估唔到平日去食Slow Cow都大排長龍🤲🏻餐廳走日本美式風格幾有格調🤠香港比較少見除左有牛丼仲有漢堡🍔薯條🍟炸雞等等漢堡未到8點已經賣曬lu希望下次黎有得食🥲由肉類🥩主食🍚配料🍳醬汁🥣都可以自己揀欣賞主食除左珍珠米仲有炒飯沙律意粉選擇👍🏻唔食牛都有豬肉🐖炸雞丼飯等等點餐非常彈性 感覺似港式車仔麵落單咁😆📍90g頂級美國脊扒牛肉配蒜香醬油炒飯 HKD143價錢已經加配左蘭王生雞蛋HKD6同脆香蒜片HKD6醬汁有五款選擇 揀左紅酒照燒汁頂級美國脊扒牛肉額外加HKD38相較慢煮熟成牛肉 牛味更加濃郁💗蒜香醬油炒飯好香 甜甜地唔會好咸炒飯比起白飯配牛肉更加好味😋一定要加!蒜片炸到脆卜卜 蒜味好濃配牛肉一流👍🏻平時煎牛扒都會炸一個蒜頭的我表示很滿意📍120g慢煮熟成牛肉配珍珠白飯 HKD128配上蘭王生雞蛋🍳同脆香蒜片仲有芥末籽肉汁慢煮熟成牛肉採用熟成21日慢煮1小時煮法令牛肉顏色好粉嫩🥩入口軟腍同時保留牛香味大推芥末籽肉汁味道似蜜糖芥末 出奇同牛肉幾夾😚😚蘭王蛋同蒜片必加!!令口感味道都更豐富牛肉質素幾好 唔需要升級其他牛肉都已經好好味啦~📍秘製熟成牛辣肉醬配經典脆炸薯條 HKD42牛辣肉醬
估唔到平日去食Slow Cow都大排長龍🤲🏻

醬汁有五款選擇 揀左紅酒照燒汁
頂級美國脊扒牛肉額外加HKD38
相較慢煮熟成牛肉 牛味更加濃郁💗
蒜香醬油炒飯好香 甜甜地唔會好咸
炒飯比起白飯配牛肉更加好味😋一定要加!
蒜片炸到脆卜卜 蒜味好濃配牛肉一流👍🏻
平時煎牛扒都會炸一個蒜頭的我表示很滿意

📍120g慢煮熟成牛肉配珍珠白飯 HKD128
配上蘭王生雞蛋🍳同脆香蒜片仲有芥末籽肉汁
慢煮熟成牛肉採用熟成21日慢煮1小時煮法
令牛肉顏色好粉嫩🥩入口軟腍同時保留牛香味
大推芥末籽肉汁味道似蜜糖芥末 出奇同牛肉幾夾😚😚
蘭王蛋同蒜片必加!!令口感味道都更豐富
牛肉質素幾好 唔需要升級其他牛肉都已經好好味啦~

📍秘製熟成牛辣肉醬配經典脆炸薯條 HKD42
牛辣肉醬味道惹味而且牛肉碎充滿牛香🐮
點薯條食超邪惡勁肥仔🤭
肉醬好足料食完薯條都仲剩返好多
有剩可以用黎配飯食啊~

