2007-07-25
是銅鑼灣一門的姐妹店, 一門我都食過好幾次, 雖然貴但真係好好食一遊o既菜色同一門差不多, 只係多左d 串燒. 而一遊因為係新店o既關係, 冇乜人知, 唔使book 位都有得食. 但一門就一定要book 位先有. 尋晚食左:一遊特飲(呢杯日式cocktail, 我都唔知佢用咩酒+ 巨鋒提子梳打整的, 好勁, 平時我都叫做飲得, 但係呢杯野真係飲左少少已經開始wing wing 地... )蟹肉厚燒玉子(好似蟹肉奄烈咁, o岩o岩燒出來, 熱滕滕的, 好好食)串燒: 牛利, 鴨舌, 豚肉靈菇(水準同一門一樣咁好, 款色亦比一門多)五色刺身(五款入面最好食都係帶子, d waiter o既服務好好, 見到我地唔食蝦刺身個蝦頭, 會問我地想點整, 佢可以幫我地炸左個蝦頭去比我地送酒or 用個蝦頭來煮麵豉湯. 結果我地揀左炸左佢來食)帶子燒薄餅(呢個都係之前o係一門食過, 水準亦係一樣咁好)每人平均消費$250 (價錢同一門一樣咁貴, 不過食物質數咁高, 都算物有所
尋晚食左:
帶子燒薄餅(呢個都係之前o係一門食過, 水準亦係一樣咁好)