2023-03-22 69 浏览
旺角呢一間拉麵店經常門口排上人龍,今日正好來試一試,入到店內裝修很有日本特色,仲以為自己去了日本呢!我同朋友分別試咗濃厚蝦湯拉麵及火炙叉燒醬油拉麵,另外還加錢叫了日式唐揚炸雞,都很有水準!先講我的濃厚蝦湯拉麵,果然有驚喜!奶白色的濃厚蝦湯非常鮮味,而且相對厚身,使拉麵能夠沾滿蝦湯的美味!另外麵質非常彈牙有口感,二兩塊叉燒非常大塊,果然係人氣推介拉麵,非常好食!而我朋友叫的火炙叉燒醬油拉麵湯底比較清甜,朋友說叉燒是半肥瘦,非常惹味,味道濃郁,配襯清甜的醬油湯底,絕對不錯哦!而那個日式堂楊炸雞甜甜的外皮揸得香脆,雞件啖啖肉,配上特制醬汁,很有日式炸雞風味!這間拉麵店質素有保證,而且價錢合理,唔怪得知咁多人排隊幫襯啦!