📍日式唐揚炸雞 HKD48
有三件大大舊既炸雞 炸衣薄又夠脆👍🏻
配搭明太子千島辣醬 酸酸甜甜又帶點辣味
炸雞肉質都幾嫩而且仲幾juicy💦
估唔到都幾大舊 食完個丼飯再食炸雞飽到呢
2024-03-14
以慢煮熟成⽜⾁飯為主打 ,並由HOW to live well 團隊與Sony Music Solutions Hong Kong攜⼿合作,聯乘日本插畫大師原田治人氣品牌於尖沙咀K11 Art Mall 開設首間海外主題餐廳「Slow Cow」店內裝潢以日系美式復古風格為主調,餐廳標誌、餐牌、碗碟,亦能發現 OSAMU GOODS 角色的蹤影,令餐廳的日系美式復古主題更突出 ❤️ 不過略嫌座位空間和安排都有點不理想,二人枱之間比較擠擁,進出或上菜都會有小碰撞,店員在上菜時倒瀉酒水,雖然即時處理但完全無補回意思,枝Sapporo白白少了一半😭Slow Cow 招牌菜慢煮熟成牛肉飯,標榜採用產自美國的優質牛肉;賣相敗筆於已溶掉了自家製的忌廉,而牛肉呈玫瑰粉紅色,但肉質粗糙,欠缺牛味,令人大感失望!飯底轉成淡麗蛋白炒飯,入口香濃蛋香,拌上秘製熟成牛辣肉醬配飯一流 👍🏻另一款招牌菜頂級美國三角脊扒牛肉飯,採用美國優質三角脊扒牛肉,牛肉味較濃,配合紅酒照燒汁使牛味更突出,可惜肉質不算嫩滑。戳破味道香濃的日本蘭王生雞蛋黃後 🍳 令蒜香醬油炒飯的色香味更上一層樓。餐牌選擇多元化,客人可自由組合牛肉、豚

餐牌選擇多元化,客人可自由組合牛肉、豚肉和雞肉,並可揀選份量。再從六款米飯、意粉、沙律和雜菜中選一,最後選一款醬汁。價格中規中矩,但多數配料或升級都需要加錢,單點炸雞 $48 三件 🍗 性價比就一般。
等候时间
15 分钟 (堂食)
2023-12-30 1586 浏览
紅色加木系裝潢的環境很顯眼週末到訪時已經有幾組客人在等候開門 大家收風收得好快啊哈哈故名思義 sʟᴏᴡ ᴄᴏᴡ 就是主打慢煮牛肉料理 餐廳自家研發招牌牛肉飯和漢堡等西日料理餐點全由客人自由組合/加配 彈性很高價錢亦相當大眾化 基本套餐從 ʜᴋᴅ𝟾𝟾 起已有交易週末的 ʙʀᴜɴᴄʜ 就點了幾款跟友人分享𓋪 經典脆炸薯條𓋪 日式唐揚炸雞𓋪 味噌湯小食方面選擇不多 唐揚炸雞相當大件肉質嫩滑還能保持 ᴊᴜɪᴄʏ 蛋黃醬更添惹味另外還點了味噌湯濕潤一下𓋪 自選肉類+主食+醬汁[ 慢煮熟成牛肉(全熟) 並盛、  蕃茄醬洋蔥意粉、咖哩蛋黃醬 ]採用美國進口牛肉 以慢煮手法烹調 質感軟嫩不失嚼勁 配濃稠咖哩醬也別有風味小可惜當天沒有惹味的蒜香醬油炒飯跟忌廉最飲恨是我忘了加配超上鏡的流心蛋 ...𓋪 自家手打牛肉餅芝士漢堡很滿意漢堡的包體 外皮脆脆 內裡軟熟裡面除了有厚厚一塊牛肉 味道濃郁還有超大塊芝士 蕃茄等等材料 如果有更多醬汁的話會更加分𓎺 青森縣 富士蘋果ᴄʜᴜ-ʜɪ𓎺 道地烏龍茶除了汽水 還可以加配各式茶類或是日本的特色飲品友人點的富士蘋果ᴄʜᴜ-ʜɪ 酸甜清爽𝟹% ᴀʟᴄ 酒味不會突出 蘋果
紅色加木系裝潢的環境很顯眼
小食方面選擇不多 唐揚炸雞相當大件
肉質嫩滑還能保持 ᴊᴜɪᴄʏ 蛋黃醬更添惹味
另外還點了味噌湯濕潤一下
𓋪 自選肉類+主食+醬汁
[ 慢煮熟成牛肉(全熟) 並盛、
  蕃茄醬洋蔥意粉、咖哩蛋黃醬 ]
採用美國進口牛肉 以慢煮手法烹調
質感軟嫩不失嚼勁 配濃稠咖哩醬也別有風味
小可惜當天沒有惹味的蒜香醬油炒飯跟忌廉
最飲恨是我忘了加配超上鏡的流心蛋 ...
𓋪 自家手打牛肉餅芝士漢堡

