2019-03-25
見有新開餐廳,諗住試下,點知未試過食野會食到一肚火。叫左一個豚肉鍋,先來一客三文魚刺身。無人俾豉油你,要叫先有。好,我當你唔記得。之後個鍋黎左,望樣係 okay,點知一食,湯是凍的。菜,唔止凍,仲生生地。呢 d 鍋,一向都係先煮熱,d 餸熟左大半,熱湯上,放係個細燃料架上面係熱住咁解,係唔可能靠呢個細火整熱同熟個鍋。同個侍應講,佢只係拿去擺埋一邊,諗住用個細燃料架熱住就得,又係度搞下搞下個鍋。離晒大譜!個客唔洗食㗎!個鍋放上個火爐度熱一熱就得㗎啦!依家 d 食物俾你咁玩既咩?識唔識煮野食㗎?成件事完全當個客無到,連基本煮食如何奉客都唔識!食寫係食落肚,呢舖真係食唔落。食野唔單止食物,但有服務。完全無人想理會你。成個餐廳上下,完全符合唔到基本既飲食界服務的基本要求,點可能俾個客食凍又未熟既野!做食店點可能唔理食物質素?呢間野,唔係零分,係負分!
成件事完全當個客無到,連基本煮食如何奉客都唔識!
呢間野,唔係零分,係負分!