花晨月夕

KUNO
2024-04-16 89 浏览
Omakase Moon $1580先付先付主要有三道菜,分別係蓮藕製成嘅餅,柑橘味加百合嘅飯團仔,同埋帶子金菇三文魚。外貌非常之精緻,而且味道非常有特色,每一啖都融合咗多種唔同嘅口味,口感非常豐富。刺生五品第一品刺身係由真鯛魚包蟹肉而成嘅卷物。卷襪因為包住蝦肉,所以感覺好爽口,配埋可以食用嘅紫色花仔,口感好有層次。外表配埋佢嘅玻璃球,非常之搶眼,廚師仲會整一個大波出嚟俾客人打卡,非常有心思。第二品刺身係來自日本長崎縣嘅生蠔,主廚分享嘅時候話呢一個生蠔喺日本而家非常流行,係拎咗金獎嘅,非常罕有。第三品刺身係來自北海道嘅象拔蚌,口感非常爽口,而且主廚仲非常有心思地將變邊位切成片,令到口感更加有特色。第四品係海膽加蟹肉,配埋紫菜一齊食,正呀!第四品刺身係來自兵庫縣既螢光魷魚,主廚表示因為當造,所以螢光魷魚入邊非常多膏,而且每一隻都肥嘟嘟咁,口感十足。御料理預料你今次係食春魚,配上特別既芡汁,加上來自日本嘅櫻花同鹽味,有驚喜!壽司十貫伊佐木帆立貝深海池魚富山縣小白蝦大分縣關池魚 大分 品種比較特別鮫鰈魚鰤魚靜岡 地金木鯛拖羅北海道海膽淡雪鹽吸物湯品方面,今日係蜆肉清湯。食咗好多唔同濃味嘅壽司
Omakase Moon $1580
先付

刺生五品

第四品係海膽加蟹肉,配埋紫菜一齊食,正呀!

御料理

靜岡 地金木鯛
拖羅
北海道海膽淡雪鹽

吸物
湯品方面,今日係蜆肉清湯。食咗好多唔同濃味嘅壽司之後,飲一碗暖胃蜆湯感覺好舒服。

甜點
白酒啫喱提子 哈密瓜
佢嘅白酒啫喱非常之濃酒味,而且提子好甜,配上日本嚟嘅哈密瓜令到成餐飯非常圓滿。