生日生咗成個月, best fd先話食飯, best fd wor.. . . 我話一定要全香港最high, 點知真係比佢拆倒。原來呢間日本餐同隔離係全港最高嘅日本料理, 100零1樓真係高得很。景超靚,價錢亦哈哈,遲請我食飯就應該有咁嘅表示,隔離間餐廳懷石千二(聽講),呢間千四,我但願年年best fd都唔記得我生日,我一定隔一個月先提~~~(@,@)menu我fd幫我一腳踢,有牛有魚有蝦有蜆, 但印象深刻嘅係白松露炒蛋。有半生熟刺身, 我fd好有心因為我食生會肚痛, 但熟又嫌硬, 魚勁新鮮,好甜, 隔離臺一路望住(因為我哋食到依娃鬼叫哈哈哈) 跟住和牛係A5, 牛肉味道好特別我覺得有”飯”味, 好juicy勁滑完全唔洗咬, 只溶喺口,唔溶喺fd口 ~~~(@,@)!!!!!登登登凳!!!!!~~主角白松露炒蛋出場, 嘩! 從未見過如此大塊嘅白松露,老闆都好慷慨哈哈,師傅講咗大大話話有18次係意大利蛋,其實唔洗講都知,因為好大分別,好濃個蛋味,鐵板多油本來唔敢試,但隔離臺聞倒好香鐵板師傅又勁push最後犧牲腰圍,但底晒! 白松露味道我普通, 但食果下好與別不同嘅香味實在難以抗拒!蜆,

我話一定要全香港最high, 點知真係比佢拆倒。

very nice

蜆, 係黑松露汁鐵板燒, 見師傅講晒日文同隔離客B呢巴喇唔知講乜, 個蜆都日本埋.. 黑松露汁係無乜黑松露味, 但蜆好有海水鮮味,以為食生蠔先有第1次食熟食都食倒,厲害。

最後有個鐵板蝦日本蝦wor, 好陽澄湖大閘蟹味, 近頭位蝦膏味道似蟹黃, 簡直完全唔需要點任何醬汁都食倒豐富感覺, 甘香到好似食月餅個黃, 真係滋味撲鼻口水流到地, 呢啲咪友誼囉(@,@)^^^^88
yummy
fresh