2024-07-13 1172 瀏覽
觀塘雖說食肆多,但人流更多,好多食肆都會大排長龍。最怕人多的我今次上網做足功課,搵到間係觀塘相對較靜的餐廳開餐。餐廳位於鴻圖道三十號。牛頭角港鐵站步行五分鐘就到,地點非常方便。🐟廚師發辦刺身(18片)$368赤身 赤身魚油脂恰到好處,非常甘香,口感豐富,入口即化!油甘魚 油甘魚肉質肥嫩,質地纖細柔軟,口感順滑鮮甜,令人齒頰留香!珍寶帶子王 珍寶帶子王味道甘甜,肉質肥厚,口感極佳!金目鯛 金目鯛魚皮經火炙過,脂香中帶甜美,魚油脂亦豐潤,味道濃郁!三文魚腩 三文魚腩味道爽甜富甘香,魚油豐膄,肉質新鮮,極之爽口!🤤牡丹蝦 牡丹蝦肉質晶瑩剔透,入口質感嫩滑,味道極之鮮甜!伊左木伊佐木肉質雪白通透,脂肪豐盈,肥美甘香,質感柔軟!粒子粒子蓉幼細香滑,表面加了薑蔥令整體味道提升不少!左口魚口感肥美豐富,味道濃郁鮮甜,味道令人難以抵擋!😋🦪時令生蠔$15蠔身鮮甜嫩滑,爽口帶海水味,奶油感十足!喜歡的可以沾一點檸檬汁提升層次感。🔆海膽刺身(原板)$158海膽味道濃郁鮮甜,入口綿滑甘香!隨碟有紫菜可以包住一齊食或者你想大大羹食亦得!🦐阿根廷赤蝦$12阿根廷赤蝦光澤亮麗,口感爽脆幼嫩,鮮甜厚肉彈牙!🍣特長鰻

🐟廚師發辦刺身(18片)$368
赤身
赤身魚油脂恰到好處,非常甘香,口感豐富,入口即化!
油甘魚
油甘魚肉質肥嫩,質地纖細柔軟,口感順滑鮮甜,令人齒頰留香!
珍寶帶子王
珍寶帶子王味道甘甜,肉質肥厚,口感極佳!
金目鯛
金目鯛魚皮經火炙過,脂香中帶甜美,魚油脂亦豐潤,味道濃郁!
三文魚腩
三文魚腩味道爽甜富甘香,魚油豐膄,肉質新鮮,極之爽口!🤤
牡丹蝦
牡丹蝦肉質晶瑩剔透,入口質感嫩滑,味道極之鮮甜!
伊左木
伊佐木肉質雪白通透,脂肪豐盈,肥美甘香,質感柔軟!
粒子
粒子蓉幼細香滑,表面加了薑蔥令整體味道提升不少!
左口魚
口感肥美豐富,味道濃郁鮮甜,味道令人難以抵擋!😋

🦪時令生蠔$15

🔆海膽刺身(原板)$158

🦐阿根廷赤蝦$12
阿根廷赤蝦光澤亮麗,口感爽脆幼嫩,鮮甜厚肉彈牙!

🍣特長鰻魚壽司$30
店員一上菜真的嘩一聲,特長鰻魚壽司足足有我兩隻手掌咁長!厚身的鰻魚味道鮮味彈牙,配上鰻魚醬汁,相當惹味!🤤

🐂肥牛野菜葛絲鍋$88 稻庭烏冬$15
肥牛野菜葛絲鍋配上甜甜的壽喜燒湯底。加入蔬菜、豆腐、金菇、芋絲、牛味十足的肥牛肉,還有加配的稻庭烏冬等,最後放上標誌性的生雞蛋,美味得來又夠抵食!

