2025-04-10
今日選擇香港唔係好常食嘅中東菜, weekend嚟到呢間有semi-brunch buffet menu 供應,由冷盤、前菜到主菜、甜品都一應俱全。餐廳環境都幾闊落,裝修充滿地道風味。冷盤區選擇豐富,有我最鍾意食嘅hummus🍽️Hummus Beetroot: 質地幼滑,帶有紅菜頭嘅甜味。🍽️Mutable: 加入茄子,食落出奇地帶點煙燻味道。🍽️Muhammara: 帶點微辣與堅果香,,紅椒味出。另外仲有其他沙律前菜。熱前菜🍽️Falafel外酥內嫩,配上酸奶醬非常夾!🍽️Kibbeh 炸牛肉餅,如果熱住嘅話口感會更好!🍽️Shakshuka 番茄燉蛋,酸甜濃郁,有啲似番茄肉醬主菜🍽️Lamb Mandi:以香料飯搭配慢煮羊肉,係黎巴嫩菜必食,羊肉肉質軟嫩,食落唔會太騷仲有其他主菜選擇甜品🍽️Pumpkin Pudding:南瓜蓉配埋燉蛋白,個人最推薦,南瓜嘅清甜同燉蛋白一齊食忍唔住refill咗2次!飲品🍹Pineapple Yakult Lemonade 🍹Ginger Mixed Berries Mojito
餐廳環境都幾闊落,裝修充滿地道風味。
冷盤區選擇豐富,有我最鍾意食嘅hummus
🍽️Mutable: 加入茄子,食落出奇地帶點煙燻味道。
🍽️Muhammara: 帶點微辣與堅果香,,紅椒味出。
另外仲有其他沙律前菜。
熱前菜
🍽️Falafel外酥內嫩,配上酸奶醬非常夾!
🍽️Kibbeh 炸牛肉餅,如果熱住嘅話口感會更好!
🍽️Shakshuka 番茄燉蛋,酸甜濃郁,有啲似番茄肉醬
主菜
仲有其他主菜選擇