燒鵝:聲稱係深井最出名嘅燒鵝。送上嚟,賣相係好吸引。皮唔算好脆嗰種,但都香,皮有肥膏。肉都算入味。不過就唔係好食到炭燒嗰種燒烤味。薑蔥焗蠔:啲蠔唔算太大隻,整得幾爽脆入味。蒜蓉蒸蟶子: 每隻$72,勁多蒜蓉喺面,都算爽甜。魚肚肉絲浸時蔬:啲菜心幾甜,不過唔算好大碟。環境: ★★☆☆☆食物: ★★★☆☆ 推介指數: ★★★☆☆

燒鵝

薑蔥焗蠔:啲蠔唔算太大隻,整得幾爽脆入味。

薑蔥焗蠔

蒜蓉蒸蟶子: 每隻$72,勁多蒜蓉喺面,都算爽甜。

蒜蓉蒸蟶子

魚肚肉絲浸時蔬:啲菜心幾甜,不過唔算好大碟。

魚肚肉絲浸時蔬

環境: ★★☆☆☆

食物: ★★★☆☆

推介指數: ★★★☆☆
  • 燒鵝
2024-04-24 139 浏览
我和我家人都超級喜歡這家的燒鵝!好吃到不行!服務態度也很nice,其它的食物味道也很不錯,海鮮都很新鮮!每次回來香港🇭🇰必定去這家飯店吃一頓!值得大力推薦!
2024-04-09 299 浏览
去食晚餐,叫咗套餐,首先飲個西洋菜陳腎湯先,好有火候,熱辣辣,好好味👍🏻當然有燒鵝,個皮好脆,不過就覺得較為瘦啲,肉比較乾身,同埋其實例牌都唔係好多舊肉。反而覺得個花膠花菇喜出望外,足料,夠林夠入味!個炸蝦丸唔會好厚粉,炸到脆卜卜,入面蝦膠有口感!餐入邊包兩罐汽水,但唔知係乜嘢牌子,所以自己另外嗌咗可樂飲。見食評好多人都話服務差,近半年去過兩次,可能我好彩啦,其實個個服務員都好客氣,都好有禮貌,我覺得OK喎!

2024-02-25 806 浏览
行很多食評都說這一家好 中午1:30親身黎食叫左兩個燒鵝飯十分差首先燒餓飯+茶位+花生+一(埋單差不多$240)食物差數十分差燒餓皮沒光擇 肥膏多肉質有偏黑乾身(跟本就放左好耐)然後見隔籬枱叫左個例牌完全係兩個樣 我建議大家去食叫例牌/半隻/全隻切記唔好叫碟頭飯(好似垃圾 兩碟埋單240拎去餵狗質數)我拎碟飯去問店員 佢話我地燒餓係每日出爐係咁迴避問題大佬!成碟野係你面前仲要有隔籬枱對照 係唔靚就唔靚架啦講咁多估仔做咩 如果食碟頭出返去出面陳記果啲都係$50幾如果叫例/半/全隻先好去(已付圖 大家慢慢睇)
行很多食評都說這一家好
中午1:30親身黎食叫左兩個燒鵝飯十分差
首先燒餓飯+茶位+花生+一(埋單差不多$240)
食物差數十分差
燒餓皮沒光擇 肥膏多
肉質有偏黑乾身(跟本就放左好耐)
然後見隔籬枱叫左個例牌
完全係兩個樣 我建議大家去食叫例牌/半隻/全隻
切記唔好叫碟頭飯(好似垃圾 兩碟埋單240拎去餵狗質數)
我拎碟飯去問店員
佢話我地燒餓係每日出爐係咁迴避問題
大佬!成碟野係你面前
仲要有隔籬枱對照 係唔靚就唔靚架啦
講咁多估仔做咩
如果食碟頭出返去出面陳記果啲都係$50幾
如果叫例/半/全隻先好去

