餐厅: 雅 ‧悠蔬食
资讯:

2019-05-22 119 浏览
Monday all in green, 梗係食素啦~ 九龍區食素必定食呢間,真係極好食,想唔推介都唔得~呢晚食黑松露薯蓉焗大啡菇~ 香焗熱辣辣,食材新鮮,而且味道充滿層次感~ 一食落口,先有強烈嘅黑松露味,緊接芝士嘅濃香,然後有薯蓉嘅中和,再有大啡菇嘅飄逸香味,最後係淡淡嘅鮮茄味,真係好食到無得頂🤤🤤🤤👍🏻之後食泰式五彩生菜包,炒料豐富,有木耳、紅椒、青椒、沙葛等,調味帶微辣。被新鮮爽脆嘅生菜包住,一啖咬落去 😲 好好食呀~ 完全唔覺得係食緊素~ 如果你唔食素,怕食素會啖如無味,咁我可以話你100%錯~ 呢度嘅素菜必定令對食素有偏見嘅人刮目相看👀邊食邊飲藍碟花雪梨汁 😋食飽食甜品,要左紫薯乳酪蛋糕同杏汁紅豆糕。食前梗要擺靚D 😂 不單止味蕾享受,賞心悅目👀 連相機都話好食 😋📷 打卡成功❣️

邊食邊飲藍碟花雪梨汁 😋

2019-05-20