2022-08-15 42 瀏覽
星期六嘅晏晝同朋友出嚟打邊爐就搵咗呢間有幾間分店嘅一鍋堂每一次都覺得好正好過質😆而荃灣分店 靠窗邊嘅座位更加可以居高臨下咁樣望到荃灣嘅景色🤩.💎$228/位 午市C餐(高級澳洲和牛)呢個價錢食到最靚個款肉嘅邊爐放題😍性價比好高🤩我地因為想試多款湯底所以揀咗一鍋潮汕湯+特色魚湯兩個湯底都十分鮮甜潮汕湯底比較偏向藥膳嘅味道而魚湯就10分鮮美😍湯底入面仲有少少蝦同蜆店舖推介顧客係先飲個湯底之後先打邊爐可見佢哋個湯底絕對唔係味精湯係真材實料嘅熬制嘅🥳配料區嘅食材好豐富~除咗火鍋食材之外亦都有唔同嘅小食當日就有好多款唔同嘅沙律、碗仔翅、一啲熟嘅蔬菜等等啱晒等火鍋食物熟之前醫下肚🤣值得一提嘅係餐廳嘅蔬菜都係用一個個兜裝起令人感覺好衞生都避免左個客自己用鉗夾整污糟嘅情況😆.點菜嘅時候係用QR code嘅當然叫咗C餐專有嘅羊卷肉、西班牙橄欖飼豬肉,同埋澳洲M5和牛板肉🤩呢幾款全部都好高質肥瘦、厚薄均勻湯底更加帶出左食材原有嘅鮮味除咗肉類之外其他火鍋嘅選擇都係超級豐富🤣例如蟹子手打蝦滑、三色墨魚磚、竹笙、潮汕魚蛋、鮮蝦雲吞、超長嘅蟹棒等等全部食材都好新鮮魚蛋更加係手打嘅10分彈牙🥳絕無欺客.食完邊爐之後
星期六嘅晏晝同朋友出嚟打邊爐
就搵咗呢間有幾間分店嘅一鍋堂
每一次都覺得好正好過質😆

💎$228/位 午市C餐(高級澳洲和牛)
呢個價錢食到最靚個款肉嘅邊爐放題😍

店舖推介顧客係先飲個湯底
之後先打邊爐
可見佢哋個湯底絕對唔係味精湯
係真材實料嘅熬制嘅🥳

配料區嘅食材好豐富~
除咗火鍋食材之外
亦都有唔同嘅小食
當日就有好多款唔同嘅沙律、碗仔翅、一啲熟嘅蔬菜等等
啱晒等火鍋食物熟之前醫下肚🤣

可以自己添雪糕
仲可以按喜好加埋黃桃同埋棉花糖
真係好滿足🥰
2022-08-15 29 瀏覽
I am very surprised my 7 years old child (x2) were charged as adult for dinner. The quality of the food is soso even we chose Selection B. We didn’t like the option of ordering food only via App. My kids do not have cell phones and do not understand Chinese words either. This is quite disappointing. No fork and spoon in the entire restaurant (Only chopsticks and big hotpot spoons?!). The customer service were poor. The manager lady who collects payment seems unprofessional by saying loudly “I have never heard EPS requires signature” when we paid by card. Overall, the service was poor and food was below average. We will not go again.
2022-08-15
15 分鐘 (堂食)
2022-08-13 60 瀏覽
已經唔係第一次食一鍋堂,回頭食完又食因為真係好味又抵食!我地叫左午市B餐,100分鐘任食,每位$178加一,呢個價錢有咁多款野食,超抵食!湯底叫咗胡椒豬肚湯,胡椒味越煲越香濃,辣味漸增,豬肚同咸菜都好足料,食極都仲有!美國安格斯牛肉 油脂分布平均。封門柳 相對比較少脂肪,牛肉味較濃。豬頸肉柳 厚度適中,相當有口感。特別鍾意呢度嘅蝦類製品,彈牙又足料:自家製鮮蝦雲吞 食到大大粒蝦肉好滿足。手作珍寶蝦丸 同 蟹籽手打蝦滑 都好彈牙。除左可以用QR code落單叫野食,外面自助區都有唔少熟食,菜同飲品嘅選擇都好多:最特別係呢度有冰菠菜,打邊爐好適合,好爽口。亦都有自家製涼茶,金羅漢雪梨清潤茶 同 洛神花茶 都好清甜,下次一定會再黎食過!
已經唔係第一次食一鍋堂,回頭食完又食因為真係好味又抵食!

