肉,很嫩滑,口感不錯,比想像中美味。牛板腱,頗有質感,牛味比較濃香,雖然油花較少,但入口沒有渣,不錯。和種牛肉都各有特色。超長蟹柳,外貌吸引,真的很長,入口彈牙,而且在鍋裏滾時不會散開,味道很好。梅菜餃,味道極佳,令人有意外驚喜,沒想到梅菜豬肉餡是這麼好味。花膠也不錯,幾爽口,沒想到火鍋放題都可吃到花膠。除了用手機點菜外,還有自坐生料bar,生料各式各樣,任君選擇。各種菜都很新鮮,可在雪櫃自行選取,十分方便。自家製凍飲,有好幾種味道選擇,薄荷烏龍冷泡茶、洛神花茶、玫瑰枸杞茶等,聽個名都感健康,一邊食火鍋,一邊飲,不但解渴,還可清清熱氣,果

自家製凍飲,有好幾種味道選擇,薄荷烏龍冷泡茶、洛神花茶、玫瑰枸杞茶等,聽個名都感健康,一邊食火鍋,一邊飲,不但解渴,還可清清熱氣,果真不錯。

• 黑毛和牛
2023-03-17 85 瀏覽
想食港式火鍋,就一定會諗起一鍋堂🥘,葵芳店地方夠哂大,亦有好多大家至愛嘅卡位添😌,個人空間私隱度高。自助區域同樣可以自取火鍋配料、蔬菜、熟食、雪糕、飲品等。·Encore C餐🐂120分鐘無限任叫任食高級澳洲和牛($308),湯底揀咗蕃茄牛粒湯,我仲Order咗一份蕃茄令湯底更加濃蕃茄味道!! 蕃茄加牛肉幾時都係咁perfect match😋! C餐可以揀嘅牛肉有多啲款式😍, 🐂日本產黑毛和牛一定係必點,牛花紋理勁靚,牛肉味道仲好香濃;另外亦都建議大家試下較特別嘅牛肉口味,🍶花雕浸安格斯牛肉、🌶魔鬼辣安格斯牛肉等。·其他火鍋料都好高質👍🏻,個人特別推薦🦐蝦兵遇上老油條,呢款蝦滑釀油炸鬼淥一淥,吸收哂湯底精華,好好食! 其次仲有我每次必點嘅醬爆瀨尿牛丸🐮,一咬開就爆哂汁,好堅😆! ;仲有大大粒又飽滿嘅手作珍寶蝦丸🍤、自家製鮮蝦雲吞🥟、珍寶蟹柳等,至於海鮮方面都唔可以錯過,手切鱔片🐟、手串生猛海蝦🦐、蟹籽手打墨魚滑、脆骨鲩等等,好滿足啊!自取區一定要拎返幾支有營花果茶飲呀,薰衣草茶、玫瑰花黑枸杞茶🌹都係好新鮮嘅配搭,散發微微花香又唔會好甜,啱哂打邊爐飲呢~·📍一鍋堂葵芳興芳路223號新都會
想食港式火鍋,就一定會諗起一鍋堂🥘,
自助區域同樣可以自取火鍋配料、蔬菜、熟食、雪糕、飲品等。
📍一鍋堂
葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖
2023-02-27
2023-03-12 725 瀏覽
已經到過其他一鍋堂,但葵芳旗艦店還是第一次去的,地方大,環境舒適,最重要的是取食物地方很方便。晚市時段真的多人,選了C餐,入場前先選了蘿蔔粟米豬骨湯底,入座湯底立即送上,湯底清甜,而且還有大大嚿豬骨。自助涼菜沙律吧是我意想不到的多選擇,泡菜,醃蘿蔔,蓮藕片,雞腎,鳳爪,每樣味道也不錯,由其是蓮藕片非常爽脆。還有一樣熱食大家不要錯過辣味雞翼尖,這個跟B仔涼粉的味道竟然有一點相似。飲品的選擇也非常多,選了玫瑰花黑杞子茶,味道帶甜,感覺可以消化油脂的。先來過菜打底,油麥菜很多地方也有,但竟然會有羽衣甘蘭必需試一試,感覺很清新,羽衣日蘭有一種解膩的作用。開始吃不同種類的肉食。西班牙粟飼豬,肉質比較有咬口,肉味較濃郁;西班牙伊比利亞黑毛豬,穀飼豬,肉質嫩滑,沒有雪藏味或豬騷味;美國安格斯牛肉,肉味夠濃,纖維感較重;日本產黑毛和牛,油花很漂亮,肉質嫩滑,油分夠多;手串生猛海蝦,這是新鮮貨色,味道鮮甜,肉質十分彈牙;精選進口牛板腱,這個很推介,雖然外表沒有太多油花,但入口肉質很嫩;手切烏魚片,這個比較特別,肉質很滑,沒有泥味;北海道千歲戶米豚肉,肉的纖維很綿密,味道較淡口;封門柳,這個必定要推介一下

