2023-07-27
這間Banchan and Cook位於東涌東薈城店,係一間樓上店舖分別有店內及店外,整間店面係以Hello Kitty造型裝飾😍,係以木系裝置同時以柔和色調😙,都有好幾個靚靚打咭位置,同時店家推出期間限定新款式🤔,又吸引嘅美食等客人享受到不同嘅美味☺️!.Hello Kitty粉紅夢幻 - 火龍果醬炸雞蛋包飯 $152呢一款整碟配合都好靚😍又特別,望見賣相係以Hello Kitty 造型配答,真係睇得又食得😚,係以粒粒米飯口感煙韌做出Kitty頭造型,包裹其他配料口感味道帶點韓國壽司卷飯😋味道,火腿做蝴蝶好得意,配埋香滑濕潤蛋包飯食都唔錯,而炸雞面放咗火龍果碎,令到炸雞外香甜脆口內腍嫩美味!.Hello Kitty甜心派對 - 蘋果批與牛角包窩夫 $122呢款甜品係一款凍食,係這個天氣冇乜胃口食吓唔錯之選🤔,整碟係以蘋果批配窩夫,蘋果批烤焗令到批面一塊塊香甜蘋果肉😙,批底甜而帶點口感鬆軟,兩者啖啖清甜又香口😋,窩夫面放咗粒粒蘋果肉同蘋果蓉,三重口感配埋窩夫金香脆口感,口感香甜又有脆口感都唔錯,食埋Kitty餅曲奇碎恰恰好!.玫瑰醬八爪魚年糕 $89呢碟八爪魚年糕賣相味道都好特別😮,色香
玫瑰醬八爪魚年糕 $89
呢碟八爪魚年糕賣相味道都好特別😮,色香味我覺得都唔錯🤔,係用咗玫瑰醬烹調😙味道獨特,色澤好吸引以鮮橙黄色增添食慾,配埋佢年糕沾滿醬汁令到味道更加好正😋口感煙韌,以八爪魚伴年糕都好特別,口感鮮味又有咬口!
Hello Kitty仲夏森遊 - 香甜蘋果紅豆奶昔 $62
呢一杯紅豆奶昔賣相夠哂吸引🤤,係以Hello Kitty曲奇餅擺係杯面好靚😍,都好豐富有曲奇餅香甜脆口、棉花糖口感軟綿綿、奶昔香甜帶點軟滑口感紅豆香味😋,整杯嚟講睇得又食得!
凍水蜜桃茶 $42
呢一杯水蜜桃茶色澤味道我覺得都幾好🤔,係這個夏天飲番杯冰凉可口😚,飲到入口帶點蜜桃香味茶味清香😋,又唔會有澀味口感!