🍨雪糕
雲尼拿雪糕作結,為完美一餐劃上句號!
2024-07-12 1481 瀏覽
我哋嗌咗雜錦刺身(26片)($276)、泰汁海虎蝦刺身(10隻)($98)、鹿鬼島豚肉蜆肉鍋($78)(轉稻庭烏冬加$15)、火焰親子卷(6件)($90)、特長鰻魚壽司($30@1)、時令生蠔($15@1)同埋阿根赤蝦($12@1)咁首先講咗最正嘅雜錦刺身先啦👍👍(其實26件刺身都算幾多😱😱)分別有三文魚6片、北寄貝4片、八爪魚4片、大甜蝦4隻、鮮帶子4片、油甘魚4片咁我最鍾意食嘅一定係三文魚❤️❤️因為佢真係好厚肉之餘又好肥美全部刺身食落去都幾新鮮😋😋油甘魚食落去都好滑嫩帶子、甜蝦食落去都幾鮮甜咁之後就講吓嗰個鍋物同埋親子卷啦豬骨湯飲落去都幾濃郁嘅😘😘豚肉食落去亦都嘅煙靭爽口烏冬食落去都幾滑(我個朋友超鍾意食烏冬😂😂)跟住嗰個火焰親子卷都幾出色火炙三文魚食落去都算做到油而不膩嘅效果🤩🤩食落去唔會覺得太Heavy咁最後就講吓其他嘢食啦泰汁海虎蝦刺身/阿根廷赤蝦食落去都幾鮮甜😙😙配埋嗰個汁一齊食幾開胃(其實呢一餐都食咗幾多蝦😆😆)時令生蠔食落去都唔會覺得腥嗰個鰻魚壽司真係超大條😱😱而且食落去都幾入味嘅

咁首先講咗最正嘅雜錦刺身先啦👍👍
(其實26件刺身都算幾多😱😱)
咁我最鍾意食嘅一定係三文魚❤️❤️
因為佢真係好厚肉之餘又好肥美
全部刺身食落去都幾新鮮😋😋
油甘魚食落去都好滑嫩
帶子、甜蝦食落去都幾鮮甜

咁之後就講吓嗰個鍋物同埋親子卷啦
豬骨湯飲落去都幾濃郁嘅😘😘
豚肉食落去亦都嘅煙靭爽口
烏冬食落去都幾滑
(我個朋友超鍾意食烏冬😂😂)
跟住嗰個火焰親子卷都幾出色
火炙三文魚食落去都算做到油而不膩嘅效果🤩🤩
食落去唔會覺得太Heavy

咁最後就講吓其他嘢食啦
泰汁海虎蝦刺身/阿根廷赤蝦食落去都幾鮮甜😙😙
配埋嗰個汁一齊食幾開胃
(其實呢一餐都食咗幾多蝦😆😆)
時令生蠔食落去都唔會覺得腥
嗰個鰻魚壽司真係超大條😱😱
而且食落去都幾入味嘅
  • 火焰親子卷
  • 時令生蠔
2024-07-02 1557 瀏覽
朋友生日 🎂選了他工作附近的 #一本食堂 🇯🇵和風裝潢 🇯🇵 清酒櫃🍸 和式紙傘 大大幅日本街景牆貼服務員年輕勤快有禮貌好似瞬間飛咗去日本咁呀🇯🇵#日式半自助火鍋 298加一,#無時限冰涼啤酒 🍺汽水🥤茶任飲🍵蔬菜 🥬水果🍎 甜點 🍰雪糕任食🍨周年限定:✅#花膠雞煲 ✅#海鮮拼盤 ✅#盛牛盤一口和牛粒 🥩牛氣衝天, 入口融化😋貝殼類乾淨新鮮,熟透開殼一刻 🦪真的很治癒黃油雞?? 🐥超黃超級香,無味精不口渴🤤小食:熟蝦🦐 八爪魚🐙 螺肉🦪 食左幾轉 熱食的炸魚皮,響鈴 用熱爐保持溫度, 脆口。不限時一邊吃一邊聊天,近三小時到9點才離去。。。太滿足啦 推介 推介 會再encore
朋友生日 🎂