開始吃不同種類的肉食。
西班牙粟飼豬,肉質比較有咬口,肉味較濃郁;
美國安格斯牛肉,肉味夠濃,纖維感較重;
日本產黑毛和牛,油花很漂亮,肉質嫩滑,油分夠多;
手串生猛海蝦,這是新鮮貨色,味道鮮甜,肉質十分彈牙;
手切烏魚片,這個比較特別,肉質很滑,沒有泥味;
北海道千歲戶米豚肉,肉的纖維很綿密,味道較淡口;
封門柳,這個必定要推介一下,肉質嫩滑不特止,味道更是濃郁,大家不可錯過;
半殼帆立貝,味道不錯,十分新鮮。
最後來個焦糖海鹽雪糕作結,這個甜品沒有太甜,有點咸味。
食物: 值得一試
環境: 舒適
衛生: 整潔
服務: 殷勤,落單後上碟速度很快
價錢: 超值
再次回訪一鍋堂!今次去葵芳新都會分店,地方更大更闊落,而且一入門口位置更提供一人座位,就算自私食也很方便🤭我今次同朋友食,所以坐入面座位,好大好舒服!我哋揀左C餐120分鐘任飲任食😋包任食日本產黑毛和牛🐂同豚肉🐖。點餐形式直接用QR code落單,非常有效率方便。湯底揀左胡椒豬肚湯底,乳白色嘅湯底,味道香醇胡椒味好濃郁,仲有好多豬肚食‼️🐮日本產•黑毛和牛🐮美國安格斯牛肉🐮精選進口牛板腱🐮封門柳🐷北海道千歲戶米豚肉🐷西班牙伊比利亞黑毛豬🦐生猛海蝦🐚珍珠貝🐚沙白蜆🐟白鱔片🐠脆骨腩肉類款式很多😍必食➡️日本產·黑毛和牛,油脂甘香,肉味香濃,入口嫰滑。封門柳牛嘅橫膈膜肌肉,肉質鬆軟,牛肉味極為濃郁。西班牙伊比利亞黑毛豬口感軟腍、北海道豚肉口感比較結實。海鮮有珍珠貝、沙白蜆、白鱔片、脆骨腩、帆立貝…海蝦好鮮甜,珍珠貝肉質飽滿,脆骨腩咬落爽口彈牙。還有特色手打丸、自家製雲吞、八吋長蟹腳。餐廳自助區域可以拎其他熟食、小食、蔬菜、飲品,如炸魚皮、響鈴、芝士腸、貢丸…. 飲品有很多選擇,包括🧃紙包飲品、罐裝飲品、自家製飲品…我最愛❤️洛神花茶酸酸甜甜好開胃❤️玫瑰花黑枸杞茶清甜滋潤解渴。甜品有自助雪糕機,今日

🐮日本產•黑毛和牛
🐚珍珠貝
🐚沙白蜆
🐟白鱔片
🐠脆骨腩

甜品有自助雪糕機,今日係焦糖海鹽軟雪糕🍦焦糖味好香濃,口感綿密軟滑。

2023-03-09
10 分鐘 (堂食)
2023-03-06 120 瀏覽
😎又去一鍋堂食!今次試佢地既100分鐘午餐火鍋放題C餐,平均$248/位!估唔到午市都咁多選擇,而且湯底都特別多款,非常推介比大家!😀😀😀▫️今次我同朋友叫C餐都用好多精選既高級日本和牛!包括日本產黑毛和牛、美國安格斯牛肉、😁封門柳等等,當中必點一定係日本產黑毛和牛,牛肉嫩滑,以放題質素黎講,性價比高!另外,🤔野生竹笙、豬粉膠、手工豬肉餃子、日本紅心蘿蔔都值得一試!湯底叫左清清地既養生藥膳湯,味道都唔錯!😀▫️ 熟食小食都好多種,有沙律菜、咖哩魚旦、川味涼菜、韓式泡菜等,估唔到午市都咁多花款🤗難怪午市都爆場!▫️😘醬料都有好多幾款選擇,包括有蒜蓉、指天椒、莞茜、蔥粒、炸蒜椒等,總有一款岩口味!

