2024-07-13
和牛飯可以靈活自選肉類、飯、醬汁。👌🏼日本大分和牛(+$68 ):係完全生嘅和牛,口感嫩滑。但因為係全生,所以唔係特別覺得有肉味。個人覺得炙燒一下,個層次可能再多少少。🤔 慢煮熟成牛肉:口感比較硬實,唔嫩滑,但係就都算有d 牛味。好似係西冷燒牛肉嗰種味。👌🏼飯:有唔同嘅飯底選擇。今次選咗「蒜香醬油味」,同埋「淡麗蛋白炒飯」。醬油味就有啲似燒汁,但係唔會太濃,味道剛剛好。至於蛋白炒飯就唔係中式炒飯咁硬同乾身,但係都會食到少少爽嘅感覺。overall都唔錯。👌🏼配料:海膽要加$68 ,佢個味道都鮮甜,唔會有陣up 味。但係份量就唔多。另外加蛋都係要加錢嘅。加咗蛋就會令到牛肉質感再滑啲。總括嚟講,價錢屬於小貴。亦都唔係我食過最好味嘅和牛飯。覺得佢個飯底幾有新意,同埋mix and match幾得意,個效果勝過本身牛肉嘅質素。環境: ★★★☆☆ 食物: ★★★☆☆ 推介度:★★★☆☆
環境: ★★★☆☆
食物: ★★★☆☆