美國安格斯牛肉 油脂分布平均。
封門柳 相對比較少脂肪,牛肉味較濃。
豬頸肉柳 厚度適中,相當有口感。

特別鍾意呢度嘅蝦類製品,彈牙又足料:
自家製鮮蝦雲吞 食到大大粒蝦肉好滿足。
手作珍寶蝦丸 同 蟹籽手打蝦滑 都好彈牙。

最特別係呢度有冰菠菜,打邊爐好適合,好爽口。

下次一定會再黎食過!
2022-08-11 636 瀏覽
個人推介指數 8分 (10分為滿分) 上菜的方式非常有效率, 落單又可以用手機代勞, 感覺整潔和快捷. 食材質素相當之高, 沒有因任食而降低了水平, 加上湯底選擇多, 食物又美味, 是我近年較能讓我留下印象的火鍋放題. 我和家人決定再次外出打邊爐, 當然一定要無寶不落, 現在食物質素和店內的衛生也是十分重要.在好友極力推薦下, 我們抱住很大的期望來到這所火鍋放題, 希望不要讓我失望.在留下撘電梯上食店時也奇怪為什麼LIFT內的人也是都同一樓層原來全電梯的也是到此店子光顧. 老實說, 人流的確是多, 但可幸這裡位置私密, 各有各的自我空間, 自成一角可以讓客人安心進食.這裡除了有電子點菜外, 還有自助自取的食物包括野菜部, 有各式的菜蔬, 包括太太最愛的雨衣金籣和西洋菜.飯料櫃, 內有不同的汔水, 最大亮點是其自家泡制的養生菜品,好讓你打邊爐也打得更健康還有即食涼菜部和熟食部, 有麻辣雲耳, 豬軟骨等, 可以讓你先開開胃.自助醬料吧, 選擇繁多, 好讓你拼出自己喜愛的口味.我和太太就拿了玫瑰花黑枸杞茶和金羅漢雪梨清潤茶味道甜甜的, 的確有助化解火鍋的油膩.主角當然是湯底, 在店員推介下,

