2019-12-19
一直都好想試下omakase係咩滋味,12月係值得慶祝既日子,所以帶左我黎岩浪☻ 岩浪店鋪唔算太大,所以黎食既話一定要預約!我兩二人點左個 金 會席料理,再另加一d野食,好感恩啊~~先來前菜三小款,玉子 蠔 及 合桃,蠔係醃過但又保留鮮味!之後係碗物,係海膽毛蟹啫喱。海膽新鮮好重要,如果唔係就會好影響成個食物!另外毛蟹蟹肉都算不少,若果伴碟再加多d蟹肉更好, haha...刺身唔係太多款式,只有五款包括石鯛;深海池魚;象拔蚌;拖羅,仲有一個係秋刀魚刺身。象拔蚌刺身爽口又有咬口;至於秋刀魚刺身係最特別,平時食秋刀魚都係烤煎為主,今次係秋刀魚刺身,出奇地好味喎,另眼相看喎!岩浪 最岩二人情侶黎食,因為食物緩緩端上,愛侶可談天說地慢慢說過夠! 傾傾下計就端上金目鯛煮鍋,係一個紙火鍋哩!日式和蝦蒸蛋滑溜溜到飛起!蝦肉配合埋蟹肉,同蒸蛋好匹配。天婦羅既份量就有點少... 蝦天婦羅;帶子及鰻魚,好少會用上鰻魚作天婦羅,炸粉唔厚且啖啖厚肉,好味!然後到特色壽司。鏗魚;海膽仲有赤蝦。我地額外點左天扶良蝦餅飯,好得!我覺得超值得叫,除蝦好味就肯定架啦,連碗飯都好味到痺!最後係朱古力慕絲配時令水果,蜜瓜同
我兩二人點左個 金 會席料理,再另加一d野食,好感恩啊~~
先來前菜三小款,玉子 蠔 及 合桃,蠔係醃過但又保留鮮味!
日式和蝦蒸蛋滑溜溜到飛起!蝦肉配合埋蟹肉,同蒸蛋好匹配。
然後到特色壽司。鏗魚;海膽仲有赤蝦。
最後係朱古力慕絲配時令水果,蜜瓜同蘋果,為成個晚餐畫上完美句號。