2021-04-15
依家好多餐廳都有得食韓燒,但係呢一間餐廳無論係食物質素、服務環境都算係數一數二嘅好!佢係位於旺角嘅地帶,地鐵站喺2分鐘就到,最重要係環境夠闊落,而且服務態度非常之好,成餐都幫我哋去燒,甚至會逐樣解釋返肉點樣先係最好食😋我哋就嗌左佢嘅王道套餐,一個人$300左右,但係食嘅嘢一定唔止$300嘅質素,同埋絕對食得夠飽!首先就有大量嘅韓式前菜,泡菜亦都可以自己夾自己剪,啲泡菜屬於比較甜嗰款,好開胃!而且亦都有其他牛舌等等嘅前菜,啲牛舌都煮得好淋。海鮮拼盤除咗擺盤好靚之外,海鮮全部都好新鮮,尤其係佢嘅魷魚,燒完之後完全唔會爛咬。而且啲蝦燒完之後都好大隻,海水味好重,正!肉方面,脂肪比例啱啱好,亦都唔會有筋,每一啖嘅肉口感都非常好,而且亦都唔會有雪味。啲侍應亦都會好用心咁講解每一啖肉點樣配嚟食先係最好,而旁邊有啲生菜亦都可以包住咁食。食落去唔會覺得好滯,完全有置身於係韓國嘅感覺!