食过一次Infiniti C之后,好惊讶原来生酮蛋糕都可以咁好味😋。呢间Café除咗打卡靓之外,仲要提供香港少见嘅生酮饮食🇭🇰,真系点都要嚟试一下。.今次去咗西环嘅另一间分店,仍然系采用蓝白色嘅装修,感觉好优雅。📍黑松森林希腊乳酪蛋糕($88)Red Forest最近佢哋再度同KORRES合作,推出期间限定嘅黑森林蛋糕🍰。蛋糕除咗外观够靓💜🖤仲用上优质天然食材制作包括100%法国黑朱古力🍫、自家新鲜蓝莓🫐、士多啤梨制成果酱🍓、正宗希腊乳酪、食用活性炭同低GI罗汉果果糖。蛋糕体比较湿,外层嘅cream浓厚幼滑,加埋一齐食弥补到蛋糕比较单薄嘅感觉。食落比平日嘅蛋糕轻盈好多,罪恶感低,唔会令人觉得甜腻。.餐厅最近仲做紧promotion,而家去到20/5叫一件「黑松森林希腊乳酪蛋糕🍰」,会送价值$155 嘅KORRES冰河黑松抗重力拉提3D精华体验套装一份❤️😚.

📍黑松森林希腊乳酪蛋糕($88)
Red Forest
蛋糕除咗外观够靓💜🖤仲用上优质天然食材制作
食落比平日嘅蛋糕轻盈好多,罪恶感低,唔会令人觉得甜腻。