2014-03-30 1167 浏览
今日同老公去銅鑼灣辦完銀行事務, 本來想去台式新CAFE茶木試一試, 點知太多人啦, 老公又不斷叫肚餓, 唯有搵過另一間食。記得半年前同朋友去過pancake cafe食晚餐唔錯, 今次試下午餐。午餐選擇都幾多, 價錢唔算好貴, 平均一個餐連餐湯冷熱飲品都只係$55。午餐都未選擇好, 我已同老公講定食邊款甜品, 因為甜品餐牌上既相片實在太吸引啦。餐湯只有一款選擇, 只有忌廉的忌廉湯, 我同老公撈咗好耐, 終於發現一片極小的磨菇, 飲咗兩啖已經唔想再飲落去。凍檸茶大大杯, 可惜一點茶味都無老公個飯最早到, 貌相好似茶餐廳d大碗飯。貌相都唔係最緊要, 味道搭救吧。可惜老公食咗幾啖後既feedback係勁難食。聽完老公咁講, 我對個焗飯已經無太大期望, 味道普通, 毫無驚喜。本來說好飯後想試既甜品, 最終打消念頭, 唔想係到繼續side錢

, 飲咗兩啖已經唔想再飲落去。
凍檸茶大大杯, 可惜一點茶味都無
蛋花薑汁豬腩排配飯
菠蘿焗魚柳飯