小食 湯品 主食跟飲品點齊
人均大約 ʜᴋᴅ 𝟷𝟻𝟶 蠻划算
之後有其他餐點的一定會再來
2023-12-09
HOW to live well🌟聯乘日本插畫大師原田治人氣品牌OSAMU GOODS✨首間海外主題餐廳「Slow Cow」🐮登陸K11 Art Mall🥳🥳以「牛丼新造」理念,研發出自家招牌菜慢煮熟成牛肉飯🍚店舖裝潢充滿日系美式復古風格,營造悠閑舒適感覺❤️🔹Slow Cow 招牌自選肉類+主食+醬汁+自家製忌廉肉類揀咗人氣大熱嘅慢煮熟成牛肉🥩再加錢轉大盛120g,成個碟鋪滿熟成牛肉片,賣相超吸引!入口極具肉香、嫩滑軟腍,帶豐盈肉汁。今日唔係好肚餓,所以冇揀到飯底,可以自選意粉、沙律菜或者炒雜菜🥬最後揀咗日式炒雜菜,份量都唔少,炒得香口又惹味。醬汁有我最愛嘅芥末籽肉汁,香甜開胃,配慢煮熟成牛肉片簡直一流💋我仲追加咗隻日本蘭王生雞蛋黃🍳橙紅色蛋香濃郁,色澤光亮,無論伴肉定係伴菜食都咁滋味😋🔹頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡美國三角脊扒牛味濃郁富肉汁,擁適量油花,肉質鮮嫩又爽滑,加埋半溶芝士同烘過嘅漢堡包,軟熟又有麵包香,好高質🍔🔹自家製墨西哥肉醬食薯條點少得呢個自家製墨西哥肉醬,醬汁濃稠惹味,風味十足👍🏻🔹慢煮熟成牛肉三文治見到隔籬枱叫咗呢個三文治賣相好吸引,忍唔住我哋都叫一份嚟試吓😆烘底三

🔹Slow Cow 招牌
自選肉類+主食+醬汁+自家製忌廉

🔹頂級美國三角脊扒牛肉芝士漢堡

🔹自家製墨西哥肉醬

🔹慢煮熟成牛肉三文治
見到隔籬枱叫咗呢個三文治賣相好吸引,忍唔住我哋都叫一份嚟試吓😆烘底三文治帶點微焦,特別香脆可口,夾住大大片慢煮熟成牛肉,濃香牛味又juicy,食過好過癮💖

