2018-05-16 94 浏览
已經唔係第一次來Burger Joys,上個月lunch經過,買左個外賣試下,非常驚喜,一直對佢念念不忘。今次決定帶埋同事一齊去食個late lunch。餐廳位於灣仔酒吧區,所以裝潢與酒吧相似,另外更有酒精飲品提供給顧客選擇。我地點左一份特式雙層芝士牛肉漢堡、芝士薯條、經典水牛雞翼、一杯朱古力奶昔和橙汁。漢堡上層有酸瓜、紫洋蔥、番茄和生菜,蔬菜非常新鮮;牛肉漢堡以100%美國安格斯自家製成,而且火候十足,所以外皮微脆而內裡嫩滑,super juicy。加埋濃濃芝士片,非常惹味! 入到去有得食漢堡包嘅店,又點少得薯條。芝士醬非常濃郁,份量剛剛好,唔會太少芝士 (因為食到一半通常就會冇晒芝士醬,得返啲薯條)。但最令我覺得好食既,仲有佢既水牛雞翼,醬汁非常濃烈,味道酸中帶辣,係美式傳統味道,香口惹味,包你食到停不到口。朱古力奶昔有一層厚厚既cream,唔係好甜,但又做到濃濃朱古力既感覺,而且仲要好滑!

2018-05-11
午餐