如果你係尖沙咀見到一間鋪店外店內都痴滿曬memo紙就知係 Let’s Jam啦~ 入到去仲有超甜心既紙袋俾你放口袋~黃店先有咁好既服務~慢煮厚切安格斯西泠扒 配 玫瑰蘋果汁叫左一個set 連沙律 餐湯 甜品 飲品(半價) 個西冷扒好軟同唔un 熟度岩岩好 估唔到配蘋果汁都幾好食喎玫瑰蘋果醬單骨雞翼雞翼炸得好好食!有金拱門嗰種酥脆感 配埋蘋果醬 好開胃一啲都唔膩黃金蟹肉軟殼蟹意粉軟殼蟹炸得好好食 個意粉有好多蟹肉 但係個意粉有少少甜菊香黑枸杞茶會有火keep住加熱壺茶 加左幾次水都仲好濃~

慢煮厚切安格斯西泠扒 配 玫瑰蘋果汁

玫瑰蘋果醬單骨雞翼

黃金蟹肉軟殼蟹意粉
軟殼蟹炸得好好食 個意粉有好多蟹肉 但係個意粉有少少甜

菊香黑枸杞茶
會有火keep住加熱壺茶 加左幾次水都仲好濃~
2020-07-02 322 瀏覽
約了朋友在尖沙咀附近食lunch, 去到要排隊等位, 不可以拎飛, 只可以排隊等候, 天氣熱時都有點辛苦...不過等了約10分鐘便可以進去!逢星期一至五有Lunch set, 一至五的款式都有點不同, 我們點了2款Lunch, 包括士多啤梨燒豬肋骨 & 龍蝦汁海鮮意大利飯!Lunch set包前菜和飲品, 前菜點了田園沙律, 柚子汁幾fresh, 菜都算乾淨新鮮! 凍檸茶不用加錢!士多啤梨燒豬肋骨 $88豬肋骨食得出是冷藏的, 肉質比較榎(鞋), 而且燒得比較乾, 肉都算多! 炸薯角幾好食, 外脆內軟!吸引之處在於果醬, 士多啤梨果醬配豬肋骨幾特別, 幾好味!龍蝦汁海鮮意大利飯 $98這個是比我意料之外的好和豐富, 海鮮有大蝦, 帶子, 不是馬虎的青口...很不錯!意大利飯裡面還有小章魚, 小蝦!龍蝦汁算濃, 意大利飯軟硬度正常!
士多啤梨燒豬肋骨

士多啤梨燒豬肋骨 $88
炸薯角幾好食, 外脆內軟!
吸引之處在於果醬, 士多啤梨果醬配豬肋骨幾特別, 幾好味!

龍蝦汁海鮮意大利飯 $98
龍蝦汁算濃, 意大利飯軟硬度正常!
2020-06-12
10 分鐘 (堂食)
2020-06-27 260 瀏覽
今日2020年6月26日,初賞此店。對上兩次剪完頭髮後都想幫襯,不過見到門口有人龍就打消念頭了。今日剪完髮,故意行去濟五臟廟,見到無人龍,入去已差不多95%Full. 被安排坐在門口的二人座。一看Menu 見到好多早餐類的選擇,不過我實在太餓了。直望意粉或飯類,見到無咩選擇。就order 了海鮮意大利飯。又因口渴了很久很久,要飲杯凍飲來降溫。但是又想要啲甜美有cream的飲品,就叫了Iced Mocha. 海鮮飯ok。味道不錯。可惜兩隻蝦有點不夠新鮮。蝦的大腸還在。要清除後才安心食。其實可以用印尼虎蝦,除蝦殼後來做飯。如果要有蝦味,可用蝦殼來做湯,然後用湯來整飯。不過,這菜已用龍蝦汁了。呀!為何不放龍蝦用?其實用雪藏虎蝦食落有點像龍蝦。建議店長一試。好過用不夠新鮮的中蝦或大蝦。Iced Mocha 甜度剛好。下次想試份早餐

