2022-10-29 46 浏览
朋友介紹係銅鑼灣呢間嘅樓上Cafe,說一定要book位,否則會食唔到,到場6點都己有食客,真係好受歡迎啊,見有其他食客到,店員說己滿😂,故大家想食的話,真係要訂位啊。漸入秋涼季節,又係食蟹的時候,見呢度有生拆蟹粉伴麵,朋友推薦話好食,就即時點左佢。生拆蟹粉🦀拌北京拉麵🍜(季節限定啊)。擺盤賣相好吸晴,首先用了水壺在麵上噴女兒紅,另外用杯裝了極香濃嘅蟹膏醬汁,內尚有蟹肉,興拉麵拌勻非常掛汁,相當唔錯啊😋。🦆油封鴨腿配窩夫🧇血橙,烤鴨腿外皮香口,皮很滑溜油香味濃令人回味,肉質鬆嫩不會肥膩,食埋酸甜的血橙啫喱,感覺很清新。食完鴨後才食的窩夫🧇,依然很脆口,拼埋牛油🧈更正。Mojito🍸,薄荷的清爽與酒的烈性相互補,這透明無色的調酒,是我喜愛的飲料之一。Earl's Summer 🍹,材料是伯爵茶、芒果🥭、熱情果調配而成,飲到伯爵茶香跟Gin酒香,芒果同熱情果嘅甜,好清新又易入口。Earl grey Cream Basque🍰,有很濃的伯爵茶味,但芝士味都很出,creamy 又好味😋。

食完鴨後才食的窩夫🧇,依然很脆口,拼埋牛油🧈更正。

2022-10-29