2020-08-30
TGIF! Friday 當然要食好啲,難得今日晚市堂食解封,一於去好有藝術氣息的K-11 Musea 行下。而Lex Art Cafe 是食西餐的,又是K-11指定餐廳之一可以有免費泊車優惠。本身打算堂食,不過takeaway 平好多,所以就外賣到下一樓的food court area 食。.Takeaway 味道賣相質素不減!人均不用$150就食到高質西餐,價錢好合理喎!.⭐️Caesar salad with Chicken Breast - 份量意想不到地多,一份夠兩個人當前菜食。沙律好新鮮,雞胸肉及芝士碎也頗多。伴上特色沙律醬,味道更昇華豐富。⭐️Baked Penne Bolognese - 肉醬意粉永遠是我經典中的最愛!這種用Penne,大通心,比一般通心粉更加彈牙有質感。焗上芝士,芝士味濃郁,正呀!⭐️Prawn Linguine with Cheese Sauce - 芝士醬比想像中更加清新,而且材料包括多種蔬菜,鮮蝦爽滑,這個意粉感覺輕盈好食。.很欣賞他們的飲品做到漸變色,多一點藝術情操,而且吸管採用可自動生物分解的材料,夠環保。⭐️Green Tea Latte-Iced
⭐️Green Tea Latte-Iced - 香濃搽菜味,甘香可口
⭐️Vivid Sparkling Orange - 清香橙味,sparkling 又好 refreshing 呢