• 封門柳
  • 日本紅心蘿蔔
2023-02-28 1228 瀏覽
今晚約了朋友去葵芳影商場景,這間近影相,去過其他分店吃,環境同食物水準都好,坐下叫了芝士獅子狗/手打潮汕魚蛋/潮州豬肉扎/芋泥貢丸/炙燒芝心丸一咬流心芝士香同彈口,魚蛋細粒,易入口,特別香魚味同爽滑,豬肉扎,大塊厚身,重豬肉香味,少有,丸身香香芋味同爽口,芝心丸燒過,好軟滑同濃芝士香芝士腸腸皮脆身,入口好爽脆同彈牙午餐肉有厚度,很重肉香味,好有口感蓮藕片/蝦蝦四季豆/麻油波菜每款爽脆,咬口唰唰聲,蓮藕味好重,四季豆,每條均有濃濃蝦香味,口感特別,波菜有麻油香味,又不會太油,好搭配八吋長蟹棒少見,真有八吋長的,蟹味特別濃香,軟滑霖福袋特別,用腐皮包成袋型狀,腐皮嫩滑同入面肉料好香自家制花茶迷迭香薰衣草茶/玫瑰花黑枸杞茶重迷迭香香味同薰衣草香味,好清新感好重玫瑰花香味同枸杞味,甘甘甜甜豆腐/野生竹笙大件同大塊,一吸爽滑軟,豆香味濃西班牙粟飼豬肉薄薄一片,豬肉香味特别濃郁同嫩滑,肥瘦適中手切白膳片/鯇魚片每款切到薄薄一片,白滑晶螢,白膳同鯇魚都有鮮甜魚味手串生猛海蝦/蜆獨有鮮海水鮮蝦海味,爽脆彈肉,蜆,重海水鮮蜆味,爽滑帆立貝/水魷每款大隻,極有海水鮮鮮貝味同鮮鱿味,爽口滑真係花膠特別大塊同

芝士腸

腸皮脆身,入口好爽脆同彈牙

午餐肉

有厚度,很重肉香味,好有口感

八吋長蟹棒

少見,真有八吋長的,蟹味特別濃香,軟滑霖
福袋

特別,用腐皮包成袋型狀,腐皮嫩滑同入面肉料好香
八吋長蟹棒/福袋
自家制花茶

迷迭香薰衣草茶/玫瑰花黑枸杞茶
重迷迭香香味同薰衣草香味,好清新感
好重玫瑰花香味同枸杞味,甘甘甜甜
豆腐/野生竹笙

大件同大塊,一吸爽滑軟,豆香味濃
西班牙粟飼豬肉

薄薄一片,豬肉香味特别濃郁同嫩滑,肥瘦適中
手切白膳片/鯇魚片

每款切到薄薄一片,白滑晶螢,白膳同鯇魚都有鮮甜魚味
手串生猛海蝦/蜆

獨有鮮海水鮮蝦海味,爽脆彈肉,蜆,重海水鮮蜆味,爽滑
帆立貝/水魷

每款大隻,極有海水鮮鮮貝味同鮮鱿味,爽口滑
真係花膠

特別大塊同厚身,嘴嚼好重膠口感同獨有香味
手打三寶丸

孜然雞丸/潮汕豬肉丸/手打墨魚丸
極少見,迷你細細,一口咬到,每款保留到香雞味,豬肉味同墨魚味,嫩彈牙
油炸鬼
入面包住有魚肉同蟹籽粒,鮮甜魚香同蟹籽香味,脆卜卜
手打三寶丸/油炸鬼
超甜粟米/日本南瓜