Iced Mocha 甜度剛好。

下次想試份早餐
iced  mocha
iced  mocha
2020-06-27 177 瀏覽
上次會友人試過了一次,回味無窮,所以今天抽空再到訪。仍是點了 Cream Tea Set 和 Americano, 仍然是高水準。唯一美中不足的是,咖啡略為細杯,不然的話就 perfect!一定會再來
Cream Tea Set
2020-06-27
5 分鐘 (堂食)
  • 英式鬆餅配果醬
2020-06-25 114 瀏覽
所有菜式都是由甜甜的果醬組成! 無論係多士,ribs 定雞翼,都有果醬既蹤影😻 第一次建議要點九宮格厚多士,因為可以試晒9款果醬👍🏻👍🏻但食食吓會覺得有幾款醬既味好似,分唔清咩味打咩味最喜歡既菜式係個士多啤梨🍓醬配ribs,兩樣野配合得好好,果醬酸酸甜甜,後勁仲有少少辣味🤤下次一定要encore! 果醬茶都好特別,但記得唔好落太多果醬去茶度,一唔小心會太甜哦~最後一定要讚下佢啲配菜,全部係我喜愛既炸薯塊/ 焗薯塊😇好飽足!

2020-06-24 204 瀏覽
呢間店因為自家制特色果醬而出名之前黎過兩次都無位要排隊今次食完夜晚飯唔夠喉決定過嚟睇下咁夜食甜品有無位估唔到就快9點入面都坐滿人係出面等左大概10分鐘就有位兩個女仔點左一份果醬雪糕窩夫餅Fill size 4件 half size就2件果醬揀左蛋黃菠蘿係一隻完全想像唔到既味😆等左大概15分鐘就上枱以89蚊黎講 算相當足料大份窩夫外脆內軟 食落有蛋香同麵粉香味隻蛋黃菠蘿醬相當出色😳完味融合蛋黃的鹹同菠蘿的甜雪糕重奶味 平時對雲呢拿雪糕一般的我都覺得好食加上水果解膩呢份窩夫絕對係食過返尋味😋😋😋
呢間店因為自家制特色果醬而出名

雪糕重奶味 平時對雲呢拿雪糕一般的我都覺得好食
加上水果解膩
呢份窩夫絕對係食過返尋味😋😋😋
2020-06-23
15 分鐘 (堂食)
2020-06-24 140 瀏覽
//與最愛的人一起果醬//其實一起果醬呢間舖已經得知左好耐好耐,一直都冇機會去試都係入到去其實唔算好肚餓,所以都冇特別叫套餐。反而散嗌左兩個主菜一個小食。兩個煮食味道不錯,特別軟殼蟹不過殼脆卜卜,蟹肉都唔會太硬。所以第一感覺也不錯。👍🏻👍🏻 另外,一起果醬最特別之處就係啲果醬汁,有機會我一定會再試多啲。食薯角,出邊好多餐廳都係點茄汁,但呢度係點士多啤梨燒烤汁。其實相對特別,同樣亦可以配合到薯角👍🏻熱辣辣的薯角配帶來少少酸味的士多啤梨燒烤汁,其實比到一種給新鮮的感覺最後,喺天氣炎熱的環境,每一次最期待入到餐廳都是飲凍冰冰的飲料。值得讚美的是,一起果醬的飲料是真係冰凍的。不單止可以解渴,仍可以消暑黃金蟹肉軟殼蟹意粉($119)龍蝦汁海鮮意大利飯($129)薯角配士多啤梨燒烤汁($45)桂花雪梨茶
//與最愛的人一起果醬//

其實一起果醬呢間舖已經得知左好耐好耐,一直都冇機會去試

兩個煮食味道不錯,特別軟殼蟹

不過殼脆卜卜,蟹肉都唔會太硬。所以第一感覺也不錯。👍🏻👍🏻

其實相對特別,同樣亦可以配合到薯角👍🏻

黃金蟹肉軟殼蟹意粉($119)

龍蝦汁海鮮意大利飯($129)

