2023-09-24 392 浏览
自从几个月前知道开左呢间小小西餐店,放lunch时间1个月可能都有1-2次会黎呢度食。餐厅位置唔算好起眼,铺头空间唔大,只有两个人营运,都只有5张台,迟少少黎都可能满座,但系店小小环境舒适,冷气够劲,不过食物真系好食所以偶尔都会黎食。今次简左一直都想试既香煎牛舌配薯菜($65),跟餐会有西汤同饮品西汤好似系甘笋南瓜汤,入口感觉好舒服,调味适中。本身对牛舌既印象系好容易整到好硬,咬唔开,但系呢份唔会,而且系3块都几厚下既牛舌,用刀切好容易就切得开,入口都好嫩,我个人觉得单食牛舌调味已经够,但跟餐都可以简黑椒汁、洋葱汁同香草汁,点左会更惹味D。成份餐65蚊食物质素高,推荐一试,其他餐点食过都好好食,如果中意食手工汉堡扒既一定要试下汉堡包或者汉堡扒餐。

西汤好似系甘笋南瓜汤,入口感觉好舒服,调味适中。

2023-09-20