粟米同南瓜十分爽脆,特鮮甜香粟米同南瓜香味
手作珍寶蝦丸

比較特別,丸身包到好大圓形,蝦細隻舖在丸上面,入口不失鮮海鮮蝦味

波菜餃

入面包住滿波菜,爽口新鮮鮮菜味
手作珍寶蝦丸/波菜餃
唐生菜/羽衣甘藍

每款大棵,好新鮮鮮甜菜味同唰唰聲

每款幼身嫩口同爽滑
手作楓糖乳酪雪糕

雪糕機自己按分量,糕身滑滑,濃郁楓糖甜味同乳酪味,
酸酸甜甜
2023-02-22
八吋長蟹棒/福袋
手打三寶丸/油炸鬼
手作珍寶蝦丸/波菜餃
2023-02-25 881 瀏覽
天氣涼涼地食火鍋是不異之選,朋友推介「一鍋堂」這間放題火鍋,食店有多個套餐可供客人選擇,價格都只是二百幾就可享120分鐘的任食放題。食店装橫日系,坐位舒適寬敞,點餐是用QRCode 來點選食物,十分方便衞生。若果想自行挑選小吃、蔬菜、飲品和醬料都可在自助區拿取。今晚我們選擇了澳洲和牛餐,在12O分鐘內可無限點選澳洲M5和牛,美國安格斯牛,西班牙橄欖飼豬,紐西蘭羊肉卷等各種特選肉食,真係正!還有高價花膠,新鮮鱔片、爽口海蝦、飽滿沙白、彈牙墨魚滑和蝦滑等。湯底都花了不少心思,滋潤、藥膳、惹味、麻辣、素食等……選擇甚多,我就選擇了潮汕湯,陣陣大地魚香撲鼻而來,嚐一口清甜可口。湯滚起後馬上淥幾片M5和牛,入口即溶。安格斯牛肉味濃郁。西班牙豬肉片有種肉甜味。羊肉卷沒半點羊騷味。牛筋丸十分彈牙多汁。水餃款式特別。蔬菜多款新鮮。飲品都有好多選擇,不但有汽水啤酒,還有多款茶類,可清熱解膩,健康又好飲。總括來講,這間「一鍋堂」食物款式選擇甚多,新鮮衛生,性價比甚高,真係一年四季都要來食。
鱔片,花膠

潮汕湯

M5和牛

牛肩肉

西班牙豬

牛筋丸十分彈牙多汁。水餃款式特別。蔬菜多款新鮮。
牛丸,水餃,冬菇

牛丸,水餃,冬菇
蔬菜
健康茶品
2023-02-22 232 瀏覽
去左食定量午餐70分鐘,體驗完真係唔使再去🙄牛肉同豬肉,各有4小塊,無乜肉味,好普通湯底,唔濃郁,亦都好普通丸類有三行,但只係兩行有野食,係啲唔大路既丸類,都唔係好揀得落手,牛丸有蘇味,菇類得一款,連最基本既生根響玲都無🤷🏻‍♂️最正常係木耳丸熟食區,全部都係凍既,仲要係難食既,雞翼尖又凍又無味,明明個雞翼尖同咖哩豬皮夢卜係用個爐熱住,唔知點解可以係凍食,薯仔絲,大豆芽同菠菜唔知點解可以整得甘難食飲品區,自家制飲品睇落好多,但其實得3-4款揀,又係啲冷門飲品,洛神花,薄荷烏龍同玫瑰唔知咩茶,樽裝同紙包飲品係得紅/黑可樂同檸檬茶係大路,其他都係冷門揀唔落手菜區,娃娃菜,西洋菜,油麥菜同菜心,最正常係呢個區服務,講真,有啲似暗地裡想趕客甘,人地食緊野,啲職員係到執附近啲枱,大力大聲放野落餐車,真係勁騷擾,職員好鐘意擺啲餐車係走廊,個人就企係到無野做,人地要出出入入拿野食,條路本身都唔係特別闊,距知啲餐車阻到人,但距覺得無野甘,所以我先覺得距地想趕客走
去左食定量午餐70分鐘,體驗完真係唔使再去🙄