薯角配士多啤梨燒烤汁($45)
桂花雪梨茶
  • 桂花雪梨茶
  • ⭐️薯角配士多啤梨燒烤汁
2020-06-23 6810 瀏覽
假期Chill一Chill,內子熱推一間人氣黄店Cafe,一起果醬Let'd Jam, 那一定要試試Jam吧。英式鬆餅配果醬(雜莓 & 玫瑰蘋果) 各$22鬆化香口鬆餅加上一小瓶自製果醬,份量味道都令人十分滿意,怪不得每檯一定有果醬的出現,除了九格果醬多士這個鬆餅大熱推介。溫泉蛋卡邦尼意粉$99意式青醬雞肉意粉$99兩個意粉份量價錢達高質CP值水準,調味Juicy材料都毫不馬虎,個人較喜歡卡邦尼的滑溜口感,意式青醬就較有開胃飽肚感。Drity & 洛神花果茶 各$45來到Cafe一定會選Drity/Flat White,咖啡與奶的平衡與咖啡豆香味理想,而由於菜款飲品的確太多選擇,食完呢一餐已經好想再來食多餐😋👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐/5💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

假期Chill一Chill,
內子熱推一間人氣黄店Cafe,
一起果醬Let'd Jam, 那一定要試試Jam吧。

英式鬆餅配果醬(雜莓 & 玫瑰蘋果) 各$22
鬆化香口鬆餅加上一小瓶自製果醬,
份量味道都令人十分滿意,
怪不得每檯一定有果醬的出現,
除了九格果醬多士這個鬆餅大熱推介。

溫泉蛋卡邦尼意粉$99
意式青醬雞肉意粉$99
兩個意粉份量價錢達高質CP值水準,
調味Juicy材料都毫不馬虎,
個人較喜歡卡邦尼的滑溜口感,
意式青醬就較有開胃飽肚感。

Drity & 洛神花果茶 各$45
來到Cafe一定會選Drity/Flat White,
咖啡與奶的平衡與咖啡豆香味理想,
而由於菜款飲品的確太多選擇,
食完呢一餐已經好想再來食多餐😋

💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
午餐
  • 英式鬆餅
2020-06-22 360 瀏覽
Let’s Jam!今日約左friend 5點,去左「一起果醬」食。朋友早左放工,見餐廳有下午茶食,去到6點,就試下。入座計限時90分鐘。黎呢度梗係要食佢嘅果醬多士啦。但食之前都要食d主食先。黃金蟹肉軟殼蟹意粉食到好香蛋黃鹹香味。蛋黃混入意粉中,食意粉嘅時候食到蛋黃粉粉地嘅口感。軟殼蟹幾大隻,蟹肉都幾多。我同兩個朋友分,每人都食到起碼三啖。龍蝦汁海鮮意大利飯都幾多海鮮,有兩隻青口、兩隻蝦同一粒帶子。青口同蝦插喺飯上面,賣相幾靚。蝦好大隻,肉夠實,好新鮮。最想讚嘅係個飯好多蜆肉,啖啖飯都食到。嗌左兩個甜品:果醬九宮格多士同埋果醬雪糕窩夫餅。甜品師傅喺果醬九宮格多士上面切好左9格,分別擺左9隻味嘅果醬。我自問不是金舌頭,實在不太分辨得到每一格的果醬是什麼味。我和朋友共三個人,剛好每人吃三格。我只試得出其中一隻果醬是肉桂蘋果味。邊吃邊嘗試分辨果醬的味道都頗有趣的。果醬雪糕窩夫餅揀左蛋黃菠蘿味,真係食到蛋黃同菠蘿兩隻味,一鹹一甜,估唔到蛋黃同菠蘿嘅味出奇地夾。但可能因為用左罐頭菠蘿所以覺得甜。如果用新鮮菠蘿應該會酸d。菠蘿份量足夠四塊窩夫分。個雲尼拿雪糕好大球呀。有四塊窩夫,份量好多呀!窩夫好
Let’s Jam!

黎呢度梗係要食佢嘅果醬多士啦。但食之前都要食d主食先。

嗌左兩個甜品:果醬九宮格多士同埋果醬雪糕窩夫餅。

果醬雪糕窩夫餅揀左蛋黃菠蘿味,真係食到蛋黃同菠蘿兩隻味,一鹹一甜,估唔到蛋黃同菠蘿嘅味出奇地夾。但可能因為用左罐頭菠蘿所以覺得甜。如果用新鮮菠蘿應該會酸d。菠蘿份量足夠四塊窩夫分。個雲尼拿雪糕好大球呀。有四塊窩夫,份量好多呀!窩夫好厚,好鬆軟,口感煙韌。伴碟有士多啤梨,重有切成片嘅蘋果同奇異果。蘋果好爽口。

黎cafe點可以唔嘆下茶呢。茶有好多款選擇,見到其中一款茶名叫「南非國寶茶」,我同朋友都覺得個名幾特別就決定試一試。很喜歡透明玻璃茶壺和透明玻璃茶杯。茶壺下面還有蠟燭保持茶溫,不用擔心茶放久了會變冷。這款茶聞起來有甜味,很香,喝起來味道就跟普遍的茶一樣,易入口。但朋友說有點兒像京都念慈奄。我就不覺得。你們下次惠顧時試試吧!最開心係可以無限添飲~😍我超鍾意飲茶。無限添飲啱曬我呢個茶怪,我覺得我可以飲茶飲到天荒地老~🥰一邊嘆茶一邊同朋友傾計,好chill呀~
南非國寶茶
南非國寶茶
黃金蟹肉軟殼蟹意粉
果醬九宮格多士
果醬雪糕窩夫餅
尼間黃店一定聽過啦!🐻都唔係第一次幫襯啦,大家記住要book定位啊 😁 晚餐時段過來,當然要揀食set餐啦!今次兩個人order左「慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁」set 配有沙律、湯、甜品同埋半價享受「宇治抹茶拿鐵」!另外,仲order埋皇牌「果醬九宮格多士」同埋「溫泉蛋卡邦尼意粉」🤩推介/ 意見‼️✨「慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁」比第一次食無咁juicy啦 🥺 而且可能放耐左攤凍左少少,不過黑毛豬同醬汁既配搭係幾清新既 😌✨「果醬九宮格多士」係開心滿足既食品,因為見到九格唔同既果醬,配上暖粒粒既多士,不過唔係每款果醬都咁岩口味 🤣 🐻幾鐘意香橙🍊✨「溫泉蛋卡邦尼意粉」一上枱就好吸睛,撈埋溫泉蛋就更creamy而且好足料 🤤 ✨最想推介set餐既甜品芝士蛋糕🍰 配上自家製草莓🍓果醬,真係尼一餐既最愛 😍 大家要試啊!價錢‼️$249「慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁」Set $22.5「宇治抹茶拿鐵」Set餐優惠$55 「果醬九宮格多士」$99 「溫泉蛋卡邦尼意粉」

推介/ 意見‼️

價錢‼️
$249「慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁」Set
$22.5「宇治抹茶拿鐵」Set餐優惠
$55 「果醬九宮格多士」
$99 「溫泉蛋卡邦尼意粉」
  • 慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁
  • 果醬九宮格多士
  • 芝士蛋糕
同朋友經過尖沙咀,特登揾呢間cafe食,因為又黃又出名。下就有tea set arohnd$48-80一個set都幾抵,跟一杯$38野飲。我揀左個果鮮果厚多士set,朋友嗌左個雞胸沙律。個多士等左一陣先有 一黎到個賣相一般般,冇乜心機,就咁將d水果切粒然後放上個多士度😂味道就正正常常啦,都唔會伏既呢d野,果醬就都ok既不過唔會話超surprise.朋友個沙律都細兜,得幾舊菜仔。真心失望,唔可以因為黃就咁hea架嘛,cafe真係最緊要好食所以 我係唔會再黎架啦
同朋友經過尖沙咀,特登揾呢間cafe食,因為又黃又出名。
我揀左個果鮮果厚多士set,朋友嗌左個雞胸沙律。
朋友個沙律都細兜,得幾舊菜仔。
所以 我係唔會再黎架啦
2020-06-18 163 瀏覽
自家果醬入饌,要整得好味唔容易。唔想唸就選擇套餐,咁就有餐湯、沙律同甜品。🥣雜菜湯料足,啖啖都有雜菜粒同豆🥗田園沙律配熱情果油醋汁一啲都唔求其。有生果同雜菜,配埋醋汁,酸酸微微,好開胃🐖慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁本人極度喜愛肉桂嘅😁一見呢個就唔使唸第二樣。慢煮,一啲都唔鞋口,本身嘅肉汁已經好好味,加埋肉桂蘋果醬汁,錦上添花,仲更好味呀!🐏 慢煮法色羊架配芒果芥末汁呢個真心係一般。唔知點解,有啲膩/滯😓佢肉質唔錯,西式煮又唔會有太大羊羶味。🍰 芝士蛋糕份量啱啱好,加埋士多啤梨醬,更加好味。☕️ 特色果醬紅茶-丁香香橙呢兩款食材夾埋做果醬好特別,而且比列調較得好好,唔會其中一款搶哂啲味。唔加落茶,就咁果醬都好特別。

