2017-09-05
上個星期六本來打算去海洋公園點知去到金鐘先記得冇帶pass,為咗好好享受我唯一嘅假期我決定食餐好嘅!!!係openrice搵左一輪,發現左呢間係巴士站對面嘅日本料理,有海膽飯食星期六有7折,後來聽侍應講 因為呢邊做寫字樓生意,所以星期六就特價吸引下客人。呢個餐牌得星期一至五先有,侍應話食材係當日拎貨,驚星期六用唔晒會浪費,所以存貨唔多,如果假日想食就要碰運氣啦。而呢個餐牌係無7折優惠嘅,但我實在太想食啦!!好好彩仲有最後一個海膽飯環境都幾舒服,坐窗口位有種寫意嘅感覺黎啦黎啦我最期待嘅海膽飯!跟餐有蒸蛋、味噌湯同甜品。呢款三式海膽我淨係識兩款:韓國馬糞海膽、加拿大海膽。加拿大海膽出名大大片又好鮮甜比起之前係旺角、尖沙咀食嘅海膽飯,這份量也太多了吧!叫我如何不激動呢? 佢嘅份量唔係一細碗飯上面疊厚厚的海膽,而係一大碗好似你食豬扒飯預期中嘅份量一樣咁大! 試完之後,真心想推介俾朋友! 因為係好鮮甜,無苦味無怪味$268我個人覺得好值刺身定食同樣好抵,7折後係$224,有三四片加拿大海膽、珍寶蝦、珍寶帶子、吞拿魚等等。加拿大海膽照片無色差吞拿魚都好新鮮,夠厚蝦勁爽口其實個味噌湯都幾好飲,唔會好
環境都幾舒服,坐窗口位有種寫意嘅感覺
黎啦黎啦我最期待嘅海膽飯!
跟餐有蒸蛋、味噌湯同甜品。
三式海膽飯
刺身定食
加拿大海膽照片無色差
吞拿魚都好新鮮,夠厚
蝦勁爽口
其實個味噌湯都幾好飲,唔會好咸
食完覺得呢間CP值幾高,會再黎食晚市嘅懷石料理嫁!!希望質素都係咁好啦