原來全電梯的也是到此店子光顧.
可以讓客人安心進食.
這裡除了有電子點菜外, 還有自助自取的食物
好讓你打邊爐也打得更健康
自助醬料吧, 選擇繁多, 好讓你拼出自己喜愛的口味.
我和太太就拿了玫瑰花黑枸杞茶和金羅漢雪梨清潤茶
味道甜甜的, 的確有助化解火鍋的油膩.
主角當然是湯底, 在店員推介下, 我們嚐試了櫻花蝦湯底.
味道比我相像更有層次, 除了有香濃的蝦味外, 配上紫菜, 十分匹配.
基本上, 食材過湯後就能直接進食, 只是想要點辛辣的味道才需要醬料吧吧.
肉裡方面, 全部的質素都很高, 油花分明, 肉味濃郁, 其中我最喜歡美國安格斯牛肉,
肉和油份的比例岩我口味, 太約是8比2, 咬口十足, 肉質又細嫩, 我和女兒應該也吃了最少四輪.
除此外, 牛皮鍵和肉味較濃的封門柳也很出色.
另外西班牙栗飼豬肉, 口感細緻, 是吃牛外另一好選擇
不得不提在自助吧拿的丸物, 其中我的致愛香菇貢丸, 更是一絶.
本人很少吃過那樣出色的貢丸, 主要是菇味香濃, 調味恰到好處, 肉質又彈牙.
說實話, 給我很强烈的印象. 下次如果再想食好味的貢丸, 就有門路了.
還有不同種類的海鮮, 就是單吃那大大只的串串蝦, 已值回票價.
櫻花蝦湯浸海鮮, 更能帶出海鮮的鮮味.
其他食物如鴨血, 豬皮, 餃子, 魚皮餃和手打丸子也相當出色.
我們一行四人真的把所有食物吃掉, 一點也不浪費.
整體來說, 以這個價錢能嚐到這樣的食物質素是相當化萛, 性價比極高.
但請別浪費食物, 建議先點一輪看看份量才追加.
最喜歡其上菜的方法, 整潔又慳位置, 最重要是店員清理枱面的次數也頻密,
好讓你的枱面常常保持清潔和留有空間, 不致連動一動的空間也沒有.
2022-07-28
5 分鐘 (堂食)
2022-08-09 59 瀏覽
餐廳位於荃灣,鄰近地鐵站,路程十分鐘左右,還算方便。這裏主打的當然就是火鍋,任飲任食的配搭就是這樣的吸引。湯底也十分多元化,一到達就可以馬上享用,火鍋湯底的美味,使用豬骨製成的,也是感受食物的原味道。但我最喜愛的當然就是他的海鮮,也是任飲任食。沙白蜆吐沙乾淨,新鮮的食材就是這樣的美味,食物的原味道才是鮮美的來源。另外,蝦膠也做得不錯,使用新鮮大蝦炮製而成,使用少量的醃料,就能吃到這樣的美味,食物來源真的是最重要的一環。
2022-08-07 65 瀏覽
今日收消費券既第一日 就食左一鍋堂下午既放題餐😂叫左c餐豬潤湯底,清清淡淡,靠一堆堆沙茶醬、蔥、醬汁來點綴食物的口感,其中最抵食又不停叫既就係魚滑同肉肉,咩款都叫哂,真係減肥必叫既食物,因為每碟份量薄身而容易食落肚,加上自助區既一堆健康既菜類食物,一個下午茶可以足夠頂到夜晚晚餐,佢提供既雪糕係軟雪糕,得一款,但係水蜜桃味既ice cream上面灑埋綿花糖,個味蕾同個心已經sweet哂,初戀純純的感覺出番哂黎,食野就係要食得開心。飲品有健康有唔健康,汽水係解渴同刺激身心既選擇,不過為左健康d,我簡左飲花茶系飲品😉🤪正微甜又解渴又健康。今日好彩好天 對住個窗口位 成個藍天白雲出哂黎就算無去戶外活動都覺得上天感動左我。下午茶無人排隊唔使book位又可當夜晚果餐,今日真係放肆既一日 盡情過半鐘食食食。

今日好彩好天 對住個窗口位 成個藍天白雲出哂黎
就算無去戶外活動都覺得上天感動左我。
先生好中意打邊爐,呢日中午,來到一鍋堂醫肚!餐廳環境大,冷氣涼爽,炎炎夏日打邊爐都好舒服!今次食B 餐 $178(星期五,六,日 +$10)先來到自助區,呢邊有蘿蔔海帶湯,炒麵,炒飯等~自助前菜區有沙律,蔬菜,冷麵,栗米,小蕃茄等~仲有唔同既蔬菜,丸類~湯底方面都幾多選擇,包括有養生藥膳湯,沙參玉竹鯊魚骨湯,沙嗲湯,胡椒豬肚湯,檳城喇沙湯,蕃茄牛粒湯等~我們選了杏汁豬肺湯,湯內有唔少新鮮豬肺,亦有杞子,白菜,杏仁味香濃,湯底真係飲得,幾清甜!肉類方面可任食美國安格斯,封門柳,西班牙橄欖飼豬肉,紐西蘭羊卷肉等,今次我們主要食 精選進口牛板腱 ,肉質唔錯,牛板腱脂肪唔多,中間有一條肉筋,入口鮮嫩帶彈性,食多都唔怕肥!火鍋料方面,一鍋堂自家制既菠菜皮韭菜餃,鮮蝦雲吞,手打丸類,麻辣豬肉餃都好味,餃子新鮮包,當中,梅菜豬肉餃,甜梅菜,豬肉比例剛好,入口清甜唔油膩~質素好高!安格斯牛肉滑包住勁多乾辣椒,中意食辣既可以挑戰下!蟹子/黑松露手打蝦滑大大粒,蝦味香甜,一整粒放入口,爽爽彈彈,超滿足!三色墨魚磚幾可愛,墨魚片真係有三種顏色,味道同墨魚丸分別唔大!安格斯牛肉滑包住勁多乾辣椒,中意食辣既可以
先生好中意打邊爐,
呢日中午,來到一鍋堂醫肚!

