2017-12-05 132 浏览
今日上午去灣仔會展參觀珠寶展覽, 行了三個鐘,  之後就同朋友一齊搵左間輕鬆的 Bar Cafe,  Burger Joys,  位於灣仔駱克道,  門外裝飾是美國酒吧風味, 內播放著流行音樂..店內有中西藉客人, 店名以 Burger 為題,  漢堡飽......是必食之選.食物和飲品款式選擇多, 也有彩色活動燈箱介紹, 設有大型電視方便波友欣賞,  配合 Bar 檯, 高腳凳, 大家坐得寫意. 店員禮貌的送來餐牌, 店主打食品是 Burger,  並有各款小食, 雞翼, 沙律,  薯條更有多種口味, 非常吸引. 冷熱飲品, 甜品, 可供選擇. 飲品選了:  Virgin Sex on the Beach  $54-, 名字特式而開放, 是混合了紅莓汁, 橙汁和桃汁, 入口酸甜清涼, 果味濃厚.熱檸檬茶, $28-   夠熱, 茶味和檸檬味好配合, 估不到酒吧出品, 其味也不俗.我們選了的食品, 15 分鐘到齊了:  有香蒜雞翼, 薯條和芝士漢堡.  好豐富.Crispy Garlic Wings  香蒜雞翼 $58 / 6 pcs雞翼炸得極脆皮, 而雞肉仍保持嫩滑有汁, 配上帶著濃
食物和飲品款式選擇多, 也有彩色活動燈箱介紹,
店員禮貌的送來餐牌,
飲品選了:

雞翼炸得極脆皮, 而雞肉仍保持嫩滑有汁, 配上帶著濃濃蒜味的蒜粒, 真好享受這個少辣少酸, 很醒胃的雞翼.
California Style Garlic Fries  蒜蓉薯條 $48-
薯條長長, 炸得香脆, 帶濃郁蒜蓉味, 我們至多愛.   點些茄汁, 更 Yummy!
Cheese Burger 芝士牛肉漢堡 $108-
夠巨型.  麵包鬆軟可口, 芝士份量足, 牛肉好厚.  有大片番茄, 蔬菜, 洋蔥.
手打牛肉漢堡肉質嫩滑, 牛味濃郁, 肉汁極豐富 .  蔬菜同洋蔥新鮮爽口,  好滋味, 我倆每人分嚐半個已足夠.
喜歡吃 Burger, 無論是那種口味我們都很喜歡!  而平日常吃的都比較單調, 我們對食品的質素要提升, 對自己好的, Burger Joys 出品, 真令我們驚喜.

啤酒好吸引, 下次放工 Happy hour, 要再來碰碰杯.
Burger Joys 重有出自己品牌的 T- shirt.  Friends 合用.
要留意幾時再有 Hot Wings Challenge !!  來比較高下