冰涼啤酒 🍺汽水🥤茶任飲🍵
蔬菜 🥬水果🍎 甜點 🍰雪糕任食🍨

周年限定:
✅#花膠雞煲 ✅#海鮮拼盤 ✅#盛牛盤
一口和牛粒 🥩牛氣衝天, 入口融化😋
貝殼類乾淨新鮮,熟透開殼一刻 🦪真的很治癒
黃油雞?? 🐥超黃超級香,無味精不口渴🤤

小食:
熟蝦🦐 八爪魚🐙 螺肉🦪 食左幾轉
熱食的炸魚皮,響鈴 用熱爐保持溫度, 脆口。
不限時一邊吃一邊聊天,近三小時
到9點才離去。。。太滿足啦

推介 推介 會再encore

2024-06-22 1556 瀏覽
ෆ 一本食堂 ෆ 收工想同同事食吓飯傾吓偈~近近地試咗呢間日本菜✨呢度有好多嘢食選擇可以揀放題同打邊爐但係我哋今次唔係咁肚餓所以試咗單點🥣刺身都好新鮮同鮮甜~✨廚師發辦嘅刺身拼盤好有驚喜唔係平時成日見嘅刺身😋呢度嘅串燒都值得一讚厚切牛脷串燒 真係好厚身同埋好入味٩(ↁ︎ωↁ︎❀︎)@itsuponsyokudou ෆ 一本食堂 ෆ 觀塘鴻圖道30號3樓#香港美食 #香港必吃 #香港美食探店 #香港美食推薦 #香港飲食指南 #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #momofoodie #香港美食 #美食 #吃貨 #相機食先
ෆ 一本食堂 ෆ

收工想同同事食吓飯傾吓偈~
近近地試咗呢間日本菜✨
呢度有好多嘢食選擇
可以揀放題同打邊爐
但係我哋今次唔係咁肚餓所以試咗單點🥣

刺身都好新鮮同鮮甜~✨
廚師發辦嘅刺身拼盤好有驚喜
唔係平時成日見嘅刺身😋
呢度嘅串燒都值得一讚
厚切牛脷串燒 真係好厚身同埋好入味٩(ↁ︎ωↁ︎❀︎)

@itsuponsyokudou
ෆ 一本食堂 ෆ
觀塘鴻圖道30號3樓

• 生蠔
2024-06-22 1174 瀏覽
今天同朋友回訪左一本食堂,試了呢個無限時嘅花膠雞鍋火鍋自助餐😍😍佢哋環境寬敞舒適,服務也好好👍🏻適合一班人一齊飯聚~😌*****🌹🐔花膠雞鍋放題 $298 / 位花膠雞鍋個底真係非常鮮甜,花膠的膠質令湯頭變得特別濃郁,雞肉也很嫩😋附送嘅牛盛盆🐮同海鮮盆🦞,牛肉嘅品質很好,淥一下就食得,入口即化🥰。海鮮盆裡的蝦、同貝類都超新鮮🥸仲有個小菜荔枝蝦球🦐,蝦肉鮮甜,外皮脆口😚自助餐嘅菜品種類都好多,有各種新鮮蔬菜🥬、丸類🍡同其他肉類🍖可以選擇。我們食得非常滿足🥰*****

