2025-06-23
鍾意打邊爐嘅你,今次真係唔可以錯過將軍澳中心嘅**一鼎‧台式火鍋**!呢間專門店主打台式風味,精選唔同級數牛肉放題套餐,仲有超過100款新鮮食材任你揀,真係食極都唔悶!🥩🦐一人一鍋,夠晒衛生,我哋今次試咗**澳洲200日穀飼牛火鍋餐**,兩個鐘放題!牛肉油花分布靚仔,肉質嫩滑,每片輕輕一灼已經好鮮甜。配埋**千層牛柏葉、特級牛舌、和牛串**等多款高質牛部位,加埋**鮮味大蜆、超鮮生蠔、鮮蝦**,海陸大滿足!湯底選擇都好有創意,我哋揀咗**QQ骨膠原—膠原豬王骨鍋**,湯底清甜,膠原感覺滑溜養顏;同埋**麻痺鴨—台灣麻神鴨血湯**,鴨血入味,湯底又麻又香,超級過癮!麵食有**日式柚子水冷麵**同**韓式酸辣拌麵**,兩款都好開胃。飲品任飲推介**百香果三重奏**、**冬瓜牛乳茶**,仲有TOPPOT桃膠牛乳,連生啤都包!最後甜品必食**手打麻薯紅豆沙**,煙韌又唔會太甜,完美收尾。一鼎真係集齊高質、選擇多又夠特色,約朋友、家庭聚餐都啱晒,打邊爐都可以食得咁有品味!下次去將軍澳,記得預早Book位啦!🔥