(已付圖 大家慢慢睇)
2024-02-17 773 浏览
今日係朋友生日,特登改出行程去深井裕記燒鵝食飯慶祝,點咗最出名嘅燒鵝,之後仲有豉油王鵝腸,再嚟一個啫啫雞,之後點多一個椒鹽豆腐,終於食到我心心念念嘅燒鵝啦,鵝皮脆多汁,唔會太騷,冇啲鴨咁騷,肉汁都算多,鵝腸都好值得推介,好爽脆然之後仲有少少脂肪,越咬越香,雞煲都啫得好入味,啲雞一啲都唔似冰鮮嘅雞,比較似新鮮嘅雞,肉質有咬口,然之後啲豆腐表皮都炸得好脆,豆腐入邊好嫩滑,就係淡咗少少,如果啲炸蒜再多少少就好喇,整体來講地方都唔算難搵,今日價錢都算ok,啲哥哥姐姐都算熱情。
2024-02-16
用餐时段
2024-01-14 732 浏览
呢間燒鵝店非常之出名 專登入深井一試 叫咗一份例牌燒鵝配白飯 燒鵝肥瘦適中 燒鵝皮唔算特別脆口 但係醬汁調校得入味好吃 配上佢哋自製嘅燒鵝醬食口味酸酸甜甜 會解咗燒鵝嘅油膩感 不過整體感覺同其他地方食嘅燒鵝差不多 個人覺得未算特別出色
2024-01-04 618 浏览
今次行到深井,非試不可的就係呢家嘅燒鵝!先講講隻燒鵝,個皮香脆得嚟唔油膩💫,肉質嫩滑,啖啖肉汁,真係得意得滯😍。再來個琵琶豆腐,外面金黃酥脆,入面幼滑得黎咸香適中,啱晒口味👌!話說返個炸生蠔,炸得外脆內軟,海鮮鮮味一啖噴發⭐,食落好有滿足感。平民口味,真心推介!就算係港式粵語我都要讚一句:真係咁滑咁正!食完之後個人心情都好似明朗咗好多,下次還會慕名而來!👍
2023-12-28 688 浏览
光顧過裕記很多次,可以說由細食到大。 燒鵝以往是皮很脆,現在食皮可以說不脆,沒有什麼特別。燒鵝也比以前不入味。另外也叫了椒鹽鮮魷,不好食,可以忽略。菜 就沒有什麼特別。服務就真的差,去到門口沒有接待,等了幾分鐘。坐低了,侍應先生先至聲明唔可以飲外帶飲品,否則有附加費,其實我只是岩岩在7仔口渴買了一枝涼茶,飲淨一半,我都沒有諗住在這餐廳飲,感覺餐廳有點低莊,我消費成千蚊隻燒鵝,真的會怕堂食叫飲品嗎?😂 況且我也在堂食叫了數罐可樂。感覺餐廳這位老侍應哥哥,真的未免太過小人之腹了。

另外也叫了椒鹽鮮魷,不好食,可以忽略。菜 就沒有什麼特別。

2023-11-27
等候时间
10 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日
2023-11-27 629 浏览
感謝友人請客,深井其實有好多燒鵝,不過如果要食真係一定要食深井裕記燒鵝!燒鵝嘅皮非常之脆,肉質嫩,雖然每次嘅火候都會有啲唔同,不過整體非常之好食而我今次亦都食咗朋友推薦嘅酒釀鵝肝!食多幾次都嚟!

而我今次亦都食咗朋友推薦嘅酒釀鵝肝!
食多幾次都嚟!
2023-11-22 550 浏览
親友在外國回港,話好想食燒鵝,咁我哋當然要帶佢去深圳行下。揀左裕記燒鵝,提供著名的粵菜美食和招牌菜。🌟#滷水拼盤: 鵝腸、腎片、海蜇和鵝掌非常豐富多樣,每一樣食材都經過精心處理,口感鮮嫩彈牙,滷水味香濃,好開胃。🌟#鵝腸炒酸菜鵝腸完全唔腥,濃郁小炒風味和酸菜的清爽口感,鑊氣夠,好正。🌟#原隻燒鵝招牌菜,鵝烤得外酥內嫩,望住鵝皮金黃酥脆的外表,肉質鮮嫩多汁,入口即化。配上他們自製的特製醬汁,更加提升了整體的風味,讓我回味無窮。🌟#魚頭豆腐湯湯底清澈鮮美,魚頭肉質鮮嫩,豆腐綿密滑嫩,湯的整體口感非常順滑。作為主食,我選擇了瀨粉口感彈牙,非常入味,配燒鵝食一流。🌟#上湯菜苗和客家煎釀豆腐上湯菜苗綠意盎然,口感爽脆,與鮮甜的湯汁完美融合。豆腐裡面填滿了鮮嫩的肉餡,煎得金黃酥脆,外酥內軟。裕記燒鵝食材新鮮,味道美味,服務態度親切周到,鍾意食燒鵝的朋友不容錯過。

🌟#滷水拼盤: 鵝腸、腎片、海蜇和鵝掌

🌟#鵝腸炒酸菜
鵝腸完全唔腥,濃郁小炒風味和酸菜的清爽口感,鑊氣夠,好正。

🌟#原隻燒鵝

🌟#魚頭豆腐湯

作為主食,我選擇了瀨粉口感彈牙,非常入味,配燒鵝食一流。

🌟#上湯菜苗和客家煎釀豆腐

• 燒鵝
  • 瀨粉
2023-11-17 438 浏览
細細個成日睇電視見到裕記賣廣告,今日行山路經深井,就去試一試佢嘅燒鵝。點咗一份例牌燒鵝, 分到下莊, 有脾食,肉質又比較肥美,幾開心。 兩個人叫一份例牌,再點兩碗白飯,夠曬食。鵝肉入口熱辣辣,皮脆肉嫩。 鵝肉燒得啱啱好,唔會話好柴。 食落多汁帶有油脂香氣, 確實唔錯。 但又老實講句,食落就唔多覺有荔枝柴嘅香味, 未至於傳聞捧到上天咁好食。 如果路經開深井,都值得過嚟食下嘅@@

