2019-10-17 39 浏览
鍾意食辣嘅我今日嚟到呢間拉麵店試一試, 仲特登搵咗我都鍾意食辣嘅朋友一齊試試佢。今日係平日嘅晚上八點,餐廳都有仲有條人龍,我同朋友等咗大概15分鐘可以入座。餐廳嘅裝修幾有特色,有紅黑色嘅裝潢,幾有型,同一般拉麵店一樣都有得坐吧枱,望住師傅煮拉麵。呢度好先進,一入咗侍應就俾咗QR code我哋落單。每一款拉麵都可以自己選擇辣度同埋麻度,牛刀小試,我帶咗小辣小麻,朋友嗌咗中辣中麻。芫荽辣麻味噌拉麵 加味玉 $125喺Menu上面見到有芫荽拉麵,即刻俾佢吸引左,食落口估唔到同麻辣都幾夾,啲芫荽中和下,即刻冇咁漏。最失望嘅係我帶咗小辣原來係一啲都唔辣,睇嚟下次要挑戰再辣啲。但係個湯底令到我好驚喜,味道好香濃得來唔會漏,睇落好大碗,但係我都完全K.O.晒。嚿叉燒有啲似五花腩,好淋,入口即溶。味玉辣麻味噌拉麵 $100味玉仲係流心,唔錯。麵條軟硬度適中。朋友都好鍾意食辣,佢話中辣都唔係太夠,我哋決定下次挑戰加錢個勁辣。

芫荽辣麻味噌拉麵 加味玉 $125

味玉辣麻味噌拉麵 $100