爐友打卡點

餐廳環境大,冷氣涼爽,
炎炎夏日打邊爐都好舒服!

地方夠晒大,環境整潔又闊落

今次食B 餐 $178
(星期五,六,日 +$10)

有3款套餐可以選擇

先來到自助區,
呢邊有蘿蔔海帶湯,炒麵,炒飯等~

飲返碗蘿蔔海帶湯先

自助前菜區

有沙律,蔬菜,冷麵,栗米,小蕃茄等~

前菜區域,餐前食點栗米,小番薯~

仲有唔同既蔬菜,丸類~

蔬菜肉丸自助區域

湯底方面都幾多選擇,包括有養生藥膳湯,
沙參玉竹鯊魚骨湯,沙嗲湯,胡椒豬肚湯,
檳城喇沙湯,蕃茄牛粒湯等~

我們選了杏汁豬肺湯,
湯內有唔少新鮮豬肺,亦有杞子,
白菜,杏仁味香濃,
湯底真係飲得,幾清甜!

杏汁豬肺湯

肉類方面可任食美國安格斯,封門柳,
西班牙橄欖飼豬肉,紐西蘭羊卷肉等,
今次我們主要食 精選進口牛板腱 ,肉質唔錯,
牛板腱脂肪唔多,中間有一條肉筋,
入口鮮嫩帶彈性,食多都唔怕肥!

精選進口牛板腱

火鍋料方面,一鍋堂自家制既菠菜皮韭菜餃,
鮮蝦雲吞,手打丸類,麻辣豬肉餃都好味,
餃子新鮮包,當中,梅菜豬肉餃,
甜梅菜,豬肉比例剛好,入口清甜唔油膩~
質素好高!

黑松露手打蝦滑

安格斯牛肉滑
包住勁多乾辣椒,中意食辣既可以挑戰下!

蟹子/黑松露手打蝦滑
大大粒,蝦味香甜,一整粒放入口,
爽爽彈彈,超滿足!

三色墨魚磚
幾可愛,墨魚片真係有三種顏色,
味道同墨魚丸分別唔大!

梅菜豬肉餃

安格斯牛肉滑
包住勁多乾辣椒,中意食辣既可以挑戰下!

蟹子/黑松露手打蝦滑
大大粒,蝦味香甜,一整粒放入口,
爽爽彈彈,超滿足!

三色墨魚磚
幾可愛,墨魚片真係有三種顏色,
味道同墨魚丸分別唔大!

竹笙
吸滿香甜既杏汁豬肺湯,
入口鮮甜爽脆,非常好味!

硬豆腐

整體來說,百多元任飲任食,
食物,湯底有質素,好抵食!

一鍋堂

精選進口牛板腱
黑松露手打蝦滑
梅菜豬肉餃
硬豆腐
媽又問起我什麼時候和她吃一鍋堂🤣。好啦,go go 去吃!😆🥳😍 (我都想食🤣)上到餐廳,安排好座位後,實在太餓,所以先去拿點熟食吃。天婦羅茄子、天婦羅小紫薯、炆牛腩、燉豬腩,想講,全部都好好食!!😍😍通常火鍋放題,放在外面的熟食一般質素都很普通,但!!這裡的非常高質!完全可以是別的餐廳一道主菜。👍🏽👍🏽雖然是來吃火鍋,但真的忍不住再出去拿多次🤣。我們點了「B 特選安格斯」套餐。湯底要了「沙參肉竹鯊魚骨湯」,比較獨特和補健。湯底好香濃鮮美,食物直接夾起放口,不點調味,已經好夠味,而且這樣感覺更吃到食材的甘鮮。太多食物🥹,重點揀幾樣覺得特別好味的講講:🥩 牛脷心托:一定要食!🤩 牛味極濃極甘,肉質夠嫩。啖啖滋味入心💗😍😍🤤🤤。🐟 手切脆鯇魚片:口感爽脆鮮嫩!魚肉鮮甜😋。🥟 自家製新鮮雲吞:蝦肉好多,大隻彈牙,雲吞皮滑捋捋,好好味🤤🤤。🐮 100%濃汁爽彈牛丸:果然100%濃汁😆,牛味真的超濃,完完全全是牛的丸子🤣。🦐 手串生猛海蝦:蝦新鮮大隻,肉質爽彈😋。🐷 西班牙栗飼豬肉:與之前在葵芳分店吃的一樣高質☺️。肉味甘鮮香嫩💖。這次雪糕是香桃味,不錯😋。甜品永遠是最好的完結。總結,目前為止我(