🔹是日餐湯(麵豉湯)
凍冰冰天氣嗌返碗麵豉湯暖吓胃先~仲有唔少豆腐同埋海帶,健康又滋味🤟🏻

SLOW COW✨
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖

@slowcow_beefbowl
2023-12-13
K11 Art Mall新開的「牛丼新造」由人氣Cafe HOW to Live Well團隊打造,新品牌主打日式牛肉丼飯🥩餐廳設計沿用木系家品,配合日本殿堂級插畫大師原田治的作品系列OSAMU GOODS,簡直好似置身於慢活感滿滿的日式食堂🥰價錢好合理$88牛肉丼有90g肉+日本米飯+自選醬汁+自家製鮮忌廉。今次我試咗兩款,一款最基本的慢煮熟成牛肉,另一款係加$38頂級美國三角脊扒牛肉。比起普通日本珍珠米飯,呢度飯底可改成蒜香醬油炒飯、淡麗蛋白炒飯、蕃茄醬洋蔥意粉、有機水耕菜沙律、日式炒雜菜🥦基本的90g牛肉都多,鋪滿成個丼飯,賣相好靚,慢煮熟成牛肉顏色粉嫩😍每一片嘅邊位都有少少燒過朝朝地的感覺,食落口好香口,肉質軟嫩。另一款貴少少嘅頂級美國三角脊扒牛肉食落無筋👍🏻質感更為鮮嫩,不過個人覺得平啲嘅慢煮牛肉更加香口😋飯底我就試咗蒜香醬油炒飯,飯粒好入味,好開胃,仲夾雜左菇菇粒。另一款要左日式炒雜菜,佢係咖哩底🥘啱晒好多唔想食飯想食菜嘅朋友!下次想試埋意粉同埋淡麗蛋白炒飯。另外仲可以加錢配唔同嘅toppings,必定要加日本生雞蛋,本身個飯仲有自家製鮮忌廉,撈埋牛食會滑好多香好多😍😍📍#

📍#牛丼新造 #Slowcow (#尖沙咀美食)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖
2天前 0 浏览
頂級美國三角脊扒牛肉配蒜香醬油飯啲牛煮得啱啱好啱,食落唔會好韌,超級軟腍腍,而且數量亦都非常足料,食到好飽。而個蒜香醬油飯,雖然略為有少少鹹,不過整體都係好好食。記住一定要加配蘭王蛋黃,同埋蒜片,賣相會更加好睇更加打卡! 慢煮熟成牛肉配淡麗蛋白炒飯+秘製熟成牛辣肉醬呢個啲牛亦都一樣,食到好軟腍腍,而且調味亦都啱啱好。不過個辣肉醬就算係幾辣,唔太食得辣嘅朋友就要注意!同埋呢個都一樣記住要加蘭王蛋黃,賣相更加打卡! 經典脆炸薯條至於個薯條就都算係不錯,炸得幾脆,作為伴飯嘅小食都不錯。
頂級美國三角脊扒牛肉配蒜香醬油飯

慢煮熟成牛肉配淡麗蛋白炒飯+秘製熟成牛辣肉醬

經典脆炸薯條
至於個薯條就都算係不錯,炸得幾脆,作為伴飯嘅小食都不錯。
3天前 0 浏览
近期好多人推薦K11 art mall 嘅slow cow 今日專程去試吓呢度主打慢煮熟成牛肉丼,除此之外都仲有豚肉同埋炸雞等等嘅選擇▫️慢煮熟成牛肉丼(大盛)配蘭王/夢王生雞蛋其中一份我哋揀咗佢哋嘅招牌慢煮熟成牛肉,主食就選擇白飯配生雞蛋。慢煮熟成牛肉口感嫩滑!每碗丼除咗有牛肉,都會配上鮮忌廉,鮮忌廉味帶微甜,中和味道較濃的牛肉。生雞蛋加上牛肉令到牛肉口感更加嫩滑▫️頂級美國三角脊扒牛肉(大盛)配蒜香醬油炒飯另一份就係美國三角脊扒牛肉,牛肉油脂豐富,同熟成牛相比多咗一份油香我哋揀咗蒜香醬油炒飯,配上咖喱蛋黃醬。咖喱蛋黃醬同牛肉好夾。而蒜香醬油炒飯嘅味道亦都非常豐富,推薦一定要試下!
近期好多人推薦K11 art mall 嘅slow cow
今日專程去試吓

▫️慢煮熟成牛肉丼(大盛)配蘭王/夢王生雞蛋

慢煮熟成牛肉口感嫩滑!

