2021-01-21 2171 浏览
其实如果喺观塘嘅工业区返工,要揾嘢食嘅话,佢真系要花啲时间上网揾吓,因为有好多餐厅都收埋咗喺工业大厦里边。呢间餐厅嘅装修都几有怀旧风。今日午餐就黎到呢度去食饭。餐厅非常非常大,有接近三千呎,佢呢度最特色嘅系可以食自助嘅餐汤同埋自助沙律🥗,午餐都只系一百几蚊,价钱其实唔算贵。但系由于疫情关系,所以餐厅就冇俾人哋佢自动装汤同沙律,而系有店员亲自提供。沙律本身我觉得对比起其他餐厅来讲,都几大碟。餐包比较软身,餐厅俾嘅系牛油而非人造牛油🧈,要值得一赞。我叫咗一个车打芝士汉堡嘅午餐,$118,配埋薯条。看到里面配左牛油同埋千岛沙律酱,而且洋葱同埋蕃茄都系煎过嘅,比较惹味。但如果唔钟意有口气嘅朋友嘅话,就可能会比较尴尬。打开汉堡嘅时候,发现芝士未溶晒,这点应该可以改善一下。牛肉系精粹,超级大份,里面肥肉比较多,但就厚度黎讲同埋肉汁爆满嘅程度,可以讲系相当出色嘅。甜品要加$48 ,我叫咗一个苹果批,苹果批比我想像中唔同,我初头以为系似麦当劳嘅𠮶一款,但黎嘅时候似一个薄饼😅😅,苹果切得比较薄,但整体来说,都几甜下。我觉得成个苹果批嘅精华系在于云呢拿蛋糕,一啖热嘅苹果批,再配上超级冻嘅云呢拿蛋糕,两者加

呢间餐厅嘅装修都几有怀旧风。

打开汉堡嘅时候,发现芝士未溶晒,这点应该可以改善一下。

甜品要加$48 ,我叫咗一个苹果批,苹果批比我想像中唔同,我初头以为系似麦当劳嘅𠮶一款,但黎嘅时候似一个薄饼😅😅,苹果切得比较薄,但整体来说,都几甜下。我觉得成个苹果批嘅精华系在于云呢拿蛋糕,一啖热嘅苹果批,再配上超级冻嘅云呢拿蛋糕,两者加埋一齐嘅口感非常好。

餐饮之后我叫咗一杯冻朱古力。整体来说我对这餐饭都几满意。
2021-01-20
等候时间
10 分钟 (堂食)