牛肉同豬肉,各有4小塊,無乜肉味,好普通

湯底,唔濃郁,亦都好普通

菜區,娃娃菜,西洋菜,油麥菜同菜心,最正常係呢個區

2023-02-19 175 瀏覽
呢日呀女運動會完咗,來到葵芳新都會公園玩,放完電緊係要食番餐好,係隔離見到打邊爐任食😍仲有highchair即入去坐低嘆番個放題😎呢間都好bb friendly,我點鴛鴦煲,店員好主動話分開兩個煲,一大一小,大喇沙湯小係豬骨湯俾呀b,仲話會幫我走胡椒粉,因為比阿B食,幾貼心!店員安排卡位闊落舒服,大大張枱可以擺滿野食😆.出面自助區有少許熟食,同丸/菜/飲品,款式超多!仲有自家制茶,無糖健康👍🏻其他主食用apps落單,一落單好快送到又無漏單讚👍🏻手打墨魚滑彈牙好食,蝦兵遇上老油條即油炸鬼加上蟹子蝦滑,口感得意好食😋牛質素也滿不錯,喜歡牛吞爽口,封門柳有咬口牛味出🤤.記得仲有軟雪糕!焦糖口味好好食,打完邊爐食甜甜的開心🥳.呢到職員好友善對呀b勁好,外面又有大大歷奇公園同打卡位,好岩帶小朋友玩完過來食野!

記得仲有軟雪糕!焦糖口味好好食,打完邊爐食甜甜的開心🥳

2023-02-14 189 瀏覽
一路同朋友都想試呢間,但又怕要等位等好耐,所以一路諗住book位,點知不論上午定下午打電話都冇人聽,響咗一段時間就話線路繁忙,就聽到錄音話download app book位。如是者,過咗成星期都打唔到電話book,就死死氣咁download 佢個app book。到咗當日,我哋book咗2pm,但完全冇人等位,佢連我booking no.都冇睇就比我哋直入😅。為咗唔好咁趕,叫咗100分鐘嘅B餐,點知我同朋友都不約而同覺得啲肉好一般,有啲連A餐肉都不如,其他嘢食都好一般。湯底揀咗藥膳湯都冇咩味,連相都冇影🙈唯一可取之處,就係佢蔬菜🥬款式多,任君選擇,而且揀B/C餐,可以點「紅心蘿蔔」!本來最期待自己唧軟雪糕🍦,仲要呢期做緊哈密瓜🍈味,但味道又一好一般🙈。總括嚟講,除返開食100分鐘lunch,大概$220一位,如果要排隊就真係唔抵,同類型火鍋店,肉類比較好食,雪糕比較多款同好味😋。
湯底揀咗藥膳湯都冇咩味,連相都冇影🙈

紅心蘿蔔

哈密瓜軟雪糕

紅心蘿蔔
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。一鍋堂.無法拒絕的杏汁豬肺湯底。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤周末吃飯之選要任性一點假日的打工仔,總是帶一點放縱在身上一鍋堂的100分鐘打邊爐放題自然是心水之選 朋友無法抗拒愛上超大型雪櫃菜菜子還有大量精選謗爐丸子食材我們當然先拿熟食開動先 天氣帶點熱所以今天先吃好好味的北海道紅肉蜜瓜味軟雪糕真的超香甜,好有蜜瓜味 作為湯怪,建議先飲湯底杏汁豬肺湯底,清清白白,乾乾淨淨配好香滑有肉味的日本產黑毛和牛好正肉質細,口感嫩,香滑有牛味不會滿咀肥油卻是一口牛香非常高質 我們的C餐更包括美國安格斯牛肉、北海道千歲戶米豚肉、牛利心、手切牛肉、紐西蘭羊肉、一次吃遍全球肉肉非常吸引!   最近要補鐵,叫番碟香滑豬潤,一流日本紅心蘿蔔,點一些混醬,非常好食 也必須留肚吃手打肉丸們彈牙爽口又鮮甜好盞的蝦膠釀油條味道很出色        周末來放鬆,一鍋堂很讚!

