2021-02-01 40 浏览
以往好喜歡去K11 Musea 的Curator ,一邊等食一邊 欣賞草間彌生、村上隆及KAWS等等藝術家的作品。這日經過k11, 好隨意就會去Curator 兜過圈,雖然過了6點鐘無得堂食,咁不如就睇完藝術品就攞番屋企食吧!想講食物質素同係堂食無分別,波士頓龍蝦湯配高級脆皮法包波士頓龍蝦湯, 湯頭呈深橙色濃郁非常, 鮮甜黏口, 加埋大大隻的蝦肉,a very warm starter, 溫暖又舒暢。鰹魚昆布湯烏冬配鮮蜆烏冬爽滑有口感,鰹魚昆布湯味道剛剛好,呈清澈的金黃色,不會搶去了鮮蜆的風頭 ,更能引起當中的風味,整道料理的感覺大大提升。白汁 芝士焗 大蝦焗意粉白汁芝士為整道意粉的味道昇華,味道香濃而不會感覺肥膩,大蝦爽口,加上鮮綠的蘆筍,色相靚又能夠平衡。Apple Crumble Cheesecake餅底鬆脆,咬下去那刻很驚艷, 軟滑的忌廉芝士,淡淡肉桂味及甜甜的apple crumble,不得不提加上raspberry source, 層次感豐富。Vivid Sparkling Orange一口飲落去超過醒神,酸中帶甜,爽YY的

想講食物質素同係堂食無分別,
波士頓龍蝦湯配高級脆皮法包

波士頓龍蝦湯, 湯頭呈深橙色濃郁非常, 鮮甜黏口,

鰹魚昆布湯烏冬配鮮蜆

烏冬爽滑有口感,鰹魚昆布湯味道剛剛好,

白汁 芝士焗 大蝦焗意粉

Apple Crumble Cheesecake

Vivid Sparkling Orange

一口飲落去超過醒神,酸中帶甜,爽YY的