2023-01-05
難得閨蜜生日👭,小編帶咗朋友去最近人氣海景餐廳以東南亞風fusion菜為主題🌴既酒吧西餐廳慶生。餐廳分別係室內環境及天台室外環境都會望到海景😍,感覺好chill好舒服。 最特別係cocktail有12種選擇,唔單止可以打卡影相📸️,口味都好岩小篇👧🏻同朋友,除咗食飯黎呢度飲嘢都係一流🤓。======有興趣可以🅑🅞🅞🅚🅜🅐🅡🅚☺️======🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣 🌟 Deep Sea Tacos 💰118用爽脆既墨西哥片包住新鮮沙律菜,上面仲會雞尾酒鮮蝦同三文魚籽,一啖咬上去好fresh, 係一個好開胃嘅前菜。🌟 KABOOM Special Prawns 💰118鮮蝦好大隻而且爽口彈牙,配上好似避風塘炒蟹嘅蒜香炸蒜,味道剛剛好,食落好惹味。🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽🌟 Grilled Sole with Thai Vegetables 💰238食落有驚喜‼️ 用上東南亞風·冬陰功醬汁配上龍脷柳配搭一齊食,再加上西檸汁可以突出魚既鮮味。特別係龍脷柳食落好嫩滑,再配埋底下既椰菜增加口感,小篇食唔停🤭,推介‼️🌟 Chargrilled Beef Strips w/ Roasted Vegetables
======有興趣可以🅑🅞🅞🅚🅜🅐🅡🅚☺️======
🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣
🌟 Deep Sea Tacos 💰118
🌟 KABOOM Special Prawns 💰118
🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽
🌟 Chargrilled Beef Strips w/ Roasted Vegetables (Medium)💰308
小篇👧🏻就揀咗五成熟🐂,燒得剛剛好,肉質軟淋,愈食愈有香濃牛味,就算唔沾烤肉汁都夠哂味。
🅓🅡🅘🅝🅚🥂
🌟 Damn Pissed Off 💰108
想講cocktail攞設好靚😍,朋友一早就bookmarked左。用上迷你浴缸🛁配塔鴨仔,好可愛🤭。浴缸上面放上氣泡加埋玫瑰花瓣🌹,味道係:Vodka, Passion Fruit Purée, Pineapple Juice with Ginger Flavour。用上菠蘿🍍汁酸酸甜甜好易入口👍🏻
🌟 Miss You! 💰108
以粉紅櫻花🌸為主題,小篇👧🏻見到心心眼了😍,味道係:Vodka, Sakura Liqueur, Japanese Yuzu Juice with Rose Flavour。加了柚子,飲落去好清新,有別於平時飲既cocktail, 我會因為佢地既cocktail 再encore 🤓.
📍 KABOOM (尖沙咀)
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