上到餐廳,安排好座位後,實在太餓,所以先去拿點熟食吃。

雖然是來吃火鍋,但真的忍不住再出去拿多次🤣。

我們點了「B 特選安格斯」套餐。

太多食物🥹,重點揀幾樣覺得特別好味的講講:

🐟 手切脆鯇魚片:口感爽脆鮮嫩!魚肉鮮甜😋。

🦐 手串生猛海蝦:蝦新鮮大隻,肉質爽彈😋。

這次雪糕是香桃味,不錯😋。甜品永遠是最好的完結。

總結,目前為止我(我媽也🙋🏽‍♀️)最喜歡的火鍋放題絕對是一鍋堂☺️。食物優質、環境整潔,CP值超高。😝☺️

2022-08-01 35 瀏覽
今日去咗荃灣大鴻輝食一鍋堂午市放題 我哋叫咗個B餐 叫咗沙蔘玉竹沙魚骨湯底 仲加咗每位30蚊任食海鮮 可以食蝦 蜆 脆魚鯇 鱔等等一如以往 佢哋出面可以自己拎啲前菜涼菜同熟食 另外仲有好多唔同種類嘅飲品同埋自家樽裝茶 我哋特登加得錢食海鮮當然就不停Encore佢啲海鮮啦 啲蝦超級爽口彈牙鮮甜 蜆同樣都係超級鮮甜 帶有點海水鹹味 包括牛板肩 封門柳 安格斯牛肉 麻辣豬肉餃子 生筋 響鈴 金菇 粟米超級甜 手打蝦丸爽口彈牙 亦有墨魚滑等等最後我仲食咗杯雪糕 今日嘅口味係蜜桃味 我再加咗啲棉花糖做Topping 好味又解膩 為呢一餐劃上圓滿句號

2022-07-28 52 瀏覽
去荃灣打邊爐,來到「一鍋堂」,7時入去都已經人山人海。叫了B餐$248,有封門柳,安格斯牛肉等可以選擇。湯底選了「一鍋潮汕湯」,是用上了生晒大地魚加上豬骨等,分外滋味。去到是有半自助形式,菜,前菜,飲品都可以自助去拎。熟食仲有咖哩魚蛋豬皮,麻辣小品等,好惹味。菜是有娃娃菜,生菜等,好方便。我地是用上Qr code下單,不用肉類有相對的相片可睇,清楚易明。封門柳肉味濃,顏色鮮紅,叫一份都有8小片好足料。美國安格斯牛肉也是必叫的,不用點醬汁已經好好食。仲有其他肉類如豚肉,羊肉等岩晒心大心細既我地。鮮海蝦都幾好食好新鮮,肉質彈牙,要再追單加多2份。仲有花膠是回本之選,岩晒女士食膠質重,抵食!魚皮餃,芝心丸都好食。仲有飲品有好多款,可樂雪碧,仲有自家製的如雪梨茶,洛神花茶,好健康!

