2023-05-21
又到左放假打卡時間 💕 之前 bookamrk 左一段時間嘅 KABOOM 終於有機會去到啦!今次揀下午茶時間過去,入到去望到維港 view 真係好 chill 啊 😍 落地玻璃令餐廳採光好好,大量天然光感覺特別舒適,今次 girls‘ afternoon 氣氛滿燈啊 🤩Damn Pissed Off!屬於必點嘅 Signature Cocktail 💕 浴缸杯子配上泡泡同花瓣,加埋隻黃色鴨仔,精緻度 + 打卡度十足 😍 泡泡下面嘅 cocktail 係用 Vodka 配上熱情果同埋菠蘿汁,再加少少薑味~ 入口香甜帶 dd 酸味,然後有好輕嘅薑味,酒味唔算太濃,好適合女孩子 😆Canloocan朋友就揀左呢杯 Mocktail~ 柚子汁加蘋果汁再配上接骨木花,味道十分香甜,柚子味都幾重,飲落好 fresh,而且上面都花花舖得好靚 💕Satay Skewers - Chicken個沙爹醬好香濃,花生香味都幾重,超微辣,配上燒得剛剛好嘅雞肉串,鹹鹹香香咁都幾唔錯 😋Single bone Chicken Wings份量都好多 😍 雞翼熟得剛好,肉質同口感都唔錯,因為係單骨,所以可以做到幾邊
Damn Pissed Off!
Canloocan
Satay Skewers - Chicken
Single bone Chicken Wings
份量都好多 😍 雞翼熟得剛好,肉質同口感都唔錯,因為係單骨,所以可以做到幾邊都咁香脆 😆 味道唔算太濃,食多幾舊完全無問題 🙆🏻♀️
Dessert of the Day - Tiramisu
Tiramisu 唔會太甜非常好 😊 咖啡味配合可可粉嘅香味幾唔錯 😋 口感仲夠曬 creamy 💕
KABOOM 分左室內同室外 area,朋友話佢上次黎坐室外超正,景色好氣氛又夠舒適 💕 不過當日都幾熱,所以我地最後都係留返喺室內 🙈 室內感覺一樣正 😆 落地玻璃透入黎嘅陽光加上維港景色,配合餐廳東南亞風嘅裝修,有藤椅同麻質 cushion,仲有泰式 fushion 菜,好似去左旅行咁 relax 😍 所以我地都傾到忘我境界 🙈 下次女子組 gathering 可以考慮下再黎呢度 💕