2023-04-28
雖然只係短短幾日嘅旅行,#小秘書 嘅心情已經好返好多❤️ 不過睇見眼前一大堆未處理嘅工作,總有啲舊壓力😅 好在boss都算體諒,無追我交功課😅 落機之後前後花咗3日左右,#小秘書 終於唔使OT,可以好好食一餐😉食咗咁多日 #泡菜,梗係要去搵啲好嘢食中和一下🤭 不過唔使我多講,朋友仔原來已經喺我哋嘅 #老地方 @一鍋堂 訂咗位,佢話要同我一齊烚吓烚吓喎😂 以往只會嗌 #養生湯底 嘅我,今次就吓朋友仔嘅口味,挑戰一吓 #一鍋堂 嘅 #麻辣湯底🤤佢哋嘅 #麻辣湯 配料十足,單睇外表已經好震撼🤪 食得麻辣,梗係要叫啲#竹笙、#豆腐卜… 索晒啲麻辣湯精華先至夠刺激😂 雖然我哋都食到大汗疊細汗咁,不過又真係幾過癮㗎🤤 講到食 #火鍋,又點少得我哋每次必叫嘅 #安格斯牛肉,同埋 #鮮蝦、#大蜆 喎!牛肉肉質鮮嫩,蝦肉夠晒彈牙,鮮味十足,齋係食呢幾味已經回晒本😉 嚟得幫襯,當然一定要叫埋我嘅至愛 #手打蝦滑, 同 #墨魚滑 先至夠滿足啦😎 仲有佢哋自家製嘅 #養生茶,幫助調和一下麻辣嘅熱度😉 最後好想讚一讚佢哋啲員工,廚房永無漏單,服務員上菜同清枱都好快手,任飲任食100分鐘絕無欺場‼️難怪每次嚟幫襯,我
最後好想讚一讚佢哋啲員工,廚房永無漏單,服務員上菜同清枱都好快手,任飲任食100分鐘絕無欺場‼️難怪每次嚟幫襯,我哋總會抱住個大肚腩出門口啦🤭
📍 一鍋堂 (旺角) 彌敦道628號瓊華中心6樓