6天前
另一半生日都會嚟4口食🎂,好似一種儀式咁😂~仲要每次都會叫銀耳桃膠甜品,難得係佢一路都keep到水準😋~而家做緊鰻魚季,有多款鰻魚菜單選擇😍~呢個鐵鍋照燒鰻魚飯最吸引我~因為鐵鍋上,個底會有少少飯焦🍚,配埋饅魚汁香~套餐會配前菜同飲品,呢個山蘇拌繡球菌好特別🍄~繡球菌第一次食,非常爽口,醬汁清爽又帶少少麻辣味🌶~飲品叫咗大紅袍仙草茶,呢度平時都茶都好香🫖~呢杯配埋彈牙仙草,值得一試~另一半次次都係叫呢個炒米粉🍝~因為炒得真係好乾身,米粉又有啲咬口~前菜配咗鹹香酥炸黃花魚🐟,香香脆脆~而佢就點咗個黑蒜燉湯,黑蒜味好香濃🧄,好足料~如果套餐想揀飲品,其實單點一個湯都唔貴👍,好味又足料都只係58~我叫嘅蟲草花淮山燉雞湯入面就有滿滿嘅蟲草花,雞湯香味濃郁🐔~Klook 95折優惠碼:HELENC5KLOOK佢哋仲有啲新菜式,好似呢個香鮮雞樅菌🍄,又係一款無食過嘅菌類~睇落成枝鉛筆咁✏️,本身無乜特別味道,但佢哋用醬汁炒過就好惹味🤩~我自己就鍾意食山蘇🌱,去台灣都會叫嚟食~簡單用鹹魚炒已經好夠味~但有少量山蘇比較老,有少少渣🤏~甜品當然係最期待嘅椰奶銀耳燉桃膠🍑~佢嘅糖水底有濃濃嘅椰奶香氣,而且煮
而家做緊鰻魚季,有多款鰻魚菜單選擇😍~
呢個鐵鍋照燒鰻魚飯最吸引我~
因為鐵鍋上,個底會有少少飯焦🍚,配埋饅魚汁香~
套餐會配前菜同飲品,呢個山蘇拌繡球菌好特別🍄~
繡球菌第一次食,非常爽口,醬汁清爽又帶少少麻辣味🌶~
飲品叫咗大紅袍仙草茶,呢度平時都茶都好香🫖~
呢杯配埋彈牙仙草,值得一試~
鐵鍋照燒鰻魚飯套餐
另一半次次都係叫呢個炒米粉🍝~
高湯燘炒純米粉套餐
因為炒得真係好乾身,米粉又有啲咬口~
高湯燘炒純米粉套餐
前菜配咗鹹香酥炸黃花魚🐟,香香脆脆~
而佢就點咗個黑蒜燉湯,黑蒜味好香濃🧄,好足料~
香酥炸黃花魚
Klook 95折優惠碼:HELENC5KLOOK
蟲草花淮山燉雞湯
我自己就鍾意食山蘇🌱,去台灣都會叫嚟食~
簡單用鹹魚炒已經好夠味~
但有少量山蘇比較老,有少少渣🤏~
鹹魚炒山蘇
甜品當然係最期待嘅椰奶銀耳燉桃膠🍑~
佢嘅糖水底有濃濃嘅椰奶香氣,而且煮得好膠好濃稠🫶~
啲銀耳同桃膠都好多,而且大粒又靚💯~
椰奶銀耳燉桃膠
生日嘅人話一定要食蛋糕🍰,所以叫咗呢個抹茶慕絲蛋糕~
抹茶味都幾出🍵,最底下嘅蛋糕好軟熟~
抹茶慕絲蛋糕
期待下年再嚟慶生!