2008-11-15 43 浏览
之前都會來這裡飲茶, 因為阿媽貪早茶有特價飯食, 後來轉了新地方, 星期日看到樓下大大隻字有什麼特價雙拼點心, 又看看有沒有新點心食~侍應要叫很多次才會應, 態度散慢得很。點心紙換上全新的, 加上大量圖片, 但點心欄少了很多很多, 連以前最基本的蒸饅頭, 炸雲呑也不見了.......白汁焗海鮮盒 : 只是微暖, 沒有一點酥脆, 上面層皮仲好似有少少隔夜的怪味, 入面有蝦仔, 魷魚粒, 少少雜菜, 因為個酥皮令好難食!咸水角拼春卷: 咸水角非常迷你, 春卷炸得唔夠脆, 裡面還有可怕的肥豬肉鮮蝦菜苗餃拼素菜餃: 以前都好中意這裡的鮮蝦豆苗餃, 豆苗新鮮, 蝦夠大隻。但現在的鮮蝦菜苗餃......蝦只有細半隻, 菜不新鮮, 還吃到很多薑絲, 好唔中意!素菜餃又有唔中意的韮菜, 可能因為要兩拼, size都細了很多.....新的點心換來再一次失望, 相片看似精美, 但吃過這餐後, 我想圖片都是只供參考而已~
侍應要叫很多次才會應, 態度散慢得很。

隔夜酥皮味