2020-07-18
有時候成日食飯麵, 就會覺得有啲厭所以今日大食妹收工就同朋友仔去左位於灣仔日街嘅Honbo食漢堡<Double Cheese Burger>做左成日野, 收工真係超級攰要食返個Double Cheese Burger充下電叫得Double Cheese Burger份量就梗係好勁啦雙倍嘅漢堡牛肉好juicy, 食落有陣陣煙薰味, 裏面仲有雙倍車打芝士、酸瓜、生菜、洋蔥同自製醬料添口感好rich, 滿足度幾高<Honbo>朋友仔唔多肚餓, 嗌左個HonboHonbo比起Double Cheese Burger就相對較light, 無左芝士同生菜, 牛肉漢堡扒都小左件可能係因為無左車打芝士, 整體味道無咁咸, 食得比較清淡嘅朋友就可以揀呢個<Fries>Sides 方面, 我地揀左一份薯條Honbo嘅薯條比較幼身, 炸得好脆, 配上偏酸嘅蕃茄醬, 係大食妹嘅至愛<Sweet Potato Fries>另外, 大食妹仲嗌左份番薯條味道甜甜地, 都唔錯<Mike’s Lemonade>齋食嘢咪好dry? 朋友仔就嗌
<Double Cheese Burger>
朋友仔唔多肚餓, 嗌左個Honbo
另外, 大食妹仲嗌左份番薯條味道甜甜地, 都唔錯
齋食嘢咪好dry? 朋友仔就嗌杯超酸嘅Lemonade, 但邊食漢堡邊飲味道還可以
大食妹就嗌左杯偏甜嘅Apple Pie Iced Tea味道好特別, 肉桂味突出, 裏面仲有兩塊蘋果添