2023-09-10 973 浏览
今日一行四日去裕記食lunch. 一坐低就比人趕住落order. 叫左半隻燒鵝(大),加三個小菜。食左半個鐘左右。店員聲稱廚房要 “搞衛生”,問我地仲需唔需要加單。 我地都答左唔洗 食左一個鐘左右,之後我去洗手間。幾個店員大大聲講我地呢張台仲未肯埋單。 講左幾次。去到樓梯返埋位又有另一批呀姐講張台仲食緊唔埋單 。如果你同我講 你地‘搞衛生’既時間,我咪最多唔食。或者比我地坐地下個層 唔阻你“搞衛生”既枱都得架。乜裕記變左快餐 食一個鐘都要比人趕走咩?唔係話要怕怕嘆茶唔願走。 其實同行有兩位老人家一齊食。至少都比個合理時間我地去消化咁呢幾樣野食。 真心無下次。 難受到
今日一行四日去裕記食lunch.
一坐低就比人趕住落order.
叫左半隻燒鵝(大),加三個小菜。

真心無下次。 難受到
2023-08-20 877 浏览
去深井當然要食深井名物-燒鵝,今次揀咗深井裕記燒鵝,他是一家位於深井的知名餐廳,以自家農場所培養的原隻燒鵝聞名。他們的燒鵝以炭火燒烤而成,外皮酥脆,內部肉質嫩滑多汁,散發著誘人的香氣。 除了燒鵝,深井裕記還提供其他美味的菜餚。蜆蚧鯪魚球是他們的招牌菜之一,以新鮮的蜆蚧和鯪魚肉製成,口感鮮嫩,味道鮮美。另外,他們還有鯪魚肉蒸釀豆腐,豆腐外層包裹著鯪魚肉,蒸煮後豆腐柔軟細滑,搭配鯪魚的鮮味,味道相得益彰。 如果你喜歡海鮮,不妨試試他們的椒鹽鮮魷,鮮嫩的鮮魷沾著香辣的椒鹽,口感酥脆,風味獨特。此外,還有蟹肉燴西蘭花,結合了鮮嫩的蟹肉和營養豐富的西蘭花,味道鮮美,營養豐富。 深井裕記燒鵝是一家以燒鵝聞名的餐廳,提供多種美味的菜餚,無論是燒鵝還是其他菜品,都能滿足你的味蕾享受。如果你喜歡傳統的中式美食,不妨去品嚐一下他們的招牌燒鵝和其他特色菜餚。

2023-08-18 717 浏览
裕記燒鵝 在電視上面的廣告 我想我反轉在背都可以了,不過就是都沒有試過。所以約埋屋企人試下!因為怕無位 早兩日就訂定位。幸好訂位還算容易,我見reception的訂位單還多的。因為我地有一架小小手推車,侍應竟然因此為由,安排一張近門口位置的桌給我們,我問原因,她說車不能拿上樓,我不禁要問,那車放下面就好了,天氣這麼熱,為什麼要坐門口位置呢? 打擾了一會,才有其他員工帶我去其他房間放置車子,再上樓。小插曲都打擾了,不過都保持心情去食燒鵝。先叫了半隻特大燒鵝(其實特大唔特大我沒有比較,就單純一個信字)還有西蘭花炒蝦仁,滷水鵝翼,燻蹄。燒鵝是重點。皮沒有想像中般脆口,鵝也偏瘦。但是肉味相比其他燒臘檔是有所不同的。有鵝香,肉質也相對結實。相當唔錯。如果皮可以脆點加多點碳燒的香氣便更加完美了。另外,西蘭花炒蝦仁,滷水鵝翼,燻蹄都是水準之外不過不失,我的心思都放在燒鵝了。哈哈。

食物不潔 咕噜雞球含蒼蠅 噁心 没一句歉意家人之遊車河去到深井 走了一下 去到聞名不如見識下的裕記點菜 粟米鱼肚羹超咸 燒鹅真的不如尖東帝國的好彩其他菜不值一題 最重要是一碟咕噜雞 家人咬了一口 準備吃第二口時就看到禮物 真系不幸之中大幸向侍應反映就話可以重做一碟 没有不好意思 可能見怪不怪 非單一事件 吾系掛相信粉槳都是同一桶 咪搞 要求退款又話吾可以做吾到經理來了看看台面就話换另一款菜 也没有對食客説句人話 ok换個带子蒸豆腐 唉带子不新鲜 臭味 投訴都廢事了 以后以后以后没可能再來 食物不潔 咕噜雞含蒼蠅 噁心 没一句歉意完了仲敢去咩
食物不潔 咕噜雞球含蒼蠅 噁心 没一句歉意

家人之遊車河去到深井 走了一下 去到聞名不如見識下的裕記