▫️頂級美國三角脊扒牛肉(大盛)配蒜香醬油炒飯

而蒜香醬油炒飯嘅味道亦都非常豐富,推薦一定要試下!
  • 慢煮熟成牛肉
這家牛丼真的很不錯!好久沒有吃過這麼合我胃口的牛肉飯了!💕💕大推一個牛丼 💰88 起,90g 肉+主食+醬+奶油 真的性價比很高不同配搭任你選,真的不錯!牛肉很嫩,很香,一口接一口吃!食唔停!加了一隻溫泉蛋,雖然有少少過熟但都十分美味😻😻下次叫籣王蛋先!🫶🏻🫶🏻配搭紅酒汁,但注意太多會比較膩。再配上奶油口感很絲滑滿足。性價比高又美味🌟是我會再訪的一家店!👍👍朋友話和牛丼都十分美味。

配搭紅酒汁,但注意太多會比較膩。再配上奶油口感很絲滑滿足。

• 慢煮熟成牛肉
《Slow Cow》尖沙咀K11開業半年左右的慢煮熟成牛肉飯。慢煮熟成日本大分和牛加蘭王蛋 × 紅酒照燒汁(並盛) - 喱個係限定每日20份的日本大分和牛飯,和牛肉另一份嘅熟成牛肉飯生啲,表面有輕輕燒過迫出和牛油脂香,肉質好嫩好有牛肉香味;配上香甜的紅酒汁味道層次更上一層。。慢煮熟成牛肉飯加蘭王蛋 × 芥末籽肉汁(並盛) - 牛肉經過21天熟成,再慢煮1小時,口感軟嫩;芥末籽肉汁鹹香微辛,和牛肉超夾。每碟牛肉飯我地都免費加了自家製鮮忌廉,甜甜地,配埋都幾好食。。秘製熟成牛辣肉醬配經典脆炸薯條 - 喱個肉醬無得輸,香辣又惹味,除了用黎點薯條外,完全可以用埋黎撈飯食。
《Slow Cow》
尖沙咀K11開業半年左右的慢煮熟成牛肉飯

• 慢煮熟成牛肉
去完個旅行返香港即時就要留意吓呢排有咩餐廳好推介,今次就留意到呢間尖沙咀人氣慢煮牛丼,由賣相到味道都非常吸引,即時就拉左男朋友去試試佢。———————————————🌟頂級美國三角脊牛肉先叫咗一份頂級牛肉,主食選擇蒜香醬油炒飯配紅酒照燒汁,當然唔少得要加返粒日本王生雞蛋黃。牛肉可以見到非常粉嫩而且帶有油花,邊邊位燒到啡色將個火喉掌握得非常好,食落牛味非常濃郁唔會有任何筋。炒飯方面味道真心係令人眼前一亮,啖啖都有蒜香,仲可以將面頭生雞蛋同忌撈埋飯食,又係另一番風味。🌟慢煮熟成牛肉另一款就簡咗招牌唔洗加錢果款牛肉,呢款個牛肉睇落會再偏粉紅少少,令我意外嘅一點係呢款牛肉原來都好夠味,今次配上霹靂辣椒醬,味道超香超野味。不過呢個主食簡咗日式炒雜菜,略嫌雜菜份量較少,如果再多少少會比較好,但味道一樣都係唔話得咁好食。