2022-07-26 470 瀏覽
阿女想食牛肉火鍋,即刻諗起選擇超多嘅一鍋堂,呢度地方寬敞,兩個人都俾張大卡座,唔似其他火鍋店細細張枱、逼逼夾夾,放完個鍋之後冇位擺食物!我們選擇了B餐,有三款牛肉及牛脷心托,又有豬肉及十幾款手打丸類及雲吞任食,啱哂愛食嘅囡囡!除咗任點食之外,還有食物吧,大量食材及蔬菜任意取用,任你如何揀飲擇食,梗會揾到啱你嘅食物!湯底我哋就揀咗艇家一品魚湯鍋,未打邊爐之前先飲半碗,魚湯加上大量粟米、蟲草花,仲有其他配料去煲,成鍋魚湯非常之鮮甜!嚟慣嚟熟嘅囡囡,主攻封門柳,佢話莫講任點任食嘅,一般嘅火鍋店都未必有供應;只有專供上等牛肉嘅火鍋店才食到,還要限量!呢度任點任食,所以佢食得好開心!我就鍾意佢油豐富、有𡁻頭得嚟肉味又濃,兼且又冇筋,唔會食到攰,一人可以KO幾碟!薄薄的安格斯非常出色,只需在湯中輕灼三秒,放入口中便會即化,然後油香充滿成個口腔,顯見用料高級,乃非一般任食火鍋!其他手打丸類亦甚有特色,彈牙好味,每樣一碗未能滿足,好食到一共叫咗三轉!飲品除一般的汽水外,亦有比較少有嘅薄荷烏龍茶同洛神花茶!食到飽飽後,最後每人整返杯桃味雪糕,做呢餐完美嘅終結!

呢度任點任食,所以佢食得好開心!

飲品除一般的汽水外,亦有比較少有嘅薄荷烏龍茶同洛神花茶!

食到飽飽後,最後每人整返杯桃味雪糕,做呢餐完美嘅終結!
2022-07-24
2022-07-25 58 瀏覽
星期六十二點黎到餐廳,環境闊落光猛,自然光入到餐廳,感覺舒服,十二點未有太多客人,我地兩個被安排一張四人卡位,爽,另外冷氣都好夠涼我地揀左食100分鐘既B餐,湯底就揀左杏汁白肺湯同餐廳新出既魚湯杏汁白肺湯滾起好香,飲落好清甜,白肺都係洗得好乾淨魚湯有幾片脆肉鯇,肉質彈牙有魚應有既鮮味,另外有幾隻蝦同沙白蜆,啲蜆雖然好細粒,但出奇地鮮甜同埋無沙既除左用QR code落單外,出面亦有自助區有野飲,蔬菜,熟食,涼拌,雪糕等等我最鍾意飲佢地自家既洛神花茶,酸酸甜甜最開胃,同埋天氣咁熱飲佢就最啱涼拌個麻辣薯仔絲同蒜蓉青豆都好食,咬落去shor shor聲好清脆熟食既炸金菇同炸粟米都好食,有驚喜叫左黑松露墨魚滑同蟹子墨魚滑,食落彈牙有咬口,有鮮味,店員仲超好幫我搞混分成兩粒,呢啲服務去邊搵呀,值得一讚另一驚喜係個羊肉卷,個口感係爽爽地咁勁出奇雪糕係密桃乳酪味,好食,食完一杯仲唔夠要添食,真係估唔到總括黎講四百幾有咁多野食同咁既環境都算超值

