2023-02-17
▫️同屋企人食飯都係偏好中菜😛 黎到中環IFC既福建菜館,估唔到價錢又幾相宜😯 仲有同屋企人食飯最緊要係環境乾淨又坐得舒服😎👍🏻🐔 福建紅糟雞 $98▫️好鮮艷既紅色🥰 醬汁微甜帶點酒香,雞肉依然嫰滑又唔油膩🍗🦪 酥炸紫菜海蠣 $128▫️有新既季節菜單,主打海蠣好吸引🤩 先試炸紫菜同蠔仔既配搭,非常酥脆香口🤤🦪 鐵板海蠣豆腐 $118▫️原塊鐵板上‘吱吱’聲😆 蠔仔粒粒肥美飽滿,豆腐仲非常滑溜一齊食好夾🥸🍜 黑松露野菌拌手工麵線 $138▫️麵線幼滑,索晒黑松露香味🥳 加上香菇、蛋絲、紫菜脆脆同松子仁,口感非常豐富😌🫑 彩椒伴菜苗 $48▫️菜苗爽脆新鮮,椒刨得幼細,平時唔食椒既我都食到🤣🍄 姬松茸竹蓀排骨湯 $58▫️菇味香濃,味道濃郁而且感覺好補身😛🥣 蓮子牛蒡素湯 $48▫️非常清既一個湯,湯渣煲得好淋仲可以食埋🤪🌺 洛神花茶凍 $38▫️入口有淡淡酸甜洛神花味幾清香☺️ 面頭係茶凍絲,分成2層又靚又好食💕🥧 綠豆餅 $38▫️熱辣辣即製,外皮酥軟,綠豆蓉好香但偏甜左少少🤏🏻
🐔 福建紅糟雞 $98
🦪 酥炸紫菜海蠣 $128
🦪 鐵板海蠣豆腐 $118
🍜 黑松露野菌拌手工麵線 $138
🫑 彩椒伴菜苗 $48
▫️菜苗爽脆新鮮,椒刨得幼細,平時唔食椒既我都食到🤣
🍄 姬松茸竹蓀排骨湯 $58
▫️菇味香濃,味道濃郁而且感覺好補身😛
🥣 蓮子牛蒡素湯 $48
▫️非常清既一個湯,湯渣煲得好淋仲可以食埋🤪
🌺 洛神花茶凍 $38
🥧 綠豆餅 $38
▫️熱辣辣即製,外皮酥軟,綠豆蓉好香但偏甜左少少🤏🏻