———————————————
🌟頂級美國三角脊牛肉

🌟慢煮熟成牛肉
  • 慢煮熟成牛肉
朋友們大讚這間牛丼好正,真心想試吓佢哋嘅牛丼,呢到無論飯底/意粉底和醬汁都係自己自由配搭,再加埋自家製鮮忌廉,心大心細的女士們爆LIKE,因為自由度好大🤤🤩(慢煮熟成牛肉🥩蒜香醬油炒飯+紅酒照燒汁+自家製鮮忌廉+日本蘭王蛋)🥩🍚慢煮熟成牛肉焦香肉嫰,自家製鮮忌廉個感覺好出色,同牛好夾味,再配埋紅酒照燒汁係熱上架,蘭王蛋蛋汁稍稍中和鹹味,蒜香醬油炒飯同牛肉嘅口感層次豐富(和風豚肉片🐖+蕃茄醬洋蔥意粉底+咖哩蛋黃醬+自家製鮮忌廉+日本蘭王蛋+脆香蒜片)✨🍝豚肉片切得極簿肉質好嫩,選配意粉有濃濃的蕃茄洋蔥味,配埋忌廉和蘭王蛋口感一流,再配上蒜片令味道好香,再加上咖哩蛋黃醬更加昇華有機沙津(跟餐+$18)🌱🥗好新鮮,番茄仔好甜,飯前做前菜一流薯條🍟(跟餐+$23)本身有鹽已經好夠味🤪,外脆內軟,本身有個咖哩蛋黃醬,沾埋個汁好有驚喜,超級好食惹味Japanese cocktail (3%) 沖繩縣菠蘿和福島縣白桃店員會比一隻杯有埋冰底俾你,口感好正而且容易入口,配埋小食薯條,飯少量酒後好爽👅😋牛丼新造 @slowcow_beefbowl尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖(尖沙咀站

有機沙津(跟餐+$18)🌱🥗
好新鮮,番茄仔好甜,飯前做前菜一流

薯條🍟(跟餐+$23)

牛丼新造 @slowcow_beefbowl
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖(尖沙咀站D2出口)
喺K11 art mall有間「牛丼新造」Slow Cow,睇個名就知係食慢煮牛原來佢係由HOW to live well x Sony Music Solutions HK 聯乘日本插畫大師「原田治」於海外首設既主題餐廳!餐廳以復古既日系美式風格為主,到處都藏有Osamu Goods既角色圖案,極具特色餐廳有🐷🐮🐓丼、漢堡、三文治首次來一定要試試佢既招牌牛丼!$88既丼飯包括:90g肉+炒飯/意粉/雜菜/沙律+醬汁 7選1更可加配日本蛋等既toppings醬汁1️⃣秘製熟成牛辣肉醬//辣到適中,不過偏鹹,比起用來點薯條,更適合撈飯食2️⃣紅酒照燒汁//溫和醇厚,好食!❣️3️⃣香橙肉汁//橙味夠突出,好特別❣️4️⃣芥末籽肉汁//5️⃣霹靂辣椒醬//勁辣!唔好亂挑戰🤣6️⃣自家製咖喱汁//7️⃣咖喱蛋黃醬//咖喱味唔係好突出,唔會太刺激日本A5和牛x 蒜香醬油炒飯+香橙肉汁+自家製鮮忌廉+日本蘭王生雞蛋黃🐮和牛色澤紅潤,咬落唔會多筋蒜香醬油炒飯好食!唔加汁都夠惹味!慢煮熟成牛肉 x 淡麗蛋白炒飯+自家製鮮忌廉+日本蘭王生雞蛋黃🐮慢煮牛經過21天熟成、1小時慢煮肉質滑又軟嫩,配合香滑蘭王蛋黃簡直一絕🤤蛋白炒飯就冇太
原來佢係由HOW to live well x
Sony Music Solutions HK 聯乘日本插
畫大師「原田治」於海外首設既主題餐廳!

餐廳有🐷🐮🐓丼、漢堡、三文治
首次來一定要試試佢既招牌牛丼!
$88既丼飯包括:

日本A5和牛x 蒜香醬油炒飯
+香橙肉汁
+自家製鮮忌廉
+日本蘭王生雞蛋黃
🐮和牛色澤紅潤,咬落唔會多筋
蒜香醬油炒飯好食!唔加汁都夠惹味!

