2024-05-04
今日同女友慶祝周年紀念,就去呢間我自己book mark左好耐,但又未食過嘅西餐廳。聽過朋友講呢間甜品好出色,而女友又鍾意食甜品,所以唔使諗,係食呢間。呢間餐廳氛圍好溫馨,Menu上面嘅食種類都好多,有多款主食、小食、甜品、沙律、湯品、飲品等。今次叫咗以下食物:- 法式龍蝦湯 $48- 西班牙風乾火腿沙律 $46- 秘製醉雞翼 $38- 明太子蟹肉意粉 $88- Tiramisu coffee $48- 焦糖香蕉窩夫加曲奇雪糕 $62+$10- 半份即焗蘋果批 $48呢度total: $388其實呢個價錢食到咁多野真係好抵食。仲要啲食物係幾高質!龍蝦湯好濃郁,鍾意食重味嘅朋友必試!沙律好新鮮,有我最鍾意嘅藍莓粒同火腿,唔錯!個醉雞係估唔到咁有水準,好入味,有驚喜。意粉就望落細細份,但食落都好多,2個人分都差唔多。落左好多明太子醬,好滿足。Tiramisu咖啡要重點講多少少,佢比到驚喜我,我自己平時出去食飯好少order tiramisu咖啡,因為覺得唔會好飲,同個味一定唔會夠就咁食tiramisu好味。點知,女友叫左呢杯coffee,而我一試,竟然比到我飲到好似食緊tiramisu嘅感
今次叫咗以下食物:
- Tiramisu coffee $48
- 焦糖香蕉窩夫加曲奇雪糕 $62+$10
- 半份即焗蘋果批 $48
呢度total: $388
其實呢個價錢食到咁多野真係好抵食。仲要啲食物係幾高質!龍蝦湯好濃郁,鍾意食重味嘅朋友必試!沙律好新鮮,有我最鍾意嘅藍莓粒同火腿,唔錯!個醉雞係估唔到咁有水準,好入味,有驚喜。意粉就望落細細份,但食落都好多,2個人分都差唔多。落左好多明太子醬,好滿足。Tiramisu咖啡要重點講多少少,佢比到驚喜我,我自己平時出去食飯好少order tiramisu咖啡,因為覺得唔會好飲,同個味一定唔會夠就咁食tiramisu好味。點知,女友叫左呢杯coffee,而我一試,竟然比到我飲到好似食緊tiramisu嘅感覺。啡底好飲,上面層cream整得幾好,可能架左啲mascarpone cheese,架上手指餅,賣相又靚又好飲!甜品方面,果然冇令我同女友失望,waffle外脆內軟,加上燒左嘅焦糖香蕉同雪糕一齊食,冰火交融,一個字,正。另外個apple pie都幾特別,特別脆,我人生中都未食過咁脆嘅apple pie,女友都讚不絕口。另外,我喺menu有見到鴨腿waffle,下次再黎嘅話想試下。總結,呢間餐廳絕對可以encore!