2020-11-23 738 浏览
2小時任食頭場由1700至1900時。假日折實成人$376。人不多,即日中午預約都有位。食前睇過晒啲好劣評,發現食物種類經常轉。如果大家食過都知賣點係有節日慶祝時可寫心意卡後有職員會幫手寫係心形碟上加上心太軟。服務態度:收碟快,食物refill不會太耐,職員樂意為客人影相。環境方面:不會太嘈,窗口位有海景,中間有梳化位。食物質素:蠔(今次係蘇格蘭)有大有細,每次三隻,兩人開始蠔,一人沖蠔,排隊1人約等1分鐘。細蠔超級無肉,大蠔係正常,味道可以但小心平均5隻一隻不新鮮,苦味/看似變梅。鵝肝一般,只出一輪。長腳蟹夠海水味。燒和牛好味,即燒。壽喜燒,我比較喜歡熟一點好味。蒜蓉蒸扇貝好味夠特別,估唔到會有。刺身赤貝我最鐘意夠鮮其他三文魚,油甘魚,鯛魚,虎蝦正常。牛雜不夠味,本人鐘意濃一點。烚海蝦新鮮。老火湯好清甜。甜品不太多,無我最鐘意new york cheesecake。得日式芝士蛋糕,味道夠濃。性價比:高,3佰都有即開生蠔,鵝肝仲想點。總結:這間店,我半年光顧3次,包括午餐及晚餐。我比較喜歡晚餐因為種類多好多但只加多百幾蚊。明顯我一定會再來,但來這裡的原因主要不是食物吸引我,而係可制作心

環境方面:不會太嘈,窗口位有海景,中間有梳化位。

性價比:高,3佰都有即開生蠔,鵝肝仲想點。

總結:這間店,我半年光顧3次,包括午餐及晚餐。我比較喜歡晚餐因為種類多好多但只加多百幾蚊。明顯我一定會再來,但來這裡的原因主要不是食物吸引我,而係可制作心形碟心太軟作為慶祝節日的一種打卡位。
2020-11-22
庆祝纪念