2019-09-25
呢間拉麵店已經聽過好多朋友仔食過話okay,而且成個裝修係結合左日本和式同西式酒吧既風格,感覺係in trend 同fashion,所以去開中環就試下。Soy Source Ramen 🍗:佢主打慢煮雞脾,雞肉咬落去好諗,質地同平時普通煎雞翼嗰種會有纖維嘅肉質好唔同。佢係好密,入面纖維好似溶化曬甘,係個得意既experience。而個湯底你望都知係極濃,所以係好掛湯,但麵質唔會淋曬。女仔食係超級飽🙈Assorted Sashimi 3 kinds🐟:刺身新鮮有光澤,油份夠,入口軟滑🌟最特別嘅店員係會拎一個漏斗嘅物體出嚟,將一啲嘅味噌壓碎過濾,變成一個醬汁搭配刺身食,同平時普通豉油嗰個層次昇華,睇得出餐廳的食物有要求。Ginger Ale🥃:雖然ginger ale好多地方都有,然後大致上嘅味道都差唔多,不過放冰嘅份量,同埋用咩容器裝其實都會影響味道,而呢一度出嚟嘅感覺係正嘅。
Assorted Sashimi 3 kinds🐟: