Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar

未係香港食過黎巴嫩菜式, 今晚專登黎探店, 呢間黎巴嫩餐廳位於雲咸街大館附近的樓上餐廳, 見到門口擺設佈置已經feel到充滿中東色彩, 餐廳燈光氣氛都係當有異國氣圍, 好採有訂位, 去到已經幾full~*Hummus Shrimps 鮮蝦鷹嘴豆蓉食中東菜必吃鷹嘴豆蓉, 呢度有幾款揀, 我就揀左蝦, 蝦隻彈牙, 豆蓉口感濃郁順滑, 夾埋落彼得包, 好夾*Halloumi and Figs炸哈羅米芝士配無花果食落煙煙韌韌, 配埋甜甜地無花果肉和醬, 好香口*Shanklish Cheese Salad芝士沙律第一次食呢種芝士波波, 芝士味道相當濃郁, 配搭特別Zaatar香料, 都幾特別*Shahrazad Mix Grill Meat 烤肉拼盤(細) 餐廳推介, 擺盤精緻好似個寶盒一樣, 用上傳統的中東熱爐擺放不同燒肉,包括有羊架、牛柳、雞肉塊、羊肉串,燒到外層微焦, 我就喜歡佢既牛柳和雞肉塊, 燒到香噴噴, 入面多肉汁*Garden of Beirut呢杯Cocktail 賣相相當唔錯, 有一層泡泡係面, 以蕃茄仔作裝飾, 幾得意, 飲落酒味都幾濃~食食下飯, 突然有舞蹈表演睇, 跳得
*Hummus Shrimps 鮮蝦鷹嘴豆蓉
*Halloumi and Figs炸哈羅米芝士配無花果
食落煙煙韌韌, 配埋甜甜地無花果肉和醬, 好香口
*Shanklish Cheese Salad芝士沙律
*Garden of Beirut
食食下飯, 突然有舞蹈表演睇, 跳得好好, 十分精彩!
2025-05-20