2017-10-14
一直放在袋嘅米芝蓮推介,加上朋友強推,真係唔食唔得!店舖小小,感覺温馨。真係黎得啱時候,有Free coke promotion。見到呢幾個貼子,肚仔特別餓,心情特別興奮。正宗日式bar枱設計,與師傅近距離接觸。店員唔正宗的廣東話,特別有親切感,原來係日本人。可以免費加芽菜、醃菜、蒜頭。Free的樽裝可樂,order滿$90就有。天氣仲咁熱,食我的favourite - 冷麵:粗麵/叉燒/半熟蛋/海草/紫菜絲/木魚汁 ($85)木魚汁加左白芝麻香香的,先係冷麵湯汁加上wasabi和葱,再加拉麵食,十分爽口,冰凍湯底的感覺很refreshing。喜歡配料的配搭,海草蠻有特色,而叉燒肉質也很不錯,半熟蛋係流心的,非常有質感。蔥花牛舌 ($68)燒得好香口,有嚼勁,ichiban!蒜油豚骨拉麵:幼麵/日本黑蒜油/叉燒2件/椰菜/青蔥/竹筍/木耳 ($85),加半熟蛋 $15,加椰菜$10。嚐一口湯頭,黑蒜香味好重,加上豚骨底,湯頭濃厚而不稠,細麵咬勁食得出小麥香。拉麵的配料不少,整體來看好豐富,叉燒偏肥,不會過膩,算肥瘦分佈均勻。椰菜燙的熟度恰當,能吃出菜本身的甜味,非常新鮮。半熟蛋不鹹,咬
真係黎得啱時候,有Free coke promotion。
見到呢幾個貼子,肚仔特別餓,心情特別興奮。
可以免費加芽菜、醃菜、蒜頭。
Free的樽裝可樂,order滿$90就有。
蔥花牛舌 ($68)燒得好香口,有嚼勁,ichiban!
嚐一口湯頭,黑蒜香味好重,加上豚骨底,湯頭濃厚而不稠,細麵咬勁食得出小麥香。拉麵的配料不少,整體來看好豐富,叉燒偏肥,不會過膩,算肥瘦分佈均勻。椰菜燙的熟度恰當,能吃出菜本身的甜味,非常新鮮。半熟蛋不鹹,咬一口蛋汁飽滿。
自製餃子 3件 ($28)菜比肉多,感覺非常健康。