*****
🌹🐔花膠雞鍋放題 $298 / 位

*****
2024-06-16
2024-06-18 1033 瀏覽
一本食堂 餐廳座落於牛頭角同觀塘交界的鴻圖樓3樓隱世抵食日本餐廳✅以相宜價錢食到多款日式料理🥢廚師發辦刺身~18片全部採用日本季節海產~有大蝦、油金魚、三文魚腩、帶子、金目鯛等多款時令刺身👏🏻賣相一流又新鮮作為刺身愛好者🥰我再叫左兩款海鮮大大隻又鮮甜🥢阿根廷赤蝦🦐同新鮮即開🥢時令生蠔🦪~美味除咗刺身之外~仲有壽司、鍋物同小食供應🥢特長鰻魚壽司🍣誠意十足~超長鰻魚真材實料🥢汁燒原隻日本魷魚筒燒汁帶微甜~配上炭燒魷魚好香口🥢鹿兒島豚肉蜆肉鍋材料豐富~爆多蜆肉同鹿兒島豚肉大大煲🤣都係$78 簡左清清地豬骨湯跟稻庭烏冬~好飽一本食堂 📍觀塘鴻圖道30號3樓
一本食堂
餐廳座落於牛頭角同觀塘交界的鴻圖樓3樓
隱世抵食日本餐廳✅
以相宜價錢食到多款日式料理

🥢廚師發辦刺身~18片

全部採用日本季節海產~

有大蝦、油金魚、三文魚腩、帶子、金目鯛

等多款時令刺身👏🏻賣相一流又新鮮

作為刺身愛好者🥰我再叫左兩款海鮮
大大隻又鮮甜🥢阿根廷赤蝦🦐
同新鮮即開🥢時令生蠔🦪~美味

除咗刺身之外~仲有壽司、鍋物同小食供應
🥢特長鰻魚壽司🍣

簡左清清地豬骨湯跟稻庭烏冬~好飽

一本食堂
📍觀塘鴻圖道30號3樓
2024-06-17 1015 瀏覽
花膠雞鍋無限時無飲任食火鍋$298每位!餐廳好大,有分任食火鍋同散叫日本菜職員會係你面前落雞落個鍋到,教你水滾後就可以先飲湯,飲完雞最後先食花膠,不過雞湯飲落就比較淺,始終得半隻雞,花膠2舊。雞食落都有雞味,冇乜雪藏味,花膠都淋身。之後就會上牛肉拼盤,海鮮拼盤同剌身,炸蝦丸,淨係食佢送既拼盤已經7-8成飽,但佢其他任食就好失望,種類少,連肥牛都係自己去雪櫃夾,見到都冇乜食慾....值得提係,有3文魚頭,可以自己揀自己夾,不過魚鱗都未清理好,成口都係,食既時候要小心D刺身拼盤三文魚、牡丹蝦同北寄貝,質素中等,唔好要求太高海鮮拼盤有蟶子、海蝦、大大隻蠔、貝同鱔片全部都好新鮮,鱔片好爽,蟶子同蠔都好甜牛盛拼盤頂級牛小排prime、頂級牛肩胛prime、安格斯牛板腱同雪花一口和牛粒牛嘅款式多元化,不過都分唔到邊款打邊款,有一款太瘦,會比較柴牛小排同一口和牛粒就好食既飲品有好多,主要都係汽水,冬瓜茶個D大路野仲有D炸物同蟹籽沙律,蟹籽夠多,新鮮既即口即整,唔會出曬水整體都坐得舒服,同朋友都可以慢慢食慢慢傾,只係野食選擇唔多,都係傾計為主

刺身拼盤
三文魚、牡丹蝦同北寄貝,質素中等,唔好要求太高

海鮮拼盤
有蟶子、海蝦、大大隻蠔、貝同鱔片
全部都好新鮮,鱔片好爽,蟶子同蠔都好甜

牛盛拼盤
牛小排同一口和牛粒就好食既

飲品有好多,主要都係汽水,冬瓜茶個D大路野
仲有D炸物同蟹籽沙律,蟹籽夠多,新鮮既即口即整,唔會出曬水

2024-05-29
2024-06-14 834 瀏覽
觀塘鴻圖道$298不限時火鍋:包一次的有以下食物:~前菜~炸蝦丸~花膠雞鍋~佢講明係冇味精,啲雞有雞味,又滑,很好吃。~三色刺身~三文魚,北寄貝,蝦。 蝦超大隻~海鮮盆~有扇貝,蝦,蠔,鱔片和沙白,每人每款都有兩件。最喜歡沙白,好鮮甜。蝦係海蝦,夠晒大隻。~牛盛盆~有幾款牛肉片,一些牛肉粒,份量足夠,肉質唔錯。其他火鍋配料自助任食。汽水啤酒任飲,很多款式,唔甜的選擇仲有烏龍茶同梳打水。另外仲有三款即叫即製小食,吉列炸蝦新鮮炸起很好吃。還有甜品供應,也是自取,我們試了雪糕,是本地牌子。食物唔算話頂級,但亦唔錯,主要任坐任飲不限時,招呼好,職員很好禮貌。環境,枱面和食具也很乾淨。
觀塘鴻圖道$298不限時火鍋
包一次的有以下食物:
~前菜~
炸蝦丸

~花膠雞鍋~
佢講明係冇味精,啲雞有雞味,又滑,很好吃。

~三色刺身
三文魚,北寄貝,蝦。 蝦超大隻

~海鮮盆~
有扇貝,蝦,蠔,鱔片和沙白,每人每款都有兩件。
最喜歡沙白,好鮮甜。蝦係海蝦,夠晒大隻。

~牛盛盆~
有幾款牛肉片,一些牛肉粒,份量足夠,肉質唔錯。

其他火鍋配料自助任食。

汽水啤酒任飲,很多款式,唔甜的選擇仲有烏龍茶同梳打水。

另外仲有三款即叫即製小食,吉列炸蝦新鮮炸起很好吃。

還有甜品供應,也是自取,我們試了雪糕,是本地牌子。

環境,枱面和食具也很乾淨

2024-06-10 664 瀏覽
之前食過一次,呢度嘅壽司抵食夾大件,味道亦都唔錯,所以今次encore 。間店四周年推出花膠雞湯邊爐任食,$298/位,好似都唔錯,但係今晚想食壽司,所以留返下次先嚟打邊爐。鹿兒島豚肉蜆肉鍋(地獄小辣湯底)都幾大鍋,啲料好足,大大片豬肉,同好多蜆肉,又有白菜、芋絲等等配料,我哋再加$10要個烏冬,其實食完呢個鍋已經飽飽地。一開始食唔覺得辣,但食到最底先feel到佢啲地獄辣慢慢滲出嚟。和風燒茄子同我哋想像嘅唔同,我哋以為會燒得乾身啲惹味啲,但係佢就係濕濕地,加埋啲柴魚一齊食味道都唔錯。火焰壽司拼盤(6件)全部都係火炙嘅壽司,不過壽司偏細,性價比唔算太高。特長鰻魚壽司呢個係OpenRice最多推薦嘅食物,的確係超級大條鰻魚,舊飯都好大嚿,撈埋啲鰻魚汁一齊食非常好味。大大花之戀好大嚿,完。加州手卷塊紫菜一啲都唔脆,裏面仲有少少腥味,唔太好味。

鹿兒島豚肉蜆肉鍋(地獄小辣湯底)