🥣雜菜湯
料足,啖啖都有雜菜粒同豆
🥗田園沙律配熱情果油醋汁
一啲都唔求其。有生果同雜菜,配埋醋汁,酸酸微微,好開胃

🐖慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁

🐏 慢煮法色羊架配芒果芥末汁

🍰 芝士蛋糕
份量啱啱好,加埋士多啤梨醬,更加好味。

☕️ 特色果醬紅茶-丁香香橙
星期日同朋友點半黎到,排左一陣隊先有得入座!牆上門上都係連儂牆,餐廳入面都闊落,都坐得舒服!睇睇個Menu, 嘢食價錢其實唔平,但食物質素撘救,叫做對得住個價錢!.📌雜莓果醬沙冰 $44 味道偏酸帶甜,可以食到好多莓既籽,味道好濃,消暑一流, 又可中和鹹點食物的油膩感! .📌龍蝦汁海鮮意大利飯 $129意大利飯軟硬啱啱好,飯粒飽滿,又唔會太淋,個龍蝦汁做得好夠濃郁creamy,俾D飯吸晒,好食☺️ 調味適中!海鮮有兩隻蝦、兩隻青口同一粒帶子!個飯既份量雖然唔多,但好食👍🏾.📌黃金蟹肉軟殼蟹意粉$119黃金就係咸蛋黃,個汁做得偏甜,食落好漏!個人中意食偏硬身既意粉,但呢度煮得偏淋!個咸蛋黃汁同意粉唔太match😂 但每啖都食到有蟹肉絲🦀 軟殼蟹炸得唔夠熱唔夠脆,一般!.📌果醬九宮格多士 $55食完正餐梗係要食甜品啦 呢度既果醬係自家製!有九款唔同味既水果果醬,我同朋友每食一舊都會估下個舊多士係咩味道,試下自己既味蕾🤣 食完之後先開估,發現有玫瑰蘋果、肉桂蘋果、士多啤梨、紅酒啤梨、雜莓、熱帶風情、冰糖木瓜雪耳、桂花雪梨、黑糖四物。.個人中意桂花雪梨味,食落清香,好特別!玫瑰蘋果🌹都唔錯,花
📌雜莓果醬沙冰 $44

