2015-07-27 3714 浏览
今日黎到时中上环嘅Blue Butcher 同新同事仔食lunch, 之前已经试过佢哋黑松露嘅薯条,简直好似中毒一样,好想第二日返去再食过。Lunch 系包括salad buffet + 你所选的Main + unlimited 的雪条(黑松露薯条加$30)Salad buffet沙律buffet系每一次都唔同! 每个沙律都好新鲜,当日我已经去嘅时候已经迟左喇!!!!! 呜今日拣咗我好想食嘅burger !切落去果阵啲汁已经bittttt~晒出嚟,个包个面脆卜卜,𠮶个番茄同肉汁完全流晒出嚟! 未食落去已经流晒口水啦个样咁正!,本来系waitress落单𠮶阵时想要个burger medium rare, 之后个侍应姐姐话个burger𠮶个肉系出嚟已经系medium rare,火候真系控制得好好!一啲都唔干,讲真句食咗沙律之后再食过咁大嘅burger真系好L饱,所以我净系食咗一半包返其他拎走𠮶个黑松露嘅薯条薯条系好好食好好食好好食,(很重要所以要讲三次),上边渗咗黑松露同芝士碎,记得一定要叫佢比黑松露沙律酱(truffle mayo) !呢一个酱汁真系唔系讲笑, 黑松露味超浓!如果你唔钟意

Salad buffet

𠮶个黑松露嘅薯条薯条系好好食好好食好好食,(很重要所以要讲三次),上边渗咗黑松露同芝士碎,记得一定要叫佢比黑松露沙律酱(truffle mayo) !呢一个酱汁真系唔系讲笑, 黑松露味超浓!如果你唔钟意黑松露味就算啦咪鬼叫呢个,但系!如果你系好似我一样咁钟意去食黑松露的话,你会觉得自己上左天堂飘飘然既感觉,冇呃你架真系好正!

我嘅同事仔就叫咗个炸鸡系高级版嘅KFC配上特制嘅BBQ sauce。 我试咗一啖,觉得有啲干,不过鸡味都几重既,唔错咁啦!