雜感女生   好味日記

˚*一鍋堂.無法拒絕的杏汁豬肺湯底*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

周末吃飯之選

要任性一點

假日的打工仔,總是帶一點放縱在身上

一鍋堂的100分鐘打邊爐放題

自然是心水之選

朋友無法抗拒愛上超大型雪櫃菜菜子

還有大量精選謗爐丸子食材

我們當然先拿熟食開動先

天氣帶點熱

所以今天先吃好好味的北海道紅肉蜜瓜味軟雪糕

真的超香甜,好有蜜瓜味

作為湯怪,建議先飲湯底

杏汁豬肺湯底,清清白白,乾乾淨淨

配好香滑有肉味的日本產黑毛和牛好正

肉質細,口感嫩,香滑有牛味

不會滿咀肥油卻是一口牛香

非常高質

我們的C餐更包括

美國安格斯牛肉、北海道千歲戶米豚肉、

牛利心、手切牛肉、紐西蘭羊肉、

一次吃遍全球肉肉

非常吸引!

最近要補鐵,叫番碟香滑豬潤,一流

日本紅心蘿蔔,點一些混醬,非常好食

也必須留肚吃手打肉丸們

彈牙爽口又鮮甜

好盞的蝦膠釀油條

味道很出色

周末來放鬆,一鍋堂很讚!

Intro: 近年香港午市火鍋多左唔少選擇,而呢一次就揀左養生台式火煲,喺午市都推出左100 分鐘任食火鍋,價錢連埋加一大約160蚊到食物材料款式多到食唔哂架~___________________🍽 100 分鐘任食火鍋💰 138(須加一)✍🏻 呢個套餐有豬牛羊三款肉類選擇,豬肉肉質就比牛羊好,而羊肉蘇味幾重,唔係每人都接受到;✍🏻 而叫左喇沙湯底,但又食唔出坊間喇沙嘅味道;✍🏻 熟食區嘅選擇都有唔好,而攞左炒飯、涼拌冷麵、薯仔絲、蓮藕、鳳爪等等,帶點麻辣嘅感覺,真係好少地方有呢類熟食,感覺唔錯;✍ 菜嘅選擇都好多,最後揀左西洋菜,發覺真係幾甜幾靚;✍ 網上餐單仲可以點手打肉丸,但感覺普通;✍🏻 最後仲有芒果味雪糕,但芒果味偏淡。🍹飲品區 (櫃內)✍🏻 飲品有好多選擇,有多款罐裝同埋最特別嘅養生茶;✍🏻 但有啲養生茶真係入唔到口,薰衣草茶嘅味道真係比較難入口;✍🏻 而洛神花茶就易入口,帶點酸甜嘅味道。___________________🏠 一鍋堂📍 葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖⭐️ 8/10___________________
Intro:
🍽 100 分鐘任食火鍋
💰 138(須加一)
✍🏻 而叫左喇沙湯底,但又食唔出坊間喇沙嘅味道;
✍ 菜嘅選擇都好多,最後揀左西洋菜,發覺真係幾甜幾靚;
✍ 網上餐單仲可以點手打肉丸,但感覺普通;
✍🏻 最後仲有芒果味雪糕,但芒果味偏淡。

🍹飲品區 (櫃內)
✍🏻 飲品有好多選擇,有多款罐裝同埋最特別嘅養生茶;
✍🏻 而洛神花茶就易入口,帶點酸甜嘅味道。
🏠 一鍋堂
📍 葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖
⭐️ 8/10
2023-01-25 183 瀏覽
其實我地真係好喜歡去一鍋堂因為款式超多,而且我地鍾意食牛,係呢到叫幾多都得唔洗就住就住,今次我地選擇左個沙嗲湯,食豪d 選擇放題C餐 120分鐘。牛魔王的我們來到二話不說緊係叫牛啦,分別係日本產黑毛和牛, 封門柳,美國安格斯牛肉,牛脷心托,精選進口牛板腱。日本產黑毛和牛油脂分佈平均,入口即溶忍唔住都叫左幾轉,愛牛人士超滿意, 安格斯牛肉入口軟腍,封門柳肉味濃, 牛脷夠爽, 牛板腱質感正。海鮮方面叫左沙白蜆、珍珠貝和海蝦都鮮甜, 長長的蟹棒一定會叫,來到一定要出去夾下台灣丸和即炸魚皮,涼拌菜式都有好幾款,少辣的蓮藕、大豆芽和雞腎等都幾開胃架。係呢到最開心都係見到個蔬菜櫃,菜都有4至5種選擇,而我獨愛羽衣甘藍,每次都要幾食round 先肯收手。