2003-06-22 32 浏览
尋日一大班人去裕記食燒鵝。叫o左全隻燒鵝($240),沙律海鮮卷($60),豉油皇煎中蝦($68),椒鹽鮮尤,椒鹽茄子,沙嗲肥牛粉絲煲,鵝翼併腎片等等。燒鵝都唔錯,唔太肥而且幾好肉地,燒得好香,比小妹上次o係度叫果碟例牌多肉食好多。海鮮卷一般咁啦,每件裏面都有一隻蝦,都足料。煎中蝦D蝦o既size有D大,有D細,而且$68得幾隻,唔抵食。椒鹽鮮魷同椒鹽茄子都唔多夠味,尤其係個茄子,香就香喇,但食落口係冇乜味o既~~Service就唔多掂喇,serve我地果個阿伯都幾「侮氣」,可能呢度真係唔憂做啦。去停車場拿車果陣,停車場果個人又要我地俾小費,好似黑社會收砣地咁,差!眼見隔籬傅記雖然冇咁多人,但個個侍應都笑容可恭~~睇怕下次o黎深井食燒鵝都唔會再去裕記lu。