慢煮熟成牛肉 x 淡麗蛋白炒飯
+自家製鮮忌廉
+日本蘭王生雞蛋黃
🐮慢煮牛經過21天熟成、1小時慢煮
肉質滑又軟嫩,配合香滑蘭王蛋黃簡直一絕🤤蛋白炒飯就冇太多調味

🍟經典脆炸薯條
薯條香脆
肉醬都食到牛肉既油脂香,不過都係偏鹹
覺得點蕃茄汁好食啲🤣

千葉縣和梨 CHU-HI 3%ALC
宮崎縣 柑橘CHU-HI 3%ALC
好少見既果汁酒!唔會藥水味,甜甜地好易入口

2024-06-03 0 浏览
餐廳走復古美式風格,主打牛肉丼同埋漢堡薯條等等。款式其實唔算多,不過勝在點餐非常彈性,樣樣都可以自由配搭。可以自選肉類 + 主食 + 醬汁 + 自家製忌廉~ 擺盤非常吸睛,同朋友見到介紹就已經流晒口水,難怪近來咁多人都講緊呢個牛肉飯。基本上淨係點了兩個招牌飯,可以加的點的,都盡量加配了😆,好豐富🤤味道都幾OK~🥢Slow Cow 招牌第一份是生牛肉。加選了每日限量的日本大分和牛。最有名氣的是牛肉嚴選出產自極致追求美味農場的珍品和牛,口感豐富、味道醇厚,入口即化。以差不多全生未熟的方式呈現就是最好的方法。味道非常一絕。而蕃茄醬洋蔥意粉加上紅酒照燒汁同自家製鮮忌廉。味道夠濃又幾夾。另外再加埋日本蘭王生雞蛋黃,增添不少驚喜~🥢Slow Cow 招牌另一份是熟牛肉。加配了頂級美國三角脊扒牛肉。店員介紹牛肉係廚師以慢煮方法精心製成。牛肉顏色望得出夠晒粉嫩,同時咬口夠軟腍又有濃濃牛味。汁醬選了霹靂辣椒醬 + 自家製鮮忌廉再配有機水耕菜沙律。最鍾意係半熟日本溫泉蛋,蛋香味濃,色香味更上一層樓。

🥢Slow Cow 招牌

🥢Slow Cow 招牌

2024-05-27
用餐时段
2024-05-29 0 浏览
Slow cow位於K11 Art Mall,係新開嘅日式牛丼專門店,餐廳主打日式慢煮牛丼,可以自己配搭肉、主食、醬汁同埋配料,之前已經bookmark左一段時間,今日收咗工就過嚟試吓😆大分和牛 蒜香醬油炒飯 日本蘭王生雞蛋黃🍳紅酒照燒汁今次升級咗大分和牛試吓,份量好多,半生熟和牛經過炙燒,口感軟腍,蒜香醬油炒飯好惹味🤤慢煮熟成牛肉 蒜香醬油炒飯 日本蘭王生雞蛋黃🍳霹靂辣椒醬慢煮熟食牛肉係佢哋嘅招牌,牛肉食落好腍一啲都唔韌,配埋生蛋黃食一流🥚

大分和牛 蒜香醬油炒飯 日本蘭王生雞蛋黃🍳紅酒照燒汁

慢煮熟成牛肉 蒜香醬油炒飯 日本蘭王生雞蛋黃🍳霹靂辣椒醬
用餐时段
2024-05-28 0 浏览
今日喺K11嗰邊行街 發現開左間主打牛肉丼飯既餐廳 諗起牛肉丼飯,相信好多人一定會覺得要$1xx up先食到但今日去咗食 #slow-cow 只係$88就食到啦😎🥳🐮90g Meat + Japanese rice + sauce & cream = $88🐮我地就揀左慢煮熟成牛肉😌好少餐廳只係齋用瘦牛肉為主,全因用上慢煮牛肉👏🏻所以煮出黎賣相粉嫩,入口軟棉棉的🧡配埋自家製既醬汁同cream 真係勁快就清晒兜🤪🤪🤪仲有好多款小食可以揀 薯條外脆內軟😋slow cow📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖

仲有好多款小食可以揀 薯條外脆內軟😋

slow cow
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