和風燒茄子

火焰壽司拼盤(6件)
全部都係火炙嘅壽司,不過壽司偏細,性價比唔算太高。

特長鰻魚壽司

大大花之戀
好大嚿,完。

加州手卷
塊紫菜一啲都唔脆,裏面仲有少少腥味,唔太好味。
  • 特長燒鰻魚壽司
二訪觀塘依間「一本食堂」唔係嚟食日本料理,反而係食佢哋因為慶祝開業4週年周年慶而推出嘅無限時任飲任食火鍋放題,鍋底居然係花膠雞鍋,海鮮盤、牛盛盤、三點刺身、荔枝蝦丸都係限量一人一份,不過外面仲有拎各種各樣嘅火鍋配料、小食、甜品、飲品等等。*此餐廳收取加一服務費。無限時任飲任食火鍋放題(兩人$596),花膠雞鍋,花膠口感爽滑,雞肉肉質嫩滑,因為雞肉份量多,所以湯底飲得到雞味,但後期經過加湯之後,湯底味道就會變得淡茂茂。海鮮盤(跟餐$0),貴妃蚌食落好新鮮,略嫌肉質比較瘦削;生蠔肉質肥美,約有一隻手掌心大,食落好Juicy;大蝦肉質爽口,食落有鮮味;青口肉質飽滿;石斑滑魚片略嫌內有細骨。牛盛盤(跟餐$0),頂級牛小排Prime肉質肥瘦均匀,食落油脂味濃;頂級牛肩胛Prime,牛味濃厚;安格斯牛板腱肉質帶有筋位,食落有咬口;雪花一口和牛粒,肉質厚身,肉味濃香。三點刺身(跟餐$0),牡丹蝦刺身味道鮮甜,蝦膏味道甘香;北寄貝刺身肉質厚實;三文魚刺身肉質肥美,口感厚切。荔枝蝦丸(跟餐$0),外皮口感香脆,蝦滑部份口感彈牙

*此餐廳收取加一服務費。

荔枝蝦丸(跟餐$0),外皮口感香脆,蝦滑部份口感彈牙
  • 海鮮盤
  • 時令生蠔
  • 生蠔
  • 三點刺身
2024-06-09 337 瀏覽
上網見到「一本食堂」有得任食、任飲無限時🤩.刺身拼盤🐠有三文魚、北寄貝、牡丹蝦🦐三文魚肥美,北寄貝同赤蝦爽彈鮮甜😆.花膠雞湯🍲花膠同雞都好多🐓 清甜滋補😛.海鮮盤🌊有生蠔、蝦、鯇魚片🐟貴妃蚌、青口🐚生蠔厚肉Creamy🤤其他都夠鮮甜.牛盛盤🥩有頂級牛小排Prime🐄頂級牛肩胛Prime、安格斯牛板腱、雪花一口和牛粒🐂油脂分布平均,肉味香濃😋.炸物🍤有天婦羅炸蝦、炸蠔🦪炸雞🍗.荔枝蝦球🩷外型真係好似荔枝😍.火鍋材料配料🍢有丸類🥟菜類🥬🥒水魷🦑內臟、菇菌🍄‍🟫響鈴、炸魚皮、肉類🐷🐮.前菜🥢有螺肉、中華沙律、芝麻八爪魚🐙蟹籽沙律🥗🦀.甜品🍮有雪糕杯🍨泡芙、抹茶蕨餅🍵水果🍈🍉.飲品🥤汽水、仙草凍、茶飲🫖果汁🫐🍓🍋啤酒🍺
上網見到「一本食堂」有得任食、任飲無限時🤩
花膠雞湯🍲花膠同雞都好多🐓 清甜滋補😛
炸物🍤有天婦羅炸蝦、炸蠔🦪炸雞🍗
荔枝蝦球🩷外型真係好似荔枝😍
前菜🥢有螺肉、中華沙律、芝麻八爪魚🐙蟹籽沙律🥗🦀
甜品🍮有雪糕杯🍨泡芙、抹茶蕨餅🍵水果🍈🍉
飲品🥤汽水、仙草凍、茶飲🫖果汁🫐🍓🍋啤酒🍺
2024-06-08 261 瀏覽
觀塘搵飯食,咁我都一定要推薦依間一本食堂,價錢ok,而野食好高質。我特別鐘意佢嘅特長鰻魚壽司令人驚喜,壽司上的烤鰻魚肉鮮美多汁,一口咬下去,口感絕佳,而且比我手掌仲要長。而時令生蠔鮮甜多汁,阿根廷赤蝦鮮嫩彈牙,都幾享受。另外活鰻魚串經過炭火燒烤,外脆內嫩,鰻魚肉鮮嫩多汁,帶有獨特的炭燒香味。鹽燒牛舌串的牛舌肉軟嫩多汁。汁燒帆立貝串則是帆立貝的鮮甜與燒烤的香氣完美結合。而肥牛野菜葛絲鍋大大鍋,好大份,足夠兩個人食,湯底以豬骨熬煮而成,濃郁鮮香,加上嫩滑的烏冬和新鮮的野菜,鍋底的葛絲增添了獨特的口感。最後,兩隻芝麻雞翼烤得金黃酥脆,外層的芝麻香氣撲鼻,肉質鮮嫩多汁。

