2023-03-02
銅鑼灣其實有好多不同美食,今日行過登龍街見到這一間餐廳裏面已經滿座,相信應該都不是太差,所以同朋友試下,原來是食鐵板燒,但係又不只得一款仲可以揀其他類型的日本菜,所以都好fusion。餐單內選擇雖然不太多,但款式都算有多種類。原來每為枱客都有這個前菜送,就是凍番茄先打開胃口,非常之線甜又大酸酸的。芥辣八爪魚唔夠喉,所以嗌了多一個前菜傾吓計,順便等吓其他主菜。這個芥辣味加魷魚是味道鮮美又不會有腥味,因為加了芥辣。唐楊雞翼前菜多一個雞翼,順便嗌咗杯嘢飲。一路傾一路食,非常之滿足。章魚御好燒朋友話食日本餐鐵板一定要食,呢個果然冇介紹錯這個章魚味濃郁,而且食落非常之滋味。日本原隻活帆立貝這一個是原隻燒的,所以鮮味十足,而肉質就一啲都不會太靭。好鮮美。伊比利亞豬這個豬近視非常之出眾,因為肉質爽滑,而且豬味濃郁。鵝肝夾青蘋果我就喜歡這一個,因為本身鵝肝都煎得非常外脆,廚師好有心思,下面夾雜着青蘋果,所以一啲都唔油膩,反而這個配搭真係非常好酸酸甜甜。松葉,蟹肉海膽炒飯最後都係好想食啲飯,所以炒咗這一個海膽飯,原來海膽炒飯,這個味道係非常之配合。廚師的廚藝非常出眾,炒這個飯非常乾身。福餅椰子雪葩甜品就
前菜多一個雞翼,順便嗌咗杯嘢飲。一路傾一路食,非常之滿足。
伊比利亞豬
這個豬近視非常之出眾,因為肉質爽滑,而且豬味濃郁。
夾青蘋果
福餅
椰子雪葩
甜品就一定不能放過。這個椰子雪花椰子味好清,最重要係一啲都唔甜!