鬼金棒死神拉麵又係日本過江龍餐廳,主打辣麻味噌湯底拉麵🍜湯底分五種麻度及五種辣度,最辣個款叫「鬼增level」,聽到都出哂汗🙈我今次就坐bar檯,對住開放式廚房,一邊睇住師傅製作地獄拉麵🤪餐廳內都掛左好多鬼怪面具,切合鬼怪主題~最近仲有增量版芫荽辣麻味噌🙈岩哂芫荽控去,除左拉麵之外,餐廳仲有小食追加,可以叫肉碎飯、大肉飯試試------1. 特製辣麻味噌拉麵 4/5湯底非常之濃,濃到有點似沾麵湯底,飲左一啖有股辛辣直衝喉嚨,而麻慢慢先感覺到,鍾意食麻辣既朋友一定鍾意🤣配菜相當多,有青蔥、玉米筍、現炒豆芽菜,幫助解膩😋而拉麵麵條是寬扁麵,非常有嚼勁2. 增量叉燒辣麻味噌拉麵餐廳既叉燒有別於一般拉麵店,它不是輕薄的切片,而係一大舊東坡肉既size,叉燒肉半瘦半肥,厚度十足,滷得好入味,相當好味😊

------
1. 特製辣麻味噌拉麵 4/5