2025-07-03 230 浏览
今日去左銅鑼灣食飯,老公揀咗一間好型嘅餐廳!一入去,就感覺呢度好特別,有啲暗黑風格😆,型格嘅黑色調同埋神祕嘅浪漫感✨。一入門口就被佢哋嘅型格黑調震住!仿石牆同柔和水晶燈,燈光暗暗地好有情調。座位超!級!舒適👍必食推介吞拿魚他他配米脆片:新鮮吞拿魚撈咗港式辣椒醬同蛋黃醬,辣中帶creamy!再加上牛油果滑、墨西哥辣椒微辛、同青檸酸爽,一口落去——味蕾即刻開party🎉!自製米脆片"咔嚓"一聲脆到爆炸,啱啱配佢哋嘅他他食最正🫶🏻火腿拼盤配鮮果芝士:火腿香鹹唔過份,鮮果清甜多汁,好好平衡鹹味。一口火腿一口水果,再食芝士🧀 100分!驚喜Cocktail選擇Koko Ringo:表面椰子mousse好滑,飲落先湧出斑蘭葉獨特清香,再加上青檸酸味爆出嚟~由甜到酸再到回甘,層次多過千層糕😂Upside Town:飲第一口已經覺得係泰式奶茶呀!!🥤茶香超濃但唔澀,甜度調得岩岩好!唔飲酒嗌呢杯都開心🥰慢煮脆煎牛坑腩配香滑薯蓉:牛坑腩煮得軟過棉花糖,再大火煎表面,肉質Q彈,油香十足,薯蓉滑得似雲朵,奶香濃郁帶微微牛油焦香,同牛腩嘅鹹香完美搭配!燒左口魚茄粒麵:燒得恰到好處,口魚油香,配上貝殼型嘅粒麵,每

必食推介

驚喜Cocktail選擇

Upside Town:飲第一口已經覺得係泰式奶茶呀!!🥤
茶香超濃但唔澀,甜度調得岩岩好!唔飲酒嗌呢杯都開心🥰

燒左口魚茄粒麵:燒得恰到好處,口魚油香,配上貝殼型嘅粒麵,每口都充滿醬汁💪🏻

🥳Ciclo
銅鑼灣霎東街15-21號Oliv 4F