味道偏酸帶甜,可以食到好多莓既籽,味道好濃,
消暑一流, 又可中和鹹點食物的油膩感!
📌龍蝦汁海鮮意大利飯 $129

調味適中!海鮮有兩隻蝦、兩隻青口同一粒帶子!
個飯既份量雖然唔多,但好食👍🏾
📌黃金蟹肉軟殼蟹意粉$119

📌果醬九宮格多士 $55

食完正餐梗係要食甜品
個人中意桂花雪梨味,食落清香,好特別!玫瑰蘋果🌹都唔錯,花味好出,一食就食到👍🏾
多士就一般,個邊太硬唔夠脆!但d果jam幾特別,但不是必叫之選!
總括黎講,一起果醬的食物質素真的不錯,
看得出很認真做食物!絕對會回頭!
10 分鐘 (堂食)
午餐
  • 龍蝦汁海鮮意大利飯
2020-06-13 193 瀏覽
✨Let’s Jam🍴尖沙咀黃Cafe✨———————————————————-亂咁嗌都好食既黃店😍環境幾好坐 岩傾計 有幾間分店有參與罷市 捐錢 派物資💪🏼———————————————————-🔸Main dishes🔸🦞龍蝦汁海鮮意大利飯 $129🦀黃金蟹肉軟殼蟹意粉 $119🥩厚切安格斯西冷扒 $199🍝溫泉蛋卡邦尼意粉 $99.Risotto既龍蝦汁幾入味 海鮮有齊青口帶子同蝦意粉推介軟殻蟹呢款😍勁脆用左咸蛋黃醬 撈意粉好香卡邦尼意粉就一般冇乜特別牛肉厚切 幾juicy 唔會好靭.. 🔸小食及甜品🔸🧇果醬雪糕窩夫 $89🧀炸香草芝士條 $49🍗玫瑰蘋果醬單骨雞翼 $45.Waffle係必食🤤烘得好脆面層有果jam同雪糕🍦芝士條有得拉絲好正!雞翼幾脆口 醬汁惹味☺️
✨Let’s Jam🍴尖沙咀黃Cafe✨

🧀炸香草芝士條 $49
🍗玫瑰蘋果醬單骨雞翼 $45
Waffle係必食🤤烘得好脆
面層有果jam同雪糕🍦
芝士條有得拉絲好正!
雞翼幾脆口 醬汁惹味☺️
每次經過都好想試💛一起果醬呢間餐廳!除咗俾佢各種口味嘅手工果醬吸引,仲因為餐廳成個設計係清新嘅田園風,一入去仲有貼滿memo嘅連儂牆,相信已經俾唔少人懲罰過!由於太肚餓嘅關係,我哋嗌左兩個Tea set之後,仲叫多咗半份豬肋骨同一份鬆餅🙈🙈🌿士多啤梨果醬燒豬肋骨 $109除咗燒豬肋骨配士多啤梨果醬,配菜仲有沙律菜同埋薯角。豬肋骨嘅味道比較淡,由於煮得較熟,肉質好稔,食嘅時候骨同肉已經分離,唔需要用手食都得,配埋士多啤梨醬都幾夾!個人比較喜歡薯角,炸得好脆,味道都好好!🌿 手撕燒豬肉野菌忌廉湯長通粉 配玉桂蘋果茶 $58呢個野菌忌廉湯長通粉意外地好味!通粉好軟身,手撕豬肉質都幾滑,但最好味就係個湯底!有好香濃嘅菇同忌廉味,唔知係因為太餓定真係好好味,我哋最後連湯都飲埋😂😂 玉桂蘋果茶味道甘甜,有清新嘅蘋果味,夠解渴。🌿果醬奶油窩夫 配冰糖木瓜雪耳 $58相比鬆餅,呢度嘅窩夫就稍為遜色,雖然焗得幾鬆脆,不過味道比較淡,冇咩蛋香味。木瓜雪耳好好飲,有木瓜粒同雪耳碎,好似木瓜糖水一樣。木瓜粒鹹鹹地,味道好得意🙈🌿英式鬆餅 配蛋黃菠蘿果醬 $22個人非常推介呢度嘅鬆餅!我哋叫咗蛋黃菠蘿果醬味道嘅

🌿士多啤梨果醬燒豬肋骨 $109

士多啤梨醬燒豬肋骨

🌿 手撕燒豬肉野菌忌廉湯長通粉 配玉桂蘋果茶 $58

手撕燒豬肉野菌忌廉湯長通粉

🌿果醬奶油窩夫 配冰糖木瓜雪耳 $58

果醬奶油窩夫

🌿英式鬆餅 配蛋黃菠蘿果醬 $22

個人非常推介呢度嘅鬆餅!我哋叫咗蛋黃菠蘿果醬味道嘅果醬配鬆餅,蛋黃夠香濃,同菠蘿非常夾,味道極似蛋黃鳳梨酥🤤🤤 係必試嘅口味!

英式鬆餅

🌿小結:
呢度唔單止環境舒適,食物質素都令人非常滿意,特別係各款嘅果醬,同環境一樣咁清新☺️下次嚟會一定試試其他果醬!如果大家食完覺得好味,仲可以買佢哋嘅手工果醬返屋企添。
5 分鐘 (堂食)
士多啤梨醬燒豬肋骨
手撕燒豬肉野菌忌廉湯長通粉