2018-01-05 10673 瀏覽
近排網上介紹左一間日式放題,話係有生蠔任食,我同男朋友睇到,都覺得好吸引,所以我地即刻book位食啦入到去,環境都舒服,日式裝修,員工好有禮貌,又有笑容,收碟收得快,好好服務一坐低我就即刻出去拎生蠔,生蠔係即開的,仲有多款調味料選擇!生蠔味道好濃,一d都唔腥,都好肥美,仲可以任食真係好抵,我男朋友食左成一打,都回曬本除左生蠔可以出去任拎之外,仲有好多熟食可以拎!我就試左XO醬炒翠肉瓜,d野菜好新鮮!創作壽司都唔錯,賣相好靚,又有創意,材料都好新鮮,由其係「一樂小舍」,用左三文魚腩整「壽司塔」塊帶子都好鮮甜,仲有我最愛嘅芒果花之戀雞包翅湯都好大碗,好足料,夠曬火喉北海道炸鮮奶係放題都係第一次見,外皮炸得香脆可口,裏面鮮奶好滑好香!我都忍唔住再叫多幾件!牛油粟米都好正,勁多牛油勁香,夠曬入味甜品方面,可以出去任拎,最正嘅係,movenpick 雪糕可以任食,平時放題最多都係比一杯,呢到可以任拎,好抵整體黎講,間放題食物賣相好靚,服務好好,水準真係好高!

壽司塔」塊帶子都好鮮甜,仲有我最愛嘅芒果花之戀

雞包翅湯都好大碗,好足料,夠曬火喉

牛油粟米都好正,勁多牛油勁香,夠曬入味

整體黎講,間放題食物賣相好靚,服務好好,水準真係好高!

2017-12-28 2080 瀏覽
朋友遲來的生日飯,甘啱又見到網上介紹,就黎試試!!! 說真的放題有新食新,初試一定唔會中伏首先黎呢度食,一定要有wechat!! 因為好科技化要用wechat 落單叫野食!! 一坐底已經送龍蝦,有幾款味自選,唔好以為送就送d平野,估5到好有水準的!!食完開始叫野食刺身反而中等有d失望,唔係預期甘肥美新鮮即開生蠔,好不錯!! 由每人2隻到夜d會問你要幾多隻壽司都幾好食尤其個鵝肝!!熱食,蟹粥係必食!!甜品有M名牌雪糕。。。仲有d奶凍同小蛋糕結論:每人3xx價錢係值得一去👍🏻

!!
食完開始叫野食
刺身反而中等有d失望,唔係預期甘肥美新鮮
即開生蠔,好不錯!! 由每人2隻到夜d會問你要幾多隻

壽司都幾好食
尤其個鵝肝!!
熱食,蟹粥係必食!!
甜品有M名牌雪糕。。。仲有d奶凍同小蛋糕
結論:每人3xx價錢係值得一去👍🏻
蒜蓉牛油🦂
2017-12-28 1730 瀏覽
一樂日式放題裝修改名前係叫相撲手放題,食物質素同價錢都頗滿意,尤其記得每隔一段時間就會有鈴鈴提醒食客可以出去counter師傅度攞新鮮生蠔,所以都幫親過2次。見裝修完,所以同朋友一齊試一試新店既食物質素係咪比舊店更好。環境作為新店有好多地方都同舊店風格唔同,每一枱既空間闊落左,坐落比舊店舒服好多。埋單方式放題食得唔多,真係第一次體驗係餐廳門口比前台截停,要先比錢埋單or放低張信用卡然後先可以行入去坐低。唔係話呢個方式唔好,但入場時一大條人龍排係門口,即使準時到但都要塞住係門口無得即刻入去。落單方式要落單,要用“微信”,用微信add左官方個微信acc,然後click入去官方個acc就可以見到menu,剔剔剔,send。雖然每枱都有一本傳統meun係度,但我隱約聽到係一定要用微信先可以落單,傳統果D紙menu睇得唔落得(呢個唔firm,無特別去問)食物有D特別係每個人頭送一隻龍蝦。食物質素唔差,正常中等放題店水平,生蠔同舊店一樣都係要自己走出去counter位搵師傅攞,師傅會即場清洗生蠔放落碟。飲品選擇頗多,而且有部鮮榨橙汁機放係度,算係比健康人士多一個選擇,自己放橙,開機榨汁。價錢有D過

埋單方式

落單方式

食物

價錢
有D過於進取,食物質量同種類其實同舊店相撲手差別唔係太大,環境坐得係舒服左D,但新店價錢係比舊店貴左唔少。

其他
開場送既龍蝦(無得落單order),係全場最好食既野。
叫生蠔時記住留意師傅洗蠔個盤,衛生第一,見到水開始有明顯污漬,一定要提叫師傅換水。
個hehe醬鋦蠔,聞落好香睇落好睇,一口咬落去全口都係沙律醬,唔建議一次叫太多,試過就算。
原盅雞燉翅個湯好好飲,但我同同行朋友4隻眼都見唔到有類似粉絲既物體。
法式香檳煮蜆,可能係我地唔好彩,大約每3隻蜆就有一隻蜆係空殼。
三文魚全部都係厚切,食落好有口感。
一口牛,牛舌質量幾好
hehe醬鋦蠔
2017-12-27
  • 龍蝦
  • 刺身
2017-12-28 1337 瀏覽
近年放題任食在港大放異彩,當然滿足到我同埋班高級餓鬼fd,不過間間都係鬥平,每次都係食類似既野都幾悶,而且質素同環境已經滿足唔到我地。尋晚有個出名奄尖fd推介尖沙嘴新日式放題,算係近年最畀到驚喜我既放題。呢間一樂裝潢走中檔路線,有新派日式格局,我最欣賞座位夠鬆動,唔似其他放題咁同隔籬枱背對背逼住坐。食物方面,主打送原隻龍蝦,煮法都有幾種揀,我同班fd大部份都揀左海膽黃金龍蝦,據聞仲有避風塘炒同明太子焗等新食法,可惜今日未見到有。抵讚方面,仲有任食即開生蠔,剌身係咁意試左幾舊,都ok,較特別係有幾款自創壽司,咩挪亞方舟、甘蝦蟹膏卷、DaDa卷等都幾特別,唔使食黎食去都係花之戀。即場炒菜夠鑊氣,仲有即炒意粉,絕對係打破放題界食飽肚野禁忌,好彩只係細細碟,我都忍唔住翻叫多一碟拿破侖炒意粉。整體黎講,食物同環境係有誠意,畀到我一種久違既日式精緻感。要彈位係buffet台花款唔夠多,中式冷熱葷各得兩款,喺等柯打之時,要黎攝下時間頂住肚先都ok。
2017-12-28
3 分鐘 (堂食)
  • 海膽龍蝦
  • 即開生蠔
  • 原盅雞燉翅
  • 即炒菜
  • 即炒意粉
  • 鮮榨橙汁
  • movenpick雪榚
2017-12-26 305 瀏覽
午餐放題刺生很新鮮,生蠔很新鮮(有海水味-正)放題任叫,冇缺食物,雪糕好味,特式搾橙汁機,冰凍飲品多款座位舒服,有獨立房間,龍蝦唔夠熱,蟹粥麻麻(冇味)整體很好,可以再去食過。
午餐放題
刺生很新鮮,生蠔很新鮮(有海水味-正)
放題任叫,冇缺食物,
雪糕好味,特式搾橙汁機,冰凍飲品多款
座位舒服,有獨立房間,
龍蝦唔夠熱,蟹粥麻麻(冇味)
整體很好,可以再去食過。
2017-12-23
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節