杏汁白肺湯滾起好香,飲落好清甜,白肺都係洗得好乾淨

熟食既炸金菇同炸粟米都好食,有驚喜

另一驚喜係個羊肉卷,個口感係爽爽地咁勁出奇

雪糕係密桃乳酪味,好食,食完一杯仲唔夠要添食,真係估唔到

總括黎講四百幾有咁多野食同咁既環境都算超值
身邊嘅朋友想打邊爐時,通常第一時間就諗起一鍋堂,因為佢哋嘅食物質素真係好高質。所以今日又同朋友嚟到荃灣一鍋堂,享受佢嘅高質火鍋放題🙈120分鐘火鍋放題,有3個set選擇,我哋就揀咗B餐,而且19:00前埋單仲有優惠特價👍開始先揀咗湯底,有成16款,如果有選擇困難症,都真係幾難揀😂 好在我同朋友都鍾意食辣,我哋就揀咗麻辣湯底。裡面有個極大嘅火鍋配料自助區,肉丸類蔬菜飲品都可以自行任攞,當然火鍋醬油都可以隨自己口味調教。美國安格斯牛肉、封門柳、牛脷心托、牛板腱。全部都好新鮮,我哋特別鍾意食封門柳,肉質鮮嫩鍾意食牛嘅一定不能錯過,食完可以用手機再order 任點。豬頸肉、墨魚滑都係必點之一,另外驚喜竟然仲有蜆類可以點💯最後不得不提嘅係一鍋堂出咗好多自家製飲品,其中呢款洛神花茶值得推介,味道好特別酸酸甜甜特別開胃🥰
所以今日又同朋友嚟到荃灣一鍋堂,享受佢嘅高質火鍋放題🙈

豬頸肉、墨魚滑都係必點之一,另外驚喜竟然仲有蜆類可以點💯

2022-07-23 52 瀏覽
再次黎到大鴻輝中心的一鍋堂,可能附近多左競爭,人流無以前咁多,但都仲係好多,特別多左一D老人家。由出電梯到入到座差不多用了15分鐘時間,因為前面的食客面對太多選擇,又唔知揀咩餐、又唔知揀咩湯底。又有人話訂左位所以不用排隊便可登記入座。不過開始時間都係以入座起計,所以唔駛太擔心遲開始。環境很大很闊落。自助吧的選擇也很多,又有很多自家制的飲品。湯底揀左潮汕,味道較清。最近食牛成日都有封門柳,肉質鬆軟,不易變韌,而且牛肉味極為濃郁美國安格斯牛肉,沒有太多的脂肪,打邊爐一流。牛脷心薄薄一片,亦已有嚼口。魚皮可能放耐咗,走左氣。店員話係啱啱推出的桃味雪糕,味道啖啖的,清新

環境很大很闊落。

自助吧的選擇也很多,又有很多自家制的飲品。

湯底揀左潮汕,味道較清。

美國安格斯牛肉,沒有太多的脂肪,打邊爐一流。

牛脷心薄薄一片,亦已有嚼口。

魚皮可能放耐咗,走左氣。

店員話係啱啱推出的桃味雪糕,味道啖啖的,清新

2022-07-20
15 分鐘 (堂食)
2022-07-23 49 瀏覽
今個夏天真係好熱!不過都無阻我同男朋友想打邊爐既興致即時搵左荃灣既一鍋堂book枱打個即興邊爐係大鴻輝既一鍋堂,地點好方便呢種3~4人既枱,位置都好闊落一鍋堂邊爐當然唔少得熟食啦,有好多中式菜,例如妃子娃娃菜等自助吧好多野食,沙律吧連秋葵都有,仲有小紫薯,日式冷麵等等醬料方面都好多配搭,生蒜炸蒜沙茶醬等等,想要辣仲再辣椒仔,亦有芫茜,岩晒芫茜一族我地嗌左豬骨蘿蔔粟米湯底,胡椒味亦好濃郁,惹味食物方面係QR code 落單,有餃子類,手打肉丸,蝦滑等等,亦有蔬果類肉類上菜時有指示種類,幾貼心我地嗌左set B, 安格斯牛肉肥瘦適中,肉質鮮嫩!亦有唔同品種例如封門柳,牛脷心托等飲類仲有羊同豬2人枱,d托盤好貼心設計可以疊高好方便甜品方面有雪糕機
今個夏天真係好熱!不過都無阻我同男朋友想打邊爐既興致
即時搵左荃灣既一鍋堂book枱打個即興邊爐

係大鴻輝既一鍋堂,地點好方便

呢種3~4人既枱,位置都好闊落
一鍋堂邊爐當然唔少得熟食啦,有好多中式菜,例如妃子娃娃菜等

自助吧好多野食,沙律吧連秋葵都有,仲有小紫薯,日式冷麵等等

我地嗌左豬骨蘿蔔粟米湯底,胡椒味亦好濃郁,惹味

肉類上菜時有指示種類,幾貼心
飲類仲有羊同豬

2人枱,d托盤好貼心設計可以疊高