2020-12-03
Happy Friday,老公接我放工後,帶我去左觀塘分店米走雞食晚餐,最近天氣凍,最岩食雞煲。哩度環境好闊落,地方勁大,座位坐得舒服,最重要係不限時,可以慢慢食。哩度出名雞煲味道係自創黃金芝士及獨家火焰麻辣,我地揀左小的黃金芝士雞煲,係2-3人份量,仲可以揀芝士碎份量。第一次食黃金芝士雞煲,非常邪惡,但又十分好味。雞煲勁多芝士,每件雞夠大件,多肉嫩滑。食完雞煲,就接住打邊爐,打邊爐湯底都係有埋超濃芝士味😁正啊食物方面揀左大份手切牛頸脊,牛肉紋理分明,肉味濃香。丸類揀左自家手打鮮墨魚丸、手打鮮蝦丸,丸類勁大粒,比平時出面火鍋店大一倍,口感爽口,抵食之選👍🏻👍🏻👍🏻另外有驚喜係鮮炸響鈴,響鈴size仲粗過我手腕,勁大件😃放入湯4-5秒再拎上來食,有一陣好香口鮮竹卷既味道,食材有質素❤️❤️鮮蝦雲吞-皮薄餡靚,蝦夠鮮甜又大粒。飲品方面叫一樽竹蔗茅根,解辣同時又解渴。總括來講,米走雞既雞真係大件抵食,啖啖肉,而且火鍋配料食材,新鮮大件,高質享受,下次要帶埋屋企人來食先得😆
食完雞煲,就接住打邊爐,打邊爐湯底都係有埋超濃芝士味😁正啊
食物方面
揀左大份手切牛頸脊,牛肉紋理分明,肉味濃香。
鮮蝦雲吞-皮薄餡靚,蝦夠鮮甜又大粒。
飲品方面叫一樽竹蔗茅根,解辣同時又解渴。