2019-05-31
當我神早流流擘大眼,哈哈哈~我就會諗食,淨係會諗食,食食食。。。It's all about seconds。今日就諗到要食燒物!出發去銅鑼灣lu~餐廳主打係A4日本和牛,同埋日本產嘅元氣雞!另外有我最愛嘅刺身,烏冬,仲有飲酒唔少得嘅小食,食物種類比一般居酒屋為多。除咗啤酒,餐廳仲有好多唔同嘅特飲,呢啲都係新式居酒居先有嘅嘢。首先食個3色刺身先,有油甘魚,巨型帶子,同埋海膽。隻帶子真係好鬼大舊,鮮甜又厚肉。海膽份量都差唔多有半板,夠鮮味又滑口,好似好雪糕咁。小食就叫咗燒魔鬼魚,燒到黃金色,帶少少甜味,又有啲咬口,不錯。見隔離枱啲人,個個都有杯靚靚嘢飲,肥仔都唔輸蝕,叫返杯荔枝味特飲,夏天見到杯藍色嘅嘢飲,又有啲碎冰,超消暑!第Four樣我叫嘅係,燒雞翼我鍾意食~燒得非常有水準,翼皮燒到脆卜卜,一咬開啲雞嘅汁就爆出嚟,帶有少少海鹽嘅味道。出名雞就梗係要叫返個雞串盛盒啦,有燒雞皮/雞胸/免治雞串/大蔥雞肉,仲有燒到脆皮嘅秋葵。免治雞真係唔簡單,入面有啲雞軟骨,咬落卜卜,點埋個蛋黃,簡直係味蕾之衝激!最後就叫埋蕃薯雪糕,嗰兩塊餅仔真係唔好睇少,香到爆又脆,好似即整咁,雪糕入面仲有大大舊嘅新鮮
首先食個3色刺身先,有油甘魚,巨型帶子,同埋海膽。
最後就叫埋蕃薯雪糕,嗰兩塊餅仔真係唔好睇少,香到爆又脆,好似即整咁,雪糕入面仲有大大舊嘅新鮮蕃薯肉,咁又食完餐飯啦。我又要等聽日擘大眼啦…