而肥牛野菜葛絲鍋大大鍋,好大份,足夠
一開始有花膠雞火鍋,雞應該大約半隻到,花膠得兩塊。之後有一個海鮮刺身拼盤,有蝦,有三文魚,有北寄貝各3片。仲有一個火鍋肉拼盤,頂級牛小排prime約三片、頂級牛肩胛prime約三片、安格斯牛板腱約三片同雪花一口和牛粒兩粒。網上有d聽分享既海鮮拼盤,有海蝦、蠔、貝同魚,就係冇蟶子。飲品選擇算多,大約十幾種,而且有啤酒。

飲品選擇算多,大約十幾種,而且有啤酒。
題外話/補充資料: 自取既肉類係急凍既,雪到硬到用筷子夾唔起,要用金屬夾鏟肉既底部,非常非常免強都鏟得起肉。
2024-06-01
2024-06-01 372 瀏覽
鴻圖樓呢排好似幾hit 所以就上網睇吓有咩食見到有間日本餐廳有做火鍋放題又有得單點就同朋友上咗去擦餐勁🔹️廚師發辦刺身18片超多款魚 最特別係三文魚切到花花咁刺身厚切啖啖肉 幾新鮮 無腥味🔹️生蠔2隻🦪肥美呀😚 配咗cocktail sauce 同檸檬俾客自由選擇本來想再encore生蠔 但見到個刺身盤已經飽晒😆🔹️阿根廷赤蝦2隻🦐大大隻 啲色水好靚好甘甜🔹️特長鰻魚壽司2件成隻碟咁長之餘仲幾飽滿鰻魚皮脆脆哋 再加埋鰻魚汁 好好食🔹️肥牛野菜葛絲鍋🍲轉咗稻庭烏冬首先超多肥牛 肉質唔韌 面頭打咗隻蛋落去又有粉絲 芋絲 娃娃菜 豆腐做配菜好足料 兩個人都勉強食得晒 😆鬼叫嗌咗咁多正嘢咩🔹️香蒜牛油炒雜菌🍄好香牛油味 仲落咗蒜頭落去煮㗎啲菇入晒味 而且煮得夠腍下次要試埋個任食火鍋放題同埋成板海膽咁食
鴻圖樓呢排好似幾hit 所以就上網睇吓有咩食

好香牛油味 仲落咗蒜頭落去煮㗎
啲菇入晒味 而且煮得夠腍

下次要試埋個任食火鍋放題同埋成板海膽咁食

2024-05-31 436 瀏覽
見到咁多好評,又有 youtuber拍片,上去會一會佢~真心,除咗無限時同啤酒汽水任飲,其他都麻麻地主打個花膠雞鍋,全部淡懋懋,啲 youtuber全部演技大爆發係咁話好味,不能認同任食炸物,每次點都要好耐先嚟刺身反而係全晚最好食,可惜無得翻飛海鮮盤,完全無鮮味牛肉盛,都係一般,唔出色之後嗰啲任食火鍋配料,都係水準以下唯一可取,無限時加埋啤酒任飲,其他都未符預期,甚至可以話係差~唔會再去第二次,以呢個價錢,有第二間比他優勝
任食炸物,每次點都要好耐先嚟
刺身反而係全晚最好食,可惜無得翻飛
海鮮盤,完全無鮮味
牛肉盛,都係一般,唔出色
之後嗰啲任食